Bijzondere steden in BelgiŽ

Burcht Gravensteen Gent Belgie
Burcht Gravensteen Gent Belgie

Veel Nederlanders besluiten jaarlijks om een bezoek te brengen aan onze zuiderburen, zowel voor een stedentrip als een langere vakantie bijv. aan de kust. België is een land met veel historische gebouwen, cultuur en lekkernijen, vandaar dat de Belgische steden erg in trek zijn bij de Nederlanders. Maar wat zijn nou de meest bijzondere steden? Reisgraag.nl zet ze op een rijtje;

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Brussel

Brussel is de hoofdstad en grootste gemeente van België. Op het moment dat er een nieuw land ontstond, België genaamd, werd Brussel benoemd tot hoofdstad en werd het stadscentrum volledig gerenoveerd. In honderd jaar vanaf 1880 is het hele stadscentrum overnieuw gebouwd, van ministeries en kantoorgebouwen tot paleizen. Desalniettemin kent de stad een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Men kan hier voor alles terecht; kunst, cultuur, uitgaan, geschiedenis, moderniteit. Deze metropool heeft het allemaal!

Brugge

In 2000 is de volledige eivormige binnenstad van de fascinerende stad Brugge op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst. En niet zonder reden: de stad heeft veel cultureel erfgoed en het historische centrum is erg goed geconserveerd gebleven. Bovendien is het centrum niet of nauwelijks bereikbaar met de auto, wat Brugge tot een zeer aangename wandel-, fiets- en winkelstad maakt. Het centrum wordt dan ook nauwelijks bewoond door gewone burgers, maar er zitten voornamelijk horecagelegenheden en winkels gevestigd in de binnenstad. In 2002 is Brugge door het Europees Parlement tot Culturele hoofdstad van Europa verkozen.

Vraag gratis een offerte aan

Gent

De geschiedenis van de bruisende cultuurstad Gent gaat ver terug en de stad bezit een bijzonder historisch stadscentrum. Deze schitterende stad kent wel meer dan 9000 stukken (beschermd) onroerend erfgoed. Hier vallen een groot aantal zeer belangrijke bouwwerken onder, die het stadsbeeld bepalen. Zo is er de Gentse torenrij; deze bestaat uit de belforttoren, de Sint Baafskathedraal/Sint Janskerk, de retabel Het Lam Gods en de universiteitsbibliotheek. De stad ademt historie, en is de perfecte plek om één of meer dagen te bezoeken; zowel lopend als met de fiets. Bovendien is er het hele jaar, en met name in de zomer, voor zowel jong als oud veel te beleven. Jaarlijks vinden er bijvoorbeeld in de maand juli de populaire Gentse Feesten plaats.

Knokke

Knokke is een badplaats gelegen aan de Belgische kust. Hoewel Knokke wellicht wat minder bekend is dan voorgenoemde steden, is het desalniettemin zeker een bezoekje waard. Zo bevindt zich er een prachtig natuurreservaat, het Zwin, een zeer uitgestrekte golfbaan in het centrum van de stad en zeer veel hippe winkels en restaurants langs de 12 kilometer lange boulevard. Bovendien is er met name in de zomermaanden erg veel te beleven in deze chique badplaats.

Bergen (Mons)

Bergen (Mons) heeft het allemaal; Bergen (Mons) is jong, vitaal, dynamisch en open en heeft als belangrijkste toeristische kenmerken zijn cultuur en sfeer. De bezienswaardigheden in deze vroegere mijnstad variëren van hedendaagse kunst tot historische folklore, moderne wetenschap tot een veel moois uit een rijk industrieel verleden. Jarenlang heeft Bergen(Mons) geïnvesteerd, en in 2002 loonde dat in de status van Culturele Hoofdstad van Wallonië. Bergen(Mons) is een plaats waar we nog veel van gaan horen!

Luik

Luik, de grootste toeristische stad van Wallonië gelegen aan de Maas, was in de 20e eeuw een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van Wallonië met diens mijn- en staalindustrie. Deze bijzonder charismatische stad is een bezoek meer dan waard; er zijn veel verschillende aspecten van geschiedenis, cultuur, musea, architectuur, winkels, nachtleven en evenementen te vinden. Noem het maar op, Luik heeft het. Hoewel dit vaak niet de eerste plek is waaraan men denkt bij het bezoeken van België, is Luik zeker een (langere) tussenstop waard.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen