Reisadvies: Is BelgiŽ een veilig vakantieland?

Centrum van Brugge
Centrum van Brugge

Staat er een uitstapje naar BelgiŽ op jouw planning? Lees dan eerst dit artikel met informatie over het huidige reisadvies voor BelgiŽ.

België is een land dat door relatief veel Nederlanders wordt bezocht. Zo zijn weekendjes weg naar Belgische steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent erg geliefd vanwege de korte afstand vanuit Nederland. Daarnaast wordt de Ardennen ook regelmatig gekozen voor een vakantie dicht bij huis. Maar hoe veilig is België als vakantieland? De situatie in België is vergelijkbaar met Nederland. België is een veilig land en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. Meer informatie over het reisadvies en de veiligheid lees je in dit artikel.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor België

Het reisadvies voor België is groen, maar er gelden wel inreismaatregelen voor reizigers uit Nederland. Blijf je 48 uur of langer in België? Dan moet je voor aankomst een PLF-fomulier invullen en je moet een coronabewijs kunnen laten zien. Het coronabewijs mag bestaat uit: vaccinatiebewijs dat laat zien dat je 14 dagen of langer volledig gevaccineerd bent, een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst, een antigeentest die niet ouder is dan 36 uur voor aankomt of een herstelbewijs dat maximaal 6 maanden voor aankomst is afgegeven en minimaal 11 dagen oud is. Let op: voor reizigers van 18 jaar en ouder geldt dat het herstelbewijs niet ouder mag zijn dan 5 maanden. Kinderen tot 12 jaar zijn een uitzondering en hoeven niet getest te worden. Reizigers die minder dan 48 uur in België verblijven hoeven geen PLF-formulier in te vullen en hoeven ook geen coronabewijs te laten zien. Echter zijn er een aantal uitzonderingen: als je per vliegtuig of boot naar België reist, als je buiten het EU of Schengenzone naar België reist, als je afgelopen 14 dagen in een heel hoogrisicogebied bent geweest (Nederland is dat niet). 

Vanuit België naar Nederland geldt dat je een coronabewijs moet kunnen laten zien. Dit mag een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag (PCR-test niet ouder dan 48 uur bij vertrek en antigeentest niet ouder dan 24 uur bij vertrek) zijn. 
Reisadvies België

Onveilige gebieden in België

In België zijn er geen gebieden die als onveilig worden gemarkeerd. België heeft vrijwel niet te maken met terugkomend natuurgeweld. Het land kan zo nu en dan last hebben van overstromingen als het een aantal dagen achter elkaar hevig regent. 

Veiligheid in België en de hoofdstad Brussel

Over het algemeen is België een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Hetzelfde geldt voor de hoofdstad Brussel en andere grote steden in België zoals Antwerpen. Echter zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Net zoals in de meeste Europese steden komen ook in de grote Belgische steden criminaliteit voor. Denk hierbij voornamelijk aan diefstal en zakkenrollen. Wees daarom altijd alert en houd je spullen dichtbij je. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslagen verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen door de Belgische autoriteiten.

Regenboog over Grote Markt in Brussel
Regenboog over Grote Markt in Brussel

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar België is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Het meenemen van drugs naar België wordt afgeraden. In de meeste landen staan er hoge straffen op het bezitten, smokkelen of gebruiken van drugs.

Link

Bezoek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor meer informatie over het actuele reisadvies van België.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,2

Gerelateerde artikelen