Reisadvies: Is BelgiŽ een veilig vakantieland?

Centrum van Brugge
Centrum van Brugge

België is een land dat door relatief veel Nederlanders wordt bezocht. Zo zijn weekendjes weg naar Belgische steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent erg geliefd vanwege de korte afstand vanuit Nederland. Daarnaast wordt de Ardennen ook regelmatig gekozen voor een vakantie dicht bij huis. Maar hoe veilig is België als vakantieland? Wij geven in dit artikel antwoord op deze vraag.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies België

Het reisadvies voor België is aangepast naar oranje doordat het aantal coronabesmettingen in heel het land is is toegenomen. Er wordt aangeraden alleen naar België te reizen indien dit noodzakelijk is. Bij thuiskomst uit België dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Reis je toch naar België? Houd er dan rekening mee dat België reisbeperkingen voor reizigers uit Nederland heeft ingevoerd. De Belgische overheid heeft alle Nederlandse provincies als rode zones gemarkeerd met uitzondering van Zeeland en raadt reizen naar België sterk af. Reizigers uit deze provincies die noodzakelijke redenen hebben om België in te reizen moeten zich laten testen in een van de Belgische afnamecentra en 14 dagen of voor de duur van het verblijf in quarantaine. De quarantaine mag alleen onderbroken worden voor het noodzakelijke doel van de reis. Uitzonderingen zijn noodzakelijke reizen korter dan 48 uur.
Huidig reisadvies België

Onveilige gebieden België

Er zijn geen onveilige gebieden in België.

Veiligheid België

Over het algemeen is België een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Hetzelfde geldt voor de hoofdstad Brussel en andere grote steden in België zoals Antwerpen. Echter zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Net zoals in de meeste Europese steden komen ook in de grote Belgische steden criminaliteit voor. Denk hierbij aan zakkenrollen. Wees daarom altijd alert en houd je spullen dichtbij je. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslagen verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen door de Belgische autoriteiten.

Regenboog over Grote Markt in Brussel
Regenboog over Grote Markt in Brussel

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar België is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een identiteitskaart zijn of een paspoort.
  • Het meenemen van drugs naar België wordt afgeraden. In de meeste landen staan er hoge straffen op het bezitten, smokkelen of gebruiken van drugs.

Link

Bezoek de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over het actuele reisadvies van België.

Accommodatietip

De Belgische steden zijn ideaal voor een stedentrip. Zo is het NH Collection Antwerp Centre **** in Antwerpen een aanrader. Het hotel heeft een fijne ligging in het centrum. In Brussels is het Le Plaza **** een aanrader. Ook dit hotel heeft een fijne ligging. Ga je liever naar de Ardennen? Bekijk dan eens het Parc La Clusure ****.

Heeft u interesse in een reis naar BelgiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,2

Gerelateerde artikelen