Top 5 excursies BelgiŽ

Centrum van Brugge, BelgiŽ
Centrum van Brugge, BelgiŽ

België is een klein land, maar heeft veel te bieden. Onze zuiderburen staan bekend om hun heerlijke Belgische frieten en bier, maar ook wat betreft bezienswaardigheden en excursies kun je in dit land goed terecht. Daarnaast ben je vanuit veel plaatsen in Nederland zo de grens over, waardoor België heel geschikt is voor een weekendje weg. Laat je inspireren door onze top 5 excursies in België. 

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Het Atomium in Brussel

Het Atomium is een monument dat voor de Brusselse Wereldtentoonstelling in 1958 werd gebouwd. Het monument is geplaatst in het Heizelpark in het noordwesten van de Belgische hoofdstad. De enorme constructie bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter. Het is mogelijk om de bovenste bol te bezoeken, waar een restaurant in is gevestigd. Vanuit deze bovenste bol heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast kun je enkele andere bollen bezoeken, waar je de permanente tentoonstelling over Expo 58, tijdelijke tentoonstellingen, een snackbar en de kinderbol vindt. De kinderbol is niet publiekelijk toegankelijk, deze is slechts toegankelijk voor groepen schoolkinderen die hier op reservering een nacht verblijven. Door middel van (rol)trappen zijn de bollen met elkaar verbonden. 

Het Atomium, Brussel
Het Atomium, Brussel

2. De Belgische kust

Even heerlijk uitwaaien aan het strand, wie houdt daar nou niet van? Tijdens de zomermaanden trekken veel toeristen naar de kuststreek, gelegen in het Vlaamse gedeelte van België. Plaatsen zoals Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist zijn geheel ingesteld op de strandtoeristen. En geheel terecht, bij deze Vlaamse kustplaatsen geniet je van de heerlijke Belgische stranden, flaneer je over de strandboulevard of drink je een verkoelend drankje in een van de vele strandtenten. Daarnaast zijn de temperaturen hier in de zomer zeer aangenaam en hoef je dus niet helemaal naar Zuid-Frankrijk of Spanje te reizen om te genieten van prettige temperaturen aan het strand. 

De Belgische kust
De Belgische kust
Vraag gratis een offerte aan

3. Ontdek de Belgische natuur

Als je aan België denkt, denk je al snel aan de Belgische Ardennen. De uitgestrekte bossen van het prachtige natuurgebied liggen op korte afstand van Nederland. Of je nu van wandelen door de natuur houdt of liever het avontuur opzoekt tijdens een kayak- of kanotocht, in de Ardennen kan het allemaal. Daarnaast staan de Ardennen ook zeer bekend om de grote hoeveelheid kastelen, burchten en ruïnes die je kunt bezoeken. De meeste kastelen en burchten zijn toegankelijk voor publiek, op een enkeling na. Ook een bezoek aan een van de vele grotten en mijnen van de Ardennen is iets waar je niet omheen kunt. Vooral de grotten van Han en de grotten van Remouchaps worden druk bezocht door toeristen. Kortom, de Ardennen bieden talloze mogelijkheden wat betreft excursies. 

4. Brugge

Brugge was in de vroege geschiedenis al een belangrijke handelsstad, waaraan de stad de prachtige historische binnenstad te danken heeft. Het is dan ook niet voor niets dat deze binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Zowel tijdens de Eerste als de Tweede Wereldoorlog is Brugge grotendeels gespaard gebleven, waardoor vrijwel alle historische bouwwerken bewaard zijn gebleven. Tijdens een wandeling door Brugge waan je je in een openluchtmuseum: de pleinen, monumentale gebouwen en de straten brengen je terug in de tijd. Daarnaast is de stad voor een groot gedeelte autovrij, wat dit gevoel nog verder versterkt. Tijdens een stedentrip naar Brugge moet je zeker een bezoek brengen aan de Rozenhoedkraai, de meest gefotografeerde plek van de stad, en de Burg. 

Markt in Brugge
Markt in Brugge

5. Een dagje dierentuin

Pairi Daiza is een van de prachtigste dierenparken ter wereld en ligt in het Belgische plaatsje Cambron-Casteau. Het park is gevestigd op de ruïnes van de Abdrij van Cambron, die nog in veel gedeelten van het park terug te zien zijn. Het speciale aan dierenpark Pairi Daiza is dat het een van de zeventien dierentuinen is die een reuzenpanda mag huisvesten. Het dierenpark bestaat uit verschillende onderdelen, die de 'tuinen van de wereld' worden genoemd. Enkele van deze thematische werelden zijn de Chinese Tuin, een reuzenvolière, la terre du froid en het koninkrijk van Ganesha. Ieder onderdeel is gebouwd op een bepaald thema en huisvest de bijbehorende dieren. Niet alleen het kijken van aapjes of het zien van de olifantenwandeling is leuk in dit park, maar ook door de indrukwekkende vormgeving kijk je je ogen uit.

Olifantenwandeling in Pairi Daiza
Olifantenwandeling in Pairi Daiza

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen