Mooiste plekken BelgiŽ

Het plein in Brugge
Het plein in Brugge

We maken vaak grapjes over ze, maar stiekem zijn we gek op hun land, cultuur en de iets wat grappig manier van praten: België. Het land staat bekend om zijn frieten, pralines, bier en stripfiguur Kuifje. Ondanks dat het land niet zo groot is valt er altijd wel wat te beleven of te zien. Zo kun je er goed winkelen, zijn er unieke musea, gotische kerken en natuurgebieden. Liefhebbers van het bourgondische leven kunnen hier hun hart ophalen want in België kun je heerlijk eten en drinken. Maar wat zijn de mooiste plekken van België? Wij zochten het uit.

Aanbieders van vakanties naar BelgiŽ
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Club Adventure Jeugdvakanties (jongerenreizen) Klik
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
HotelSpecials.nl (hotel) Klik
Kras (allround) Klik
Roompot Vakanties (vakantiehuizen) Klik
Center Parcs (vakantiehuizen) Klik
Golfreizen.nu (actieve vakantie) Klik

Gravensteen

Per vierkante meter heeft België de meeste kastelen. Dat is voor zo'n klein land best uniek. Deze kastelen hebben vaak een romantisch uiterlijk en zijn zeker een bezoek waard. Een van de mooiste kastelen is het Gravensteen in Gent. Het is de nog enige overgebleven burcht in Vlaanderen. Sinds het bestaan van dit imposante bouwwerk heeft het al verschillende soorten functies gehad, behalve als fort diende het ook als katoenspinnerij, gerechtsgebouw maar was het ook klaar voor de sloop. Tegenwoordig is het een van de 'must sees' van Gent en doet het gebouw dienst als museum. In het museum kun je alles leren over onder andere de wapens en foltertoestellen die in de vroegere eeuwen werden gebruikt. 

Gravensteen in Gent
Gravensteen in Gent

Belgische kust

Zowel Nederland als België zijn verbonden aan de Noordzee. Omdat het kust gedeelte van België geheel Vlaams is, wordt er ook wel gesproken over de Vlaamse Kust. In totaal is de kuststrook ongeveer zeventig kilometer en is bijna in zijn geheel verstedelijkt. Toen het toerisme in de vorige eeuw enorm toenam, zijn er veel appartementen en huizen gebouwd om al deze mensen te kunnen huisvesten. Gelukkig kun je er nog steeds stukken met lange zandstranden en duinen vinden. Knokke is een van de populairste plaatsen aan de kust. Je vindt hier moderne stranden, winkels en casino's. Je kunt hier in luxe genieten van een heerlijke maaltijd met champagne of je laten rondrijden in het boemeltreintje door de stad. Watersporten worden hier volop gepromoot en beoefend. Wil je liever natuur? Dan kun je tot rust komen in het natuurreservaat dat naast Knokke ligt: 'T Zwin.

Voeten in het zand
Voeten in het zand

Gent

In het oosten van Vlaanderen ligt Gent. De stad is qua aantal inwoners vergelijkbaar met Utrecht, een kwart miljoen. Gent is een sfeervolle stad vol met historie en cultuur. In de zomer worden elk jaar de Gentse feesten gehouden. Dit evenement stamt uit de negentiende eeuw en is een traditioneel volksfeest. Tijdens dit tiendaagse festival kun je er genieten van gratis muziek en allerlei binnen- en buitenactiviteiten. Ook in andere jaargetijden is Gent een levendige stad waar je kunt genieten van musea, markten en het nachtleven.

Gent
Gent

Antwerpen

De stad aan de Schelde en een trekpleister van België, Antwerpen. Al jarenlang is dit een populaire bestemming onder de Nederlanders. Je kunt er goed uitgaan, lekker en uitgebreid eten en het heeft een historische binnenstad. Vooral in december is het een drukte vanjewelste in Antwerpen, want dan wordt de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. In deze tijd worden er naast de kerstmarkt tal van andere activiteiten georganiseerd in de stad.

Belfort in Antwerpen
Belfort in Antwerpen

Belforten

Een belfort is een middeleeuwse wachttoren met stormklok. De belforten waren vroeger een machtssymbool van autonome steden, met deze torens lieten zij hun status en economische invloed zien. Het belfort was een veilige plek en had dan ook verschillende doeleinden, zo diende het als stadsarchief, wachttoren, kluis en soms als gevangenis. In totaal telt België 32 (van de 56) belforten, onder andere in: Antwerpen, Kortrijk, Eeklo, Leuven en Sluis. Een van de mooiste belforten vind je in Brugge. Het belfort bestaat sinds 1240 waarvan de bovenste toren in 1280 compleet uitbrandde. De wederopbouw werd pas elf jaar later ingezet. Toegegeven is iedere belfort een plaatje op zich omdat ze allemaal een unieke stijl hebben. De vele torens staan als geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Belfort toren van Brugge
Belfort toren van Brugge

Hoge Venen

In de provincie Luik vind je de Hoge Venen. Een gebied in Natuurpark Hoge Venen-Eifel van ongeveer 45.000 hectare wat voornamelijk uit hoogveen bestaat. Delen van de regio zijn nog actief, wat wil zeggen dat er nog steeds hoogveen ontstaat. Vanwege zijn uitgestrekte gebieden kun je hier uitstekend wandelen, fietsen en in de winter langlaufen, rodelen of zelfs skiën. Er zijn verschillende wandelpaden die je via houten bruggetjes door de veengebieden heen loodst. 

Bruggetje over meertje
Bruggetje over meertje

Ieper

De stad Ieper heeft bijna 35.000 inwoners en vind je nabij de Franse grens. De binnenstad van Ieper is meerdere malen verwoest door de Duitsers maar werd altijd weer opgebouwd. Veel historische gebouwen werden in hun originele staat hersteld. Hierdoor heeft de stad zijn karakter behouden. Wanneer je door de stad loopt, krijg je het gevoel dat je terug in de tijd gaat vanwege alle middeleeuwse huisjes. In Ieper kun je terecht voor zowel cultuur als ontspanning.

De lakenhal, Ieper
De lakenhal, Ieper

Brugge

Brugge is een van de meest romantische steden van België. De stad trekt al jarenlang enorm veel toeristen vanwege de historische binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Wanneer de je stad in loopt is het net of je een openluchtmuseum in komt. De stad heeft heel veel oude straten en steegjes, sfeervolle pleinen en unieke gevels. De binnenstad is autovrij, maar om de stad te verkennen kun je een unieke rondrit maken met paard en wagen. Wandelend of met de fiets is natuurlijk ook altijd een goede optie. In Brugge zit je goed als je graag eens de Bourgondiër in jezelf naar boven wil laten komen. Er zijn genoeg restaurantjes en barretjes waar je een uitgebreide maaltijd en een lekker Belgisch biertje kunt nuttigen.

Brugge bij nacht
Brugge bij nacht

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar BelgiŽ.

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen