Beste reistijd Turkije: vliegtijd & beste maand

Ballonvaart boven CappadociŽ
Ballonvaart boven CappadociŽ

Turkije heeft heel veel te bieden en daarom is het land ontzettend populair onder toeristen.33travel/"> Je vindt er prachtige stranden, antieke steden en ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In dit artikel vind je meer informatie over de vliegtijd, het klimaat en de beste maand om naar Turkije te reizen.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Bodrum gratis reisvoorstel >>

Vliegtijd

De reistijd naar Turkije is afhankelijk van waar je naartoe vliegt. Vlieg je naar Bodrum, dan doe je er net iets meer dan 3 uur over. Vlieg je naar Alanya, dan duurt het een uurtje langer; ongeveer 4 uur. Er zijn meerdere vliegmaatschappijen die flink met elkaar concurreren wat betreft vliegtickets naar Turkije. Er zijn regelmatig goede deals die je kunt bemachtigen. Mensen met een Nederlands paspoort hebben een visum nodig om Turkije te kunnen bezoeken. Deze kun je aanvragen op internet of kopen bij aankomst op de luchthaven.

Amfitheater Aspendos, Antalya
Amfitheater Aspendos, Antalya

Klimaat en temperatuur

Turkije is opgedeeld in 3 verschillende klimaatzones. Langs de kusten heerst een zeeklimaat, wat betekent dat de winters mild zijn en de zomers warm met weinig neerslag. In het oosten heerst een landklimaat. Zo’n soort klimaat zorgt ervoor dat er het hele jaar door kans is op regen. Het hart van Turkije heeft een steppeklimaat. Er is daar relatief weinig kans op regen en de winters zijn er koel, de zomers warm.

Bij Turkije denk je aan de zon, de zee en het strand. Terecht, want veel toeristen bezoeken Turkije in de zomermaanden en dan is het heerlijk verblijven in het land. Maar in de winter kan het er wel degelijk sneeuwen en vriezen. Zeker in bergachtige gebieden kan de temperatuur flink dalen. Het is zelfs mogelijk om in sommige gebieden te wintersporten. De zomermaanden kunnen daarentegen heet zijn. Vrijwel elk jaar zijn er hittegolven met dagen die boven de 40°C uitkomen. De heetste streek van Turkije vind je in het oosten waar de dagtemperatuur gemiddeld zo'n 35°C is.

Besneeuwde bergen in Turkije
Besneeuwde bergen in Turkije
Vraag gratis een offerte aan

Beste maand

Vooral tijdens het voor- en naseizoen is er nog geen garantie op lekker weer. Wie in de meivakantie naar Turkije gaat, moet rekening houden met de kans op neerslag en lage temperaturen. Ook het zeewater is nog erg koud in het voorjaar. De meest aangename periode om naar Turkije op vakantie te gaan is van halverwege mei tot en met begin juli en in de maand oktober. De zon is dan volop aanwezig zonder dat het er te heet is. Wie niet goed tegen hitte kan is het aan te raden om augustus te vermijden.

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,7

Gerelateerde artikelen