Darwin

Darwin
Darwin

Darwin is ligt in het noorden van Australië, aan de kust van Northern Territory. Darwin is een moderne, multiculturele stad maar ook gastvrij en tropisch. Aangezien Darwin al meerdere keren is getroffen door wervelstromen en cyclonen, vind je in het centrum van de stad maar een paar historische gebouwen. Darwin bestaat voornamelijk uit laagbouw. Voor de meeste reizigers is Darwin uitgangspunt voor verschillende Nationale Parken, zoals Kakadu, Katherine en Litchfield.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Darwin
Plaatsen in de buurt van Darwin:

Ervaringen

Tim op 23 januari 2018 plaats: Darwin, reisperiode: september 2017

Een mooie stad, aardige mensen en in de zomer is het prima weer.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 7
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 9
 • Ligging 10
Jamie Smit op 23 oktober 2017 plaats: Darwin, reisperiode: maart 2015

Darwin is een plaats in Australië die veel mensen vergeten, maar niet geskipped mag worden als je Australië bezoekt! Het is het meest noordelijke tipje van het continent, en is tropisch warm. De twee plaatsen die je hier absoluut moet bezoeken zijn natuur reservaten Kakadu en Litchfield - zonder dit gedaan te hebben is het bezoek aan Darwin niet compleet. Hier zijn kristal heldere zoet water bronnen waar in te zwemmen is - in het juiste seizoen, en prachtige landschappen die te mooi zijn om waar te zijn. De melkweg kan tot in detail gezien worden in de heldere nachten die je hier kunt doorbrengen wanneer je met een reis organisatie boekt. Ben je in voor wat meer actie? Dan zijn "the salties" (zout water krokodillen) te bezichtigen wanneer je een tripje door de "billabongs" op een klein bootje boekt. Waarschuwing: dit is niet voor de angsthazen; de krokodillen worden vanaf de boot gevoerd, en springen zo'n 2 meter hoog uit het water!

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 10
 • Cultuur 9
 • Restaurants 6
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 9
 • Ligging 7
Jamie op 29 september 2014 plaats: Darwin, reisperiode: april 2014

De omgeving is prachtig, en de locatie leuk. Het is erg klein en alles ligt op loopafstand in het centrum. Mocht je op avontuur willen en natuurparken bezoeken, dan is daar genoeg mogelijkheid voor en is ook zeker het aanraden waard. De mensen zijn leuk, behalve dat je er veel last hebt van aboriginals die overal op straat om geld vragen. Verder heb ik er de tijd van mijn leven gehad

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 10
 • Cultuur 8
 • Restaurants 5
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 7
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Darwin

Aquascene (Darwin)

Aquascene
Aquascene

Aquascene is de plek om honderden verschillende vissen te voeren. Met sommige vissen hier kun je zelfs spelen. Hier komen sinds de jaren 50 al verschillende soorten vissen voor om zich te laten voeren. Je kunt hier onder andere zeesterren, brasems en roggen vinden. Je hebt vissen die wel meer dan één meter lang zijn, vaak komen de vissen zo dichtbij dat je ze kan aanraken. Tussen augustus en december is het aantal vissen het grootst. Voor de voedertijden kun je het beste even van te voren op internet kijken, deze willen nog wel eens verschillen. Aquascene ligt in het centrum van Darwin vlakbij de hoek van de Esplanade en Daly Street.

Crocodylus Park (Darwin)

Crocodylus Park
Crocodylus Park

In krokodillenfarm 'Crocodylus Park' wonen maar liefst 8.000 krokodillen. Hier leven krokodillen die gevonden zijn in de omgeving en wateren van Darwin, het zijn zowel zoet als zoutwaterkrokodillen. Ook leven hier krokodillen die te dicht in de buurt van woongebieden kwamen. De krokodillen liggen hier niet alleen om uit te rusten, want elk jaar worden er 200 geslacht voor hun vlees en huid. Wanneer je gek bent van krokodillen is dit een must see. Het Crocodylus Park is een kwartier rijden vanuit het centrum van Darwin en ligt aan de McMillans Road.

Darwin Wharf Precinct (Darwin)

Darwin Wharf Precinct
Darwin Wharf Precinct

Een van de mooiste havens van Australië is de Darwin Wharf Precinct en ligt in het zuidelijke gedeelte van het centrum van Darwin. Je hebt een prachtig uitzicht over de Arufura Zee en kunt er genieten van een geweldige zonsondergang. Er hangt een bruisende sfeer vanwege de verschillende winkels, restaurants en cafés. Er zijn hier ook excursies te volgen van diverse watervliegtuigen en boten. Ook kun je naar een tentoonstelling over de Australische Parelvisserij, de zogenaamde Indo-Pacific Marine.

Museum and Art Gallery of the Northern Territory
Museum and Art Gallery of the Northern Territory

Wanneer je op zoek bent naar een maritiem museum, met een mooie tentoonstelling over de Aboriginals en Australische kunst, moet je beslist kijken bij het Museum and Art Gallery of the Northern Territory. In dit museum vind je ook prachtige exposities over de verwoestende orkaan Tracy, de militaire geschiedenis van Australië en bijzondere natuurwetenschappen. Dit museum is in een modern gebouw gevestigd. Je vindt in dit museum de beste collectie Aboriginal kunst van de wereld. Ook kom je onder andere meer te weten over zeer oude ceremoniële grafpalen en over scheppingsverhalen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AustraliŽ bekijken.

Geschiedenis

De stad kreeg in 1839 zijn naam van een Britse kapitein die bevriend was met de beroemde bioloog Charles Darwin. In de eerste eeuw van haar bestaan bleef de stad een buitenpost v/d Britten. Ondanks dat de geschiedenis van de stad kort is, is er wel het nodige gebeurt. Eind 19e eeuw kwamen er veel goudzoekers naar Darwin, in Wereldoorlog II was de stad een frontlinie v/d geallieerden en werd het door de Japanners gebombardeerd en in 1974 verwoestte de orkaan Tracy de stad.

Weer

Doordat Darwin dichtbij de evenaar ligt heeft het niet de 4 seizoenen die wij in Nederland kennen, maar alleen een droog en een nat. Gedurende het natte seizoen kan het behoorlijk regenen, en komen er cyclonen voor, ook kan het benauwd warm worden.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Darwin? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Darwin, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar AustraliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen