Turkije is het meest gastvrije vakantieland

Badplaats Antalya
Badplaats Antalya

De Nederlander heeft in 2009 zijn voorkeur uitgesproken voor de Turkse bevolking wanneer het gaat om gastvrijheid. Opvallend is dat Turkije hierin een grote voorsprong neemt op andere vakantiebestemmingen. Een derde van de ondervragers kiest voor Turkije als meest gastvrije vakantieland.

Heb je weinig kennis van Turkije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Onafhankelijk onderzoek

Op het vakantieplatform Zoover kan de consument zijn meningen geven over zijn genoten vakantie. Zij hebben een onafhankelijk onderzoek gehouden en duizenden mensen hebben hun stem uitgebracht.

Cultuur gedreven

De gastvrijheid komt o.a. voort uit de Turkse gemeenschap zelf. In Turkije is niet het individu maar de groep van groot belang. Vooral de familie neemt een heel vooraanstaande plaats in. Er bestaat een ontzettend sterke band en in tijden van nood is het vanzelfsprekend dat men elkaar ondersteund.

Vraag gratis een offerte aan

Overheid

De toeristenbranche zorgt voor veel werkgelegenheid. De Turkse overheid is zich ervan bewust dat het personeel bepalend is voor de indruk die Turkije achterlaat. De overheid onderzoekt daarom hoe de kwaliteit van de dienstverlening nog verder kan worden geprofessionaliseerd.

Bijna 1/3 kiest voor Turkije

Als toerist voel je de gastvrijheid meteen. Iedereen die van een vakantie terug komt uit Turkije kent het woord Merhaba of Hos Geldiniz, dat veel gebruikt wordt om toeristen welkom te heten. Daarnaast is iedere vakantieganger wel eens met een brede glimlach en een glaasje thee onthaald in een Turks winkeltje. Dat één op de drie Nederlanders dan ook Turkije verkiest als meest gastvrije land is dan niet zo verwonderlijk. Jaarlijks brengen ongeveer 600.000 Nederlanders hun vakantie door in Turkije.

Opkomst van nieuwe luxe badplaatsen: 

Turkije heeft hard gewerkt aan de ontwikkeling van luxe nieuwe badplaatsen en hotelzones. Denk hierbij aan Lara en Belek waar je meest luxueuze hotels kunt vinden. Belek is de golfriviera van Turkije en hier vindt je dan ook de meest mooie hotels die vrijwel meteen op de golfbanen liggen. Dit trekt beroemde golfers als Tiger Woods die hier een balletje slaat en is een uitstekende promotie voor Turkije.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen