Calafate

Perito Moreno gletsjer vlakbij El Calafate
Perito Moreno gletsjer vlakbij El Calafate

In het departement Lago Argentino en in de provincie Santa Cruz in Argentinië ligt de stad El Calafate. De stad ligt aan de zuidelijke oever van het Argentinomeer. Calafate wordt omgeven door bergen, steppen, bossen, meren en gletsjers. Daarnaast wordt het omgeven door inheemse flora en fauna. Tevens is Calafate de perfecte plek om een bezoek te brengen aan het Los Glaciares Nationaal Park met zijn indrukwekkende bergen en enorme gletsjers. De naam van de plaats is afgeleid van een typisch stuk fruit voor Patagonië, de struik 'calafate'. Deze vrucht wordt veel gebruikt in lokale producten als bijvoorbeeld jam. Calafate is ook een veelgebruikt ingrediënt in cakes, dranken en desserts.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Calafate
Plaatsen in de buurt van Calafate:

Ervaringen

Lies Baars op 10 februari 2015 plaats: Calafate, reisperiode: januari 2015

El Calafate is een leuk toeristenplaatsje dat goed per vliegtuig bereikbaar is. Wel ongeveer 3000 km van Buenos Aires! Het weer was - na Ushuaia - een verademing. Goeie temperatuur. Het is er wel druk en de prijzen zijn Nederlands. Vergeet vooral de ijswinkel niet. Heerlijk ijs, je moet er wel voor in de rij staan. Doe ook vooral de cruise op de ijsrivier naar de Upsalagletsjer. Is koud maar echt de moeite waard.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 6
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 7
Van Hoef op 6 december 2014 plaats: Calafate, reisperiode: november 2014

Prachtig stukje natuur (gletsjers), mini trekking zeker doen.

 • Algemeen 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 8
Ton Snijders op 7 december 2014 plaats: Calafate, reisperiode: oktober 2014

Naar Calafate ga je voor de prachtige natuur en actieve excursies. Een absolute must do in Argentinië.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 6
 • Cultuur 7
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 9
 • Ligging 10
Corrie Torn Broers - Kool op 4 april 2014 plaats: Calafate, reisperiode: november 2012

Een overweldigende schoonheid van de natuur, met name de gletsjers.

 • Algemeen 10
 • Bezienswaardigheden 10
 • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Calafate

Dorpje El Chalten (Calafate)

Dorpje El Chalten
Dorpje El Chalten

Noordelijk van het Argentinomeer ligt het dorpje El Chalten, aan de voet van het Fitz Roy gebergte. Vanuit El Chalten zijn prachtige bergwandelingen te maken. Er zijn dagwandelingen en meerdaagse wandelingen te maken door het prachtige gebergte. Ook bergbeklimmers zitten goed in de Cerro Torre en de Cerro Fitz Roy. De Cuava de Las Manos, een grot met kleurrijke schilderingen en prehistorische jachtschilderingen, is ook te bezoeken.

Nationaal Park Los Glaciares (Calafate)

Nationaal Park Los Glaciares
Nationaal Park Los Glaciares

Nationaal Park Los Glaciares is een prachtig park wat op de grens met Chili ligt. Het gebied staat ook wel bekend staat als de Austral Andes. Het park is enorm groot en er je kunt er bergen, gletsjers, meren en prachtige bossen vinden. In het westen ligt een deel van de Andes, bedolven onder sneeuw en ijs. Sinds 1981 staat dit park al op de Werelderfgoedlijst. Dit park is de voornaamste reden dat toeristen naar El Calafate komen. Je vindt er onder andere blokken ijs van wel duizend jaar oud. Het park heeft zijn naam te danken aan het feit dat er zo veel gletsjers in het gebied te vinden zijn. Bijna 30 procent van het hele park bestaat namelijk uit ijsvlaktes. Er zijn in totaal 47 grote gletsjers en nog zo'n 200 kleine. De bekendste en belangrijkste gletsjers zijn de Perito Morenogletsjer en de Upsalagletsjer.

Stadstour (Calafate)

Stadstour
Stadstour

Het is erg leuk om een stadstour te maken door El Calafate. Het is namelijk een stad met veel bezienswaardigheden, pittoreske huizen, restaurants, ambachtelijke winkels en een historische binnenstad. Tijdens de tour krijg je meer te horen over de geschiedenis en de cultuur van de stad maar ook over de inwoners. Ook kan je dan een bezoek brengen aan het Mirador of Virgen de la Paz, wat een mooi uitzichtpunt is.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ArgentiniŽ bekijken.

Vervoer

Sinds 2001 is het Aeropuerto Internacional de El Calafate geopend. Vanuit hier is het mogelijk om verder te reizen met een huurauto. Daarnaast is het openbaar vervoer in Argentinië goed geregeld. Vooral de bussen zijn goed en snel.

Geschiedenis

De nederzetting dateert uit 1913, toen een Spaanse immigrant (Jose Pantín) en zijn familie een bar, een supermarkt en woningen in de buurt van de monding van El Calafate oprichtten. Deze faciliteiten werden een rustpunt in het traject tussen de Cordillera regio en Rio Gallegos. Een paar jaar later volgden andere families het voorbeeld en in 1927 werd El Calafate officieel opgericht.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Calafate? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Calafate, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar ArgentiniŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen