Perth

Perth AustraliŽ
Perth AustraliŽ

Perth ligt in het westen van Australië aan de monding v/d Swan River, dichtbij de Indische Oceaan. Perth is de meest geïsoleerde stad ter wereld, het ligt zelfs dichter bij Zuidoost-Azië dan bij Melbourne of Sydney. Het centrum van de stad bestaat uit historische kerken en huizen uit de 19e eeuw, maar ook uit moderne hoogbouw. De wijk Northbridge is de uitgaanswijk van de stad.

Judith 'Ik heb zelf West-AustraliŽ ontdekt met een camper. Dit is een compleet andere wereld dan de oostkust die de meeste mensen bezoeken. In het noorden maak je kennis met de Aboriginals en bezoek je nationale Parken. Geniet van de relaxte sfeer in Broom, ga picknicken op het strand en beleef een fantastische zonsondergang. Laat jezelf verassen door de prachtige stranden bij Exmouth en Coral Bay. Bezoek Ningaloo Reef, het kleine zusje van The Great Barrier Reef maar zeker niet minder mooi! Bezoek ook de steden, Perth en Melbourne hebben ons allebei verrast met Street art, foodtrucks en veel leuke dingen om te zien en te doen. En last but not least... The Great Ocean Road! Wat een spektakel, het ene stukje nog mooier dan het andere, je blijft in verbazing vallen.', Judith - reisexpert AustraliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Perth
 • Adelaide (2131 km)
 • Alice Springs (1992 km)
 • Brisbane (3606 km)
 • Cairns (3441 km)
 • Canberra (3088 km)
 • Darwin (2653 km)
 • Melbourne (2722 km)
 • Sydney (3290 km)
 • Ervaringen

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Perth

  Openluchtbioscoop (Perth)

  Openluchtbioscoop
  Openluchtbioscoop

  In Perth kun je naar verschillende openluchtbioscopen. Zo zit er een in King's Park, er draaien hier zowel oude films als nieuwe. Bijzonder is bij deze bioscoop dat er voor de film vaak optredens te bekijken zijn. Om het nog leuker te maken zou je een picknickmand mee kunnen nemen. Je kunt hier gemakkelijk komen met het openbaar vervoer in Perth. Een leuke bezienswaardigheid voor jong en oud.

  Perth Zoo (Perth)

  Perth Zoo
  Perth Zoo

  Perth Zoo is een zeer mooie maar vooral unieke dierentuin in Australië. Doordat Perth Zoo in de laatste tien jaar veel heeft veranderd in het park, is het nu een van de mooiste in Australië. Er is veel ruimte voor de dieren en de omgeving waar de dieren in leven is zeer goed nagebootst. Dit park beschikt over een Afrikaanse Savanne met daarin een Aziatisch regenwoud met verschillende soorten dieren. Je vindt in dit gedeelte de onmisbare soorten zoals orang-oetans en panda's maar ook vind je hier cheeta's en neushoorns. In het Australisch wild gedeelte kom je grote krokodillen, slangen en mini-pinguïns tegen. In totaal leven hier maar liefst 230 diersoorten. Perth Zoo is een leuke maar ook leerzame bezienswaardigheid, in het park zijn namelijk presentaties bij te wonen van zowel vrijwilligers als verzorgers.

  Western Australian Museum (Perth)

  Het Western Australian Museum in Perth is een groots en eigentijds museum. De originele gevangenis van Perth staat hier en zo krijg je een goed beeld van het leven van de begindagen van Perth. In dit museum zijn ook tentoonstellingen over de zoogdieren, vogels en zeedieren van West-Australië. Het mooiste gedeelte van het museum is de Aboriginalgalerie. In deze galerie worden ook archeologische vondsten die in de staat zijn gedaan tentoongesteld.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AustraliŽ bekijken.

  Vervoer

  De spoorlijn Trans-Australian Railway (of Transcontinental) verbindt Perth met de dichtstbijzijnde grote stad Adelaide, die op 2800 km afstand ligt. Het openbaar vervoer is snel en rijdt optijd. In het centrum is het zelfs gratis.

  Geschiedenis

  De eerste nederzetting werd in 1829 gesticht door kapitein James Stirling. Tijdens de goudkoorts rond 1890 groeide de stad enorm. Ook de bloei van de mijnbouw in de jaren `60 en `70 van de vorige eeuw brachten veel welvaart.

  Heb je interesse in een reis naar Perth? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Perth, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar AustraliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen