Festivals in BelgiŽ

Handjes op festival
Handjes op festival

België is het land van de festivals, jaarlijks worden er maar liefst 280 festivals georganiseerd. Dat zorgt ervoor dat er jaarlijks ongeveer 5 miljoen mensen naar België komen, om het echte “festivalgevoel” te ervaren. Omdat de Belgische festivals altijd druk bezocht en van goede kwaliteit zijn, winnen ze jaarlijks vele internationale prijzen.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Graspop Metal Meeting

Graspop Metal Meeting is hét metal festival van België. Dit grote festival vindt altijd plaats in het laatste weekend van juni. Mensen komen van heinde en ver om dit geweldige spektakel mee te maken. Drie dagen lang spelen er 75 bands op 4 podia de sterren van de hemel. Het festival vindt ieder jaar plaats in Dessel aan de Kasteeldijk. Het festivalpark bied voldoende ruimte aan alle bezoekers en bands. Er is ook een camping waar je rustig je tentje op kunt zetten. Het festival trekt gemiddeld 100.000 bezoekers. Het festival heeft zijn eigen munt die als enig betaalmiddel wordt beschouwd. Met deze munt kun je eten en drinken kopen.

Pukkelpop

Pukkelpop is het grootste alternatieve openluchtfestival. Dit festival trekt jaarlijks veel bezoekers. Het festival vindt in augustus plaats, vaak is het dan mooi weer. Drie dagen lang spelen er ruim 200 bands op 8 verschillende podia. Er is ook een camping waar men de dag van te voren al kan beginnen met feest vieren. Over het hele terrein bevinden zich verschillende eet- en drinkgelegenheden met biologisch gerechten tot gerechten uit diverse culturen. Op het terrein zijn ook safetylockers speciaal voor de waardevolle bezittingen. Dit festival vindt plaats op de festivalweide in Kiewit, vlakbij Hasselt. Vraag gratis een offerte aan

Neerpelt Open Air Festival

Het Neerpelt Open Air Festival is zeker iets wat men mag missen. Dit fantastische festival staat beter bekend als NOA festival. Er treden altijd veel verschillende artiesten en er zelfs een comedy stage. Net zoals bij de andere festivals in België geldt ook hier een streng beleid, om een veilige sfeer te creëren. Je kunt voor dit festival een VIP kaart kopen. Met deze kaart krijg je veel extra`s, zo kun je dichtbij parkeren, krijg je een lekker maaltijd (door een echte kok bereidt) en beleef je de optredens vanaf de eerste rij. Ook krijg je een lekkere fles champagne bij aankomst.

Global Dance Festival

Op het Global Dance Festival is er voor iedereen wat wils. Er worden geweldige acts weggegeven met veel verschillende muziekstijlen. Er zijn 3 podia waar de artiesten optreden en je het echte “festival gevoel” laten ervaren. Het Global Dance Festival is een groen festival. Dat betekent dat het festival voor het grootste gedeelte draait op stroom die zij zelf produceren.

Internationaal Filmfestival

Voor de filmliefhebbers is er het Internationaal Filmfestival Vlaanderen-Gendt. Het filmfestival wordt jaarlijks gehouden en is altijd erg verrassend. Zo worden er verschillende lange films vertoond maar ook veel korte films. Verder kun je genieten van de prachtige filmmuziek en van verschillende tentoonstellingen. De tentoonstellingen hebben allemaal betrekking op het filmfestival. Vaak zijn er ook veel sterren aanwezig, zo hebben ze bekenden sterren als Sandra Bullock en Brad Pitt al eens mogen ontvangen. De eerste editie van dit geweldige spektakel vond plaats in 1974.

Tomorrowland

Een van de bekendste festivals van België is natuurlijk Tomorrowland. Tomorrowland is een grootschalig outdoor dance event. Over de hele wereld komen er bezoekers naar het populaire festival. Tomorrowland is veel meer dan enkel muziek, het is een beleving geworden. Alles is tot in detail verzorgd, de podiums zijn prachtig, de camping is heel erg gezellig, er zijn speciale Tomorrowland artikelen te koop, er is een juweliers, een beautysalon, overal zijn entertainers aanwezig enz.

Bekijk hier de volledige aftermovie van Tomorrowland 2019. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen