Mendoza

ItaliŽ plein, Mendoza, ArgentiniŽ
ItaliŽ plein, Mendoza, ArgentiniŽ

Mendoza ligt in het midden van de wijnstreek Cuyo, waar 70% van de wijnen van Argentinië worden geproduceerd. In de stad zelf vind je veel bomen, parken, pleinen en fonteinen. Het Plaza Independencia is het grootste plein van de stad.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mendoza
Plaatsen in de buurt van Mendoza:

Ervaringen

Corrie Torn Broers - Kool op 4 april 2014 plaats: Mendoza, reisperiode: november 2012

Prachtig wijnbouwgebied is Mendoza met diverse uitstekende bodega's.

  • Algemeen 9
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mendoza

Nationaal Park Sierra de las Quijadas (Mendoza)

Nationaal Park Sierra de las Quijadas
Nationaal Park Sierra de las Quijadas

Nationaal Park Sierra de las Quijadas ligt ten oosten van Mendoza en is vooral bekend vanwege zijn reusachtige rode zandstenen ravijnen. In het park werden paleontologische resten gevonden van 120 miljoen jaar oud. Lang geleden leefden de pterosauriërs (vliegende reptielen) in dit gebied. Het park is in 1991 gecreëerd en is 150.000 hectare groot. Wanneer je van plan bent dit park te bezoeken is het mogelijk om vanaf verschillende uitkijkpunten de warme tinten van de kliffen te bewonderen.

Park San Martin (Mendoza)

Park San Martin
Park San Martin

Het uitgestrekte park San Martin, aan de rand van Mendoza, is zeker een bezoek waard. De ingang van het park heeft een zeer interessante poort waar letterlijk een geschiedenis achter zit. Dit nodigt direct uit om te kijken in het park. Het is een enorm groot park waar zeker een middag doorgebracht kan worden. Laat je hier overspoelen door de groene ruimte en geniet vooral van de rust.

Wijnboerderijen Mendoza (Mendoza)

Wijnboerderijen Mendoza
Wijnboerderijen Mendoza

De verschillende wijnboerderijen rondom Mendoza nodigen je graag uit om te komen proeven. Op zo'n 20 km van Mendoza, in het plaatsje Maipu, bevinden zich een aantal beroemde wijnhuizen, zoals La Colina de Oro en Bodega La Rural. Om zowel de stad als de verschillende soorten wijnen te verkennen, kun je op de fiets de landerijen waar de druiven en olijven geteeld worden bezoeken. Wanneer je onderweg toe bent aan een pauze is dat direct een mooie gelegenheid om de verschillende wijntjes te proeven.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ArgentiniŽ bekijken.

Vervoer

De luchthaven van Mendoza is goed bereikbaar en er gaan dagelijks vluchten naar Buenos Aires. Er is een directe busverbinding naar de Chileense plaatsen Santiago, Viña del Mar, Valparaiso. De afstand naar Santiago de Chili is ook maar 340 km. Naar Buenos Aires is het 1050 km en naar Iguazu 1970 km. Met een huurauto kun je prima grote afstanden afleggen, de wegen zijn goed en de weg staat goed aangegeven.

Geschiedenis

De Chileense generaal Garcia de Mendoza koloniseerde de streek in de 16e eeuw en en snel werden er druiven verbouwd in het gebied. In 1861 werd de stad getroffen door een aardbeving.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Mendoza? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mendoza, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar ArgentiniŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen