Golfvakantie in Turkije

Golfbanen van Turkije
Golfbanen van Turkije

De afgelopen jaren is Turkije zich meer gaan richten op het golftoerisme. Golfliefhebbers reizen naar Turkije voor een heerlijke vakantie. Er zijn verschillende plaatsen in Turkije waar je naartoe kunt voor een golfvakantie. In dit artikel lees je alles over golfen in Turkije en waar je een prachtige golfvakantie kunt beleven.

Golfen in Turkije
Golfen in Turkije

Heb je weinig kennis van Turkije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Golfen in Turkije

Hoewel golfen onder de Turkse bevolking niet de meest populaire sport is, is de sport steeds meer in opkomst. Net zoals in het westen wordt golfen in Turkije ook beschouwd als een rijke sport.

Golfbaan Gloria in Belek
Golfbaan Gloria in Belek

Belek

Sommigen noemen Belek wel eens het golfparadijs, en terecht. Belek ligt vlak bij Antalya en staat bekend als een prachtige vakantiebestemming. Hier vind je de allerbeste golfbanen van heel Turkije, die omgeven worden door prachtige bossen van eucalyptus- en naaldbomen. Sommige van deze golfbanen zijn ontworpen door bekende golfers. Belek heeft maar liefst vijftien golfbanen met in totaal 288 holes. Elf van deze golfbanen hebben meer dan achttien holes, twee hebben negen holes en twee hebben meer dan achttien holes. Golfliefhebbers van alle niveaus kunnen terecht in Belek, de plaats heeft golfbanen voor alle niveaus. In 2012 organiseerde de International Golf Federation de World Amateur Team Championship in Belek. Boek een resort aan het hagelwitte strand van Belek en geniet van een heerlijke golfvakantie.

Golfbaan Sueno in Belek
Golfbaan Sueno in Belek


Tip: Belek wordt ook wel de Golf riviera genoemd. Je ziet in dit filmpje op welke banen dit kan. Deze banen zijn wereldberoemd en werden bespeeld door onder andere Tiger Woods !

Vraag gratis een offerte aan

Kusadasi

Niet alleen in Belek kun je goed terecht voor een golfvakantie. Zo kun je bijvoorbeeld ook in Kusadasi erg goed golfen. Kusadasi ligt in het westen van Turkije en is een van de bekende toeristische badplaatsen. Er liggen hier verschillende mooie resorts die over een golfbaan beschikken. Behalve bij de resorts ligt er in Kusadasi een golfbaan, Kusadasi International Golf, die achttien holes heeft. De plek waar je het beste kan golfen in Kusadasi is in het achterland. Daarnaast is een golfvakantie in Kusadasi geschikt als je ook andere dingen wilt doen tijdens je vakantie. Kusadasi is zelf namelijk ook een gezellige en bruisende stad.

Istanbul

Mocht je een stedentrip willen combineren met een golfvakantie, dan is Istanbul voor jou de juiste bestemming. In deze bruisende Turkse stad liggen drie golfclubs. Een van deze clubs heeft negen holes en de andere twee clubs hebben beide achttien holes. De Istanbul Golfclub is de oudste golfclub van Turkije en de op drie na oudste golfclub van Europa. Hier vinden wedstrijden plaats, kun je golflessen nemen en goed een balletje slaan bij een van de negen holes.

Ankara

In Ankara ligt slechts één golfclub, maar toch is Ankara ook zeker de moeite waard. De golfbanen in Ankara zijn namelijk van zeer goede kwaliteit. De golfclub van Ankara, de Ankara Golf Kubulu, is alleen open voor leden, maar heeft speciale vakantiedeals voor toeristen. In de Turkse hoofdstad ligt het Vita Park Golf Resort dat over goede faciliteiten beschikt en banen voor spelers van verschillende niveaus heeft. Een andere golfbaan van hoge kwaliteit is de Kemer Golf & Country Club, deze golfbaan heeft goede faciliteiten en achttien holes. Vlak buiten Ankara ligt er ook nog een prachtige golfbaan met negen holes, die Erkeksu Çiftliği heet. Deze golfbaan ligt in het prachtige, natuurlijke platteland van Turkije.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen