Shoppen in Antwerpen

Grote Markt Antwerpen
Grote Markt Antwerpen

Antwerpen staat erom bekend dat het een uitstekende stad is om een dag of weekend te gaan shoppen. Het aanbod is er divers en groot, je vindt er alle grote modehuizen maar ook kleine unieke boetiekjes.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Winkelwijken

De winkelstraten in Antwerpen zitten allemaal redelijk dicht bij elkaar. Daarnaast bevinden de winkels zich vaak in prachtige oude panden. Er zijn een aantal winkelzones zoals de Meir, de Modewijk, het Historisch Centrum, de Wilde Zee, Quartier Latin en Het Zuid. Iedere zone is weer anders en heeft haar eigen soort publiek en winkels.

Een van de populairste winkelzones is de Meir. Het is de belangrijkste straat tussen het centrum en het centraal station. Deze brede straat is helemaal autovrij en bied genoeg ruimte voor iedereen, waardoor het nooit als echt druk aanvoelt. Je vindt er alle standaard winkels als C&A en H&M maar ook kleinere exclusieve boetiekjes.

De naam zegt het eigenlijk al: de Modewijk. Dit is het hart van de Antwerpse modescène. Je vindt er onder andere het MoMu (ModeMuseum), de Modeacedemie en het Flanders Fashion Institute. Verschillende Antwerpse modeontwerpers tonen hun collecties in een van de etalages in de Modewijk.

Ook het historische centrum is een bezoek meer dan waard. Rond de Grote Markt en de kathedraal zijn diverse gezellige winkeltjes te vinden, voornamelijk met Antwerpse specialiteiten en souvenirs. Op de Grote Markt zijn ook bars en restaurants te vinden waar je een hapje kunt eten of wat drinken. Halverwege de maand december is er hier een grote kerstmarkt te vinden. Je vindt het historisch centrum naast de rivier de Schelde.

Voor lekkere delicatessen moet je naar de winkelwijk de Wilde Zee. Hier staat vooral ambacht centraal. Je vindt er verschillende chocolaterieën, de Bakkerij Goossent met overheerlijke broodjes en andere delicatesse winkels. De Wilde Zee is ook een sjieke winkelbuurt. Hier wordt kleding verkocht van de bekende en grote merken.

Rondom Quartier Latin zijn vooral antiek en binnenhuisdecoratie te vinden. Daarnaast is het de theaterbuurt bij uitstek. Je vindt er onder andere de stadsschouwburg.

In het Zuid staan kunst en cultuur centraal. Er zijn talloze musea, kunstgalerieën en veilinghuizen te vinden. Je vindt er onder andere exclusieve design- en interieurzaken, verlichting en brocante. 's Avonds kan je terecht bij de gezellige restaurants en cafés.

Winkeltijden

De winkeltijden in Antwerpen zijn te vergelijken met de Nederlandse winkels. De meeste winkels gaan tussen 9 en 10 uur open en sluiten weer tussen 17 en 19 uur. De winkels zijn van maandag t/m zaterdag geopend, ze kennen hier geen koopzondag in verband met de wettelijke verplichte sluiting. Hier zijn enkele uitzonderingen op, waaronder de zondag voor kerst. Op deze dag zijn wel alle winkels open en kun je winkelen in een gezellige kerstsfeer. Met eerste kerstdag zijn de winkels gesloten en op tweede kerstdag zijn ze weer geopend. Ze kennen in Antwerpen ook nauwelijks koopavonden. Een enkele keer is er een speciale koopavond. Vraag gratis een offerte aan

Solden

Solden is de officiële periode wanneer winkels hun prijzen omlaag mogen doen. In Nederland wordt de schijn gewekt dat er eigenlijk altijd uitverkoop is. Dit is in België verboden. Er zijn twee periode Solden waarbij winkels hun producten mogen aanbieden voor een verminderde prijs, hierbuiten is dat verboden. Het is tijdens deze periode dan ook vaak erg druk in Antwerpen. De Solden lopen van 3 januari t/m 31 januari en van 1 juli t/m 31 juli.

Toeristen informatiepunt

In Antwerpen is op Antwerpen Centraal een toeristen informatiepunt te vinden. Hier zijn stadsplattegronden te verkrijgen, zodat je direct naar de goede winkelstraat loopt. Ook kunnen zij je meer vertellen over de stad.

Overnachten

Wil je het shoppen in Antwerpen combineren met een overnachting check dan hier de top 5 Budgethotels van Antwerpen en hier voor de top 5 B&B van Antwerpen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen