Pretparken in BelgiŽ

Pretparken in BelgiŽ
Pretparken in BelgiŽ

België heeft op pretparkgebied veel te bieden; over het hele land verspreid zijn er 4 grote pretparken te vinden. Voor veel Nederlanders zijn de Belgische parken aardig dichtbij, die goed te doen zijn als dagtrip. Elk attractiepark heeft een eigen aantrekkingskracht en een unieke uitstraling. Welk park je ook bezoekt, er is hier genoeg te beleven!

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Plopsaland

Plopsaland, voorheen het Meli-park, is een themapark van studio 100 waar kinderen zich helemaal thuis kunnen voelen. Het is gelegen in de Belgische plaats Adinkerke bij De Panne in de buurt, aan de Franse grens. In 2000 werd het Meli-park omgetoverd naar Plopsaland, waarbij veel veranderd werd. Jong en oud beleven hier een dag met plezier en ontmoeten alle bekende figuren van Studio 100, zoals Piet Piraat, Samson & Gert en Kabouter Plop. In Plopsaland zijn voornamelijk familie-attracties aanwezig, voorbeelden zijn het Bos van Plop, Dongo's Race, De Draak, de Rollerskater en één van de beste waterattracties uit België dat 'het kasteel van Koning Samson' heet. Dit is niet het enige vermaak, er zijn ook allerlei shows die gegeven worden door de bekende kindervrienden.

Populaire attractie
Plopsaland opende in de zomer van 2011 de indoorhal Panny Mayaland. Deze indoorhal is gewijd aan het figuurtje Maya de Bij. In deze hal zijn 10 nieuwe attracties, een winkel en 2 themarestaurants aanwezig.

Bellewaerde Park

Het Bellewaerde Park staat bekend om zijn verschillende landenthema's met leuke topattracties. Het is gelegen bij Leper, in West-Vlaanderen. Het is een park vol natuur, die exotische dieren in een wereld van verschillende themagebieden met attracties combineren. In het themagebied Mexico vind je onder andere attracties als Los Piratas en de Boomerang, en in Canada de Screaming Eagle en Niagara. De mascotte die het park heeft is Koning Leeuw, een leeuw die als koning verkleed is. Het park werd in 1954 geopend met de naam “Touristisch Centrum Bellewaerde”, wat vervolgens “Safaripark Zillebeke” werd en nu “Bellewaerde Park” is.

Populaire attractie
Bellewaerde krijgt er regelmatig een nieuwe attractie bij. In 2011 kwam de Jungle Mission. Dit is een avontuurlijke boottocht naar het hart van de Jungle. Onderweg kom je onder andere vuurspuwende en waterspuitende slangen, onverwachte waterexplosies en geheimzinnige dansfonteinen tegen. Vraag gratis een offerte aan

Bobbejaanland

Bobbejaanland is een gezellig Belgisch familiepark dat in Lichtaart gelegen is, tussen Herentals en Kasterlee. Het park is naar zijn oprichter Bobbejaan Schoepen vernoemd. In dit park zijn talloze attracties aanwezig, waarvan vele overdekt zijn. Een dagje naar dit attractiepark is voor de hele familie geschikt; het park heeft een overdekt kinderparadijs in Kinderland en voor de ouderen zijn er spannende achtbanen en andere attracties. Daarnaast worden er elke dag verschillende shows gehouden en ligt er een Indianenmuseum.

Populaire attractie
Bobbejaanland heeft er de afgelopen tijd veel nieuwe attracties bijgekregen. Een van deze attracties is Dizz, die sinds 2011 in het park staat. Deze is gebouwd, omdat Bobbejaanland in dit jaar zijn 50e verjaardag vierde. In Dizz wordt je karretje heen en weer geslingerd tussen de bomen en draai je 360 graden rond. Dit is op een hoogte van 17 meter met een snelheid van 55 kilometer per uur.

Walibi Belgium

Walibi Belgium werd in 1975 onder de naam Walibi opgestart. De naam komt van de gemeenten waar het park gelegen is: Waver, Limal en Bierges. Daarnaast is een wallabie een kangoeroesoort. Om deze reden is de oranje kangoeroe de mascotte van het amusementspark. Ondertussen heeft het park een aantal naamswijzigingen ondergaan, waaronder Six Flags Belgium, maar sinds 2005 heeft het zijn eigen naam weer terug. Het park is in een aantal thema's verdeeld: France, Duizend en één nacht, Italy, Caraibes en voor de kleinere kinderen Walibi Folies. In het park zijn veel familieattracties aanwezig, 2 waterattracties en wilde achtbanen. Daarnaast heb je het zwemparadijs Aqualibi. Sensatie en avontuur staan centraal in het actiepark.

Populaire attractie
In 2012 is de attractie the Musical Expierence geopend. Dit is een muzikale trein, die het door middel van een race opneemt tegen andere treinen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen