Top 5 excursies Belgische Ardennen

Watervallen van Coo, Ardennen
Watervallen van Coo, Ardennen

Een bezoek aan de Ardennen is in Nederland en België een begrip. Men kent het onder andere als een gebied met mooie natuur waar je lekker kunt fietsen en wandelen. Er is nog veel meer te doen in de Ardennen dan dat. Ter inspiratie vind je hier onze top 5 excursies in de Belgische Ardennen. 1. Grotten van Dinant
In 1904 werd deze natuurpracht van de Ardennen ontdekt. De grotten van Dinant zijn een van de bekendste bezienswaardigheden in de Ardennen. De grotten worden ook wel La Merveilleuse genoemd, doordat ze zo indrukwekkend zijn. Volgens velen zijn het een van de mooiste grotten van Europa. Je kunt onder begeleiding van een gids een wandeling door de grot maken die ongeveer 50 minuten duurt. Je krijgt natuurlijk de prachtige stalactieten en stalagmieten van kalksteen te zien die de grot zo rijk is. Het bijzondere aan de grotten van Dinant is dat er binnen in de grot indrukwekkende watervallen te bewonderen zijn. De grotten liggen op slechts 500 meter van het centrum van Dinant af, aan de oever van de Maas en zijn het gehele jaar geopend. Kleed je wel goed aan, want in de grotten is het veel kouder!

Grotten van Dinant
Grotten van Dinant

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

2. Bierbrouwerij bezoeken

België staat onder andere bekend om het lekkere bier dat er in het land gebrouwen wordt. De brouwerijen in de Ardennen dragen hier goed hun steentje aan bij, met bijvoorbeeld de merken Orval, Leffe en La Chouffe. Daarom hoort een bezoek aan een brouwerij in de Ardennen zonder meer in de top 5 excursies in de Ardennen. In bijna alle brouwerijen van deze merken kun je een rondleiding krijgen en alles leren over het bierbrouwen. Na afloop kun je uiteraard ook het een en ander proeven. De bijzonderste van allemaal is de Rochefort brouwerij, omdat de monniken van de abdij van Rochefort niet meer brouwen dan ze nodig hebben voor hun eigen bestaan en voor goede doelen. Het is daardoor het meest exclusieve bier van de Ardennen. Een nadeel hier is dat het grootste deel niet toegankelijk is voor bezoekers. 

Rochefort bieren
Rochefort bieren

Vraag gratis een offerte aan

3. Luik

Luik is de grootste stad van Wallonië en ligt aan de Maas. Het is niet de populairste plek voor een stedentrip in België, maar zeker de moeite waard om een dagtochtje aan te besteden. Vandaar dat het hoe dan ook thuishoort in de top 5 excursies in de Ardennen. Iets waar Luik om bekend staat is natuurlijk de Luikse wafel. Eenmaal in Luik moet je deze dan ook geproefd hebben. Het winkeltje Une Gaufrette Saperlipopette, in het centrum van Luik, wordt beschouwd als de beste plek om de echte Luikse wafel te proberen. Zowel voor de originele wafels als variaties op het originele recept kun je hier terecht. Naast heerlijk eten heeft Luik ook een hoop culturele bezienswaardigheden, zoals Musée des Transports en commun du Pays de Liège, het Museum voor moderne en hedendaagse kunst en de Sint-Pauluskathedraal. 

Wil je overnachten in Luik? Boek dan het Ramada Plaza Liege City Centre ****

Rijk belegde wafels
Rijk belegde wafels

4. Spa 

Wie kent het het begrip 'Spa' nou niet? Of je het nu kent van het watermerk of van de waterbronnen, het is allemaal gerelateerd aan het stadje Spa in België. In het Oosten van de Ardennen ligt dit stadje dat bekend is geworden dankzij de natuurlijke waterbron. Men geloofde dat het water in deze bron een genezende werking heeft. Al in de achttiende eeuw was de bron de reden reden voor een bezoek aan Spa voor veel Europese aristocraten. De rijkdom die deze belangrijke personen met zich meebrachten is goed te zien in de stad, die vol staat met statige rijkversierde gebouwen. Marie-Henriette, koningin van Oostenrijk liet er zelfs een eigen paleis bouwen. De thermale baden zijn nog steeds de moeite waard, want je voelt je er een ware koning(in).

Les Thermes de Gréoux-les-Bains, Spa
Les Thermes de Gréoux-les-Bains, Spa

5. Forestia 

Het Forestia park is de plek waar je een bijzondere kant van de natuur van de Ardennen leert kennen. Alle dieren die normaal gesproken voorkomen in de Ardense natuurgebieden zijn hier te bezichtigen. Het grote natuurpark biedt enorm veel ruimte aan de dieren, waardoor je ze in hun natuurlijke leefomgeving kunt zien. Er wonen nu verschillende soorten herten, vogels en kleine dieren, zoals wasberen. Ook zijn er grote dieren te zien, zoals beren en lynxen. Naast het dierenpark zijn er verschillende parcoursen met hindernissen uitgezet voor kinderen. De klimwanden in het park zijn geschikt voor jong en oud. Tot slot kun je in het bos van het natuurpark ook lekker brunchen.

Bruine beer in de Ardennen
Bruine beer in de Ardennen

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen