Beste reistijd BelgiŽ: Vliegtijd en beste maand

Les Thermes de Greoux les Bain
Les Thermes de Greoux les Bain

Heerlijke wafels, chocolade, bieren, frites en nog zoveel meer. Belgen zijn dan ook echte bourgondiërs. Niet gek dat veel Nederlanders het land opzoeken voor een vakantie of spontane stedentrip. Maar voor een vakantie wil je natuurlijk wel lekker weer en voor een stedentrip mag het niet te heet zijn. Hoe zit dat met het weer in België? En wat is nu precies de beste reistijd voor een bezoek aan België? Wij geven je hieronder het antwoord.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

België is niet heel ver weg, sterker nog de afstand van Amsterdam naar Brussel is zo kort dat er maar weinig vliegtickets beschikbaar zijn en als ze er zijn rijzen de prijzen de pan uit. Het is maar 45 minuten vliegen maar tel daarbij de uren op dat je moet inchecken en wachten op de luchthaven, dan is het niet echt rendabel om het vliegtuig te nemen want met de auto zou je er net zo lang over doen. Een goed alternatief is het openbaar vervoer. Voor nog geen €30,- sta je in bijna 2 uur in Brussel. Liever met de bus? Ook dat kan. Deze doet er een uurtje langer over maar kost nog niet eens de helft van het treinticket.

Belgische spoorwegen
Belgische spoorwegen

Klimaat

Het klimaat van België is te vergelijken met dat van Nederland, namelijk een zeeklimaat. De zomermaanden zijn aangenaam met soms hete dagen. De winters zijn over het algemeen zacht alhoewel het soms kan sneeuwen en ijzelen. Aan de kust liggen de temperaturen over het algemeen iets lagers dan in het binnenland. Hier zal het vrijwel ook nooit windstil zijn. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 21°C met uitschieters tot 30°C, en bij hoge uitzondering zelfs 35°C. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur net boven het vriespunt.

De Ardennen zijn in de wintermaanden een uitzondering want hier valt vrij veel sneeuw in de wintermaanden omdat de temperatuur hier een stuk lager ligt dan in de rest van België. Veel mensen vieren dan ook vaak vakantie in dit gebied omdat je er dan genoeg sneeuw ligt om allerlei winterse activiteiten te ondernemen.

Belgische kust
Belgische kust
Vraag gratis een offerte aan

Beste maand

Omdat België hetzelfde klimaat heeft als Nederland kan je de beste reistijd niet terug dringen naar een bepaalde maand. België is het hele jaar door goed te bezoeken. De winters zijn er niet extreem koud en de zomers ook niet extreem heet. De Ardennen daarentegen zijn een uitzondering. Dit gebied ligt hoger waardoor het in de winter hier behoorlijk koud kan worden. Met geluk kan je hier zelfs wintersporten.

Ben je van plan om een stedentrip te doen naar onze zuiderburen? Dan kun je het beste in april tot en met juni of september tot en met november reizen. In deze maanden ben je niet altijd verzekerd van goed weer maar de warmte is nog niet tot de steden door gedrongen. Daardoor is het juist erg aangenaam in de steden. In de herfstmaanden is het er juist nog erg aangenaam omdat de zomer warmte nog is blijven hangen. 

Stadhuisplein Burssel
Stadhuisplein Burssel

Impressie België

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen