Reisadvies: Is BelgiŽ een veilig vakantieland?

Centrum van Brugge
Centrum van Brugge

België is een land dat door relatief veel Nederlanders wordt bezocht. Zo zijn weekendjes weg naar Belgische steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent erg geliefd vanwege de korte afstand vanuit Nederland. Daarnaast wordt de Ardennen ook regelmatig gekozen voor een vakantie dicht bij huis. Maar hoe veilig is België als vakantieland? De situatie in België is vergelijkbaar met Nederland. België is een veilig land en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. Meer informatie over het reisadvies en de veiligheid lees je in dit artikel.

Aanbieders van vakanties naar BelgiŽ
Bolderman Excursiereizen Klik
NoSun Groepsreizen Klik
HotelSpecials.nl Klik
Roompot Vakanties Klik

Huidig reisadvies voor België

Het reisadvies voor België is geel. Er kan naar België worden gereisd, maar er zijn wel inreisbeperkingen. Zowel om België in te mogen, als bij terugkeer naar Nederland. Nederland wordt door België beschouwd als rode zone, daarom moeten Nederlandse reizigers een coronabewijs laten zien om België in te kunnen. Een coronabewijs is een digitaal coronacertificaat dat laat zien dat je 14 dagen of langer volledig bent gevaccineerd, een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst, een antigeentest van de dag voor of van aankomst of een herstelbewijs. Deze bestaat uit een positieve test op COVID-19 die maximaal 180 dagen geleden is afgenomen. Het herstelbewijs moet 11 dagen of langer geleden zijn afgegeven. Naast het coronabewijs dien je ook het Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn een uitzondering en hoeven niet te testen. Ook reizigers die minder dan 48 uur in België verblijven hebben geen test nodig. Omdat België een geel reisadvies krijgt vanuit de Nederlandse overheid, dien je ook voor de terugreis naar Nederland een coronabewijs te kunnen laten zien. Dit is een vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs of een herstelbewijs. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn ook voor Nederland een uitzondering en hoeven daarom niet te testen. Bij thuiskomst wordt er geadviseerd voor de zekerheid een zelftest te doen, ook als je al gevaccineerd bent.
Huidig reisadvies België

Onveilige gebieden in België

In België zijn er geen gebieden die als onveilig worden gemarkeerd. België heeft vrijwel niet te maken met terugkomend natuurgeweld. Het land kan zo nu en dan last hebben van overstromingen als het een aantal dagen achter elkaar hevig regent. 

Veiligheid in België en de hoofdstad Brussel

Over het algemeen is België een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Hetzelfde geldt voor de hoofdstad Brussel en andere grote steden in België zoals Antwerpen. Echter zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Net zoals in de meeste Europese steden komen ook in de grote Belgische steden criminaliteit voor. Denk hierbij voornamelijk aan diefstal en zakkenrollen. Wees daarom altijd alert en houd je spullen dichtbij je. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslagen verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen door de Belgische autoriteiten.

Regenboog over Grote Markt in Brussel
Regenboog over Grote Markt in Brussel

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar België is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Het meenemen van drugs naar België wordt afgeraden. In de meeste landen staan er hoge straffen op het bezitten, smokkelen of gebruiken van drugs.

Link

Bezoek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor meer informatie over het actuele reisadvies van België.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,2

Gerelateerde artikelen