Activiteiten in de Belgische Ardennen

Watervallen van Coo, Ardennen
Watervallen van Coo, Ardennen

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

De Ardennen is een prachtig heuvelachtig landschap, waar je ieder seizoen terecht kunt voor leuke activiteiten. De Ardennen liggen voor een groot deel in de deelstaat Wallonië in België, maar ook voor een klein gedeelte in het noorden van Luxemburg en een heel klein gedeelte in Frankrijk. De Ardennen is geschikt voor een actieve vakantie, veel van de activiteiten zijn ook erg leuk om met kinderen te doen.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandelen in België

In de Ardennen is natuurlijk veel moois te zien. De wandelroutes zijn dan ook echt de moeite waard. De bekende GR 5-route loopt door de Ardennen. De route begint in Hoek van Holland en loopt helemaal door tot aan Nice in Frankrijk. Ook zijn er speciale routes die men kan lopen met de hond. Zo kun je bij DogWalkTrail verschillende arrangementen boeken. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, zo kun je onder begeleiding wandelen maar ook alleen met een kompas. Ook zijn er genoeg wandelroutes die je alleen kunt doen. In ieder plaatsje is wel een VVV kantoor waar kaarten te verkrijgen zijn met verschillende wandelroutes. Lopend door de prachtige natuurgebieden kun je genieten van de rust en de natuur.

Wandelen in de Hoge Venen
Wandelen in de Hoge Venen

Mountainbiken

De Ardennen is ook perfect als je wilt mountainbiken. Er zijn veel verschillende routes die erg variëren in niveau. Bij de meeste routes is er een natte doorsteek. Dat wilt zeggen dat je de rivier over moet. In het bos zijn de routes duidelijk aangegeven en kun je niet verdwalen. De kleuren van de routes geven tevens ook het niveau aan. Sommige routes worden ook gebruikt als wandelroute. De verschillende routes laten je de mooiste en vaak ook vergeten plekjes van de Ardennen zien.

Wandeling naar Fondry des Chiens in de Ardennen
Wandeling naar Fondry des Chiens in de Ardennen
Vraag gratis een offerte aan

Vissen

In de vele wateren die de Ardennen kent, kun je ook fantastisch vissen. Er is een ruime keus aan verschillende wateren. Zo kun je kiezen uit stilstaand water of bergrivieren. De vis die het meest wordt gevangen is de forel, wie een zalm vangt wordt dringend verzocht deze terug te zetten. Als je in de Ardennen wilt vissen heb je een speciale visvergunning nodig. De vergunning is verkrijgbaar op alle postkantoren. Je kunt natuurlijk ook naar een visvijver gaan. Hier kun je vissen op forel. Bij deze vijvers kun je alle benodigdheden huren, mocht je nou niets vangen dan kun je er ook losse forel kopen.

Sportief in de omgeving van La Roche en Ardennen
Sportief in de omgeving van La Roche en Ardennen

Raften

In de Ardennen kun je ook raften. Raften in de Ardennen is zeer geschikt voor beginners omdat de rivieren de klasse I of II hebben. De rivier waarop het raften het meeste plaats vind is de Ourthe. Bij de verschillende organisaties die raften aanbieden zijn leuke arrangementen te boeken. Bij veel arrangementen is een picknick of lunch inbegrepen. Ook zijn er arrangementen voor het bedrijfsleven, er wordt dan vooral gewerkt aan teambuilding. Over het algemeen duurt het raften 2,5 uur. Tijdens deze tochten kom je een aantal stroomversnellingen tegen. Op de wat rustigere stukjes van de rivier kun je prima genieten van de natuur.

Mountainbiken in de Ardennen
Mountainbiken in de Ardennen

Bezoek de waterval van Coo

Een bezoekje aan de waterval van Coo is ook zeer de moeite waard. De waterval is 15 meter hoog en daarmee de hoogste van België. Je kunt met een trap afdalen en heel erg dicht bij de waterval komen. Met een andere trap kun je helemaal onderaan komen waar er een klein strand is. Onderaan de waterval is ook een zeer mooie plek om foto's te nemen. De waterval kun je het beste bezoeken in de zomer dan is de waterval het mooist.

Wil je de Ardennen van bovenaf zien? Bekijk dan dit bijzondere filmpje !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen