Kastelen in de Belgische Ardennen

Kasteel Belgie
Kasteel Belgie

Vaak wordt bij de Belgische Ardennen33travel/"> alleen gedacht aan stoere stormbanen, touwpistes en spectaculaire kanotochten. Dit gebied is dus uitermate geschikt voor een actieve vakantie: er zijn namelijk allerlei adventures, zowel indoor als outdoor, waar je aan kunt deelnemen. Maar dit Waalse deel van België heeft nog zoveel meer te bieden: zo is het de ideale plek om een echte kasteelheer of kasteelvrouw te zijn voor een weekendje.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kastelen

Te midden van de valleien, bossen en rivieren van de Belgische Ardennen staan overal robuuste, maar heel gracieuze kastelen. Gelukkig hebben deze prachtige gebouwen de veelbewogen tijden in de geschiedenis goed doorstaan. De meeste kastelen zijn alleen overdag voor bezoekers toegankelijk. Enkele kastelen daarentegen hebben een metamorfose gehad en zijn getransformeerd tot een authentiek hotel, waar je heerlijk een paar dagen met je geliefde of met een groep vrienden een fantastische tijd kunt hebben. Buiten de Belgische Ardennen heeft Beglië ook veel meer mooie kastelen. Klik hier voor meer informatie. 

Namen

De hoofdstad van Wallonië, Namen, is als het ware de toegangspoort tot de Belgische Ardennen. Deze sfeervolle stad ligt in een vallei aan de oevers van de rivieren de Samber en de Maas en heeft iets meer dan 110.000 inwoners. De stad is op allerlei manieren bereikbaar: via de weg, het water, de lucht en het spoor. Het hart van Namen, het prachtige stadscentrum, is het ware paradijs voor de voetgangers. Het is een schitterende stad, vol harmonie, waar naast monumenten en andere bezienswaardigheden ook kleine kostbaarheden worden gekoesterd. Vraag gratis een offerte aan

Porcheresse

Dit is een klein plaatsje op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Namen en hier ligt het gelijknamige kasteel Chateau de Porcheresse. Deze schitterende vesting, gebouwd in 1704, ligt op een groot, deels bebost terrein. In de laatste jaren is het kasteel met veel zorg gerestaureerd en kosten noch moeite zijn gespaard om de sfeer van vroeger weer te geven. Het Chateau de Porcheresse is namelijk ingericht met antieke meubels, schilderijen, tapijten en spectaculaire kroonluchters. Ook beschikt het kasteel tegenwoordig over allerlei moderne voorzieningen om zoveel mogelijk comfort te bieden. In het souterrain kun je heerlijk genieten van een jacuzzi, sauna en andere heerlijke luxe. Door de rustige en natuurlijke ligging is het kasteel erg geschikt voor ontspanning. Verder kun je in de omgeving uitstekend wandelen en zijn er veel buitenactiviteiten mogelijk, zoals abseilen en fietstochten.

Het kasteel is in zijn geheel af te huren: bij binnenkomst in de statige hal wordt de sleutel overhandigd, waardoor je ruim 600m², verdeeld over 11 kamers, ter beschikking hebt en dat biedt plaats aan 22 personen. Er zijn negen slaapkamers, twee suites, drie woonkamers, een eetkamer, een goed uitgeruste keuken en een wellness ruimte. Verder is er een gigantische tuin en aan de voorkant van het kasteel is een groot terras, met compleet tuinmeubilair, waar je heerlijk kunt barbecueën (die is uiteraard ook aanwezig!).

Overnachten

In de Belgische Ardennen zijn er veel mogelijkheden om te overnachten. Klik hier voor ons aanbod in de Belgische Ardennen. Buiten het aanbod op de website hebben we nog veel andere leuke mogelijkheden, neem hierover contact me ons op.  

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen