Aruba krijgt National Geographic World Legacy Award

Geschreven op 9 maart 2015 door Anique

Aruba is afgelopen week uitgeroepen tot de winnaar van de National Geographic World Legacy Award. Ze kregen de award in de categorie 'Destination Leadership' omdat ze zeer goed bezig zijn op het gebied van duurzaamheid. De uitreiking vond plaats op de ITB in Berlijn, wat de grootste vakbeurs op het gebied van toerisme wereldwijd is.

Oprichting awards

De awards zijn opgericht in 2014 om toonaangevende reisinstellingen, bestemmingen en organisaties die duurzaam toerisme stimuleren te waarderen. Er waren wel 150 inzendingen uit in totaal 56 landen.

Toonaangevende initiatieven

Aruba viel bij de jury op door de toonaangevende initiatieven op het gebied van groene energie. Zo ging het eiland een samenwerkingsverband aan met Richards Bransons's CWR in 2012 (opgericht om klimaatverandering te bestrijden) en de Harvard University. Doordat Aruba vele wind- en zonnebronnen op het eiland heeft, is het hard op weg om het eerste land ter wereld te worden die voor 100% zonder fossiele brandstoffen kan opereren. Ook de overheid stimuleert dit alles hard door het bouwen van windmolenparken en bijvoorbeeld de luchthaven op zonne-energie.

Ontvangen award

Oslin B. Sevinger, Aruba’s minister van Integratie, Infrastructuur en Milieu die de award in ontvangst nam, zei het volgende op het winnen van de award: “Het is een grote eer om erkenning te krijgen door de National Geograpic Society voor onze duurzame inspanningen. De afgelopen jaren hebben we nauw samengewerkt met werelds meest innovatieve wereldleiders op dit gebied en we zijn trots om te zien dat onze inspanningen de weg vrijbanen voor andere Caribische eilanden. Dit is nog maar het begin.”

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen