Actieve vakantie in Turkije

Een actieve vakantie in Turkije
Een actieve vakantie in Turkije

Turkije is bij vele Nederlanders een geliefde bestemming voor een all-inclusive zon, zee en strandvakantie. Maar Turkije is meer dan dat, je kunt er diverse outdoor-activiteiten ondernemen en zo de vakantie actief beleven. Wist je bijvoorbeeld dat je uitstekend kunt wandelen in Turkije en dat er verschillende fiets- en mountainbikeroutes zijn uitgezet?! Maar ook op en rond het water zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Uiteraard kun je deze activiteiten afwisselen met een dagje naar het strand om wel weer uitgerust thuis te komen.

Astrid 'Wanneer je wilt genieten van een fijne all-inclusive vakantie dan is Turkije een van de beste bestemmingen. De luxe hotels zijn hier voorzien van vele faciliteiten. Er is een enorm aanbod aan hotels waardoor er voor ieder iets wils is. Tijdens mijn vakantie naar Turkije met mijn vriendinnen heb ik het uitgaansleven van Marmaris ontdekt en heb ik een leuke jeepsafari gemaakt.', Astrid - reisexpert Turkije gratis reisvoorstel >>

Wandelen in Turkije

Turkije heeft maar liefst zes bergen die boven de 2.500 m uitkomen, waarvan de Ararat met 5.165 m de hoogste is. Van noord naar zuid wordt het landschap gekenmerkt door bergachtig gebied, een uitstekende omgeving dus om te wandelen. Tijdens aangeboden trektochten wandel je langs afgelegen dorpjes en ruïnes en over mooie bergen en plateaus. De langst aangelegde wandeltocht is 509 km en loopt van Fethiye naar Alanya. Je loopt hierbij grotendeels langs de kust, en af en toe een stuk in het binnenland.

Varen met een zeiljacht

De Middellandse en Egeïsche Zeekust kenmerken zich door veel groen en rotsen afgewisseld met prachtige baaien en inhammen. Perfecte ingrediënten dus voor een zeilvakantie. Alle havens van Turkije kunnen het hele jaar door zeilboten ontvangen maar de beste reistijd is van mei tot oktober. Er zijn een aantal organisaties die reizen aanbieden met een houten Gulet, deze boot is speciaal gebouwd om de gasten veel comfort te geven. Vanuit de zogenaamde Blue Cruise kun je genieten van de zee en mooie kustlijnen van Turkije.

Zeilen in Turkije
Zeilen in Turkije

Golfen in Turkije

De laatste jaren groeit het aantal greens in Turkije enorm. Belek is de uitgesproken golfhoofdstad van het land met in totaal 14 golfbanen en 10 golfclubs. De meeste banen liggen verscholen in de pijnboombossen wat een unieke uitstraling geeft. Maar ook aan de zuidkust en in Istanbul en Alanya vind je vele unieke en prachtig gelegen golfbanen. De beste reistijd om te golfen is het voorjaar en najaar, omdat de temperatuur dan nog aangenaam is. Een golfvakantie kan perfect gecombineerd worden met strand en/of cultuur.

Golfbaan Turkije
Golfbaan Turkije

Fietsen in Turkije

Ontdek Turkije eens op een oer-Hollandse fiets! De Lychische kust, bij Marmaris, leent zich daar uitstekend voor. Bij de plaats Finike kun je twee mooie mountainbike-tochten maken langs de kust, je kunt kiezen uit een route van 45 of 70 km. Wil je meer avontuur, dan ben je in Cappadocië, een streek in het zuiden van Turkije, aan het juiste adres. In het Nationaal Park Göreme zijn prachtige routes uitgezet maar het is wel aan te raden om met een gids te gaan om niet op onverharde paden terecht te komen. In de maanden juli en augustus kun je het beter vermijden om te fietsen of te mountainbiken, het is dan veel te warm.

Fietsen in Turkije
Fietsen in Turkije

Heeft u interesse in een reis naar Turkije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen