Reisadvies: Is BelgiŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies BelgiŽ
Reisadvies BelgiŽ

Staat er een uitstapje naar BelgiŽ op jouw planning? Lees dan eerst dit artikel met informatie over het huidige reisadvies voor BelgiŽ.

België is een land dat door relatief veel Nederlanders wordt bezocht. Zo zijn weekendjes weg naar Belgische steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent erg geliefd vanwege de korte afstand vanuit Nederland. Daarnaast wordt de Ardennen ook regelmatig gekozen voor een vakantie dicht bij huis. Maar hoe veilig is België als vakantieland? De situatie in België is vergelijkbaar met Nederland. België is een veilig land en kent geen bijzondere veiligheidsrisico's. Meer informatie over het reisadvies en de veiligheid lees je in dit artikel.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor België

Het reisadvies voor België is groen. Het is een veilig land om naartoe te reizen en er zijn geen bijzondere zaken waar je als reiziger rekening mee dient te houden.
Reisadvies België

Onveilige gebieden in België

In België zijn er geen gebieden die als onveilig worden gemarkeerd. België heeft vrijwel niet te maken met terugkomend natuurgeweld. Het land kan zo nu en dan last hebben van overstromingen als het een aantal dagen achter elkaar hevig regent.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in België en de hoofdstad Brussel

Over het algemeen is België een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Hetzelfde geldt voor de hoofdstad Brussel en andere grote steden in België zoals Antwerpen. Echter zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Net zoals in de meeste Europese steden komen ook in de grote Belgische steden criminaliteit voor. Denk hierbij voornamelijk aan diefstal en zakkenrollen. Wees daarom altijd alert en houd je spullen dichtbij je. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslagen verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen door de Belgische autoriteiten.

Regenboog over Grote Markt in Brussel
Regenboog over Grote Markt in Brussel

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar België is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een identiteitskaart of een paspoort zijn.
  • Het meenemen van drugs naar België wordt afgeraden. In de meeste landen staan er hoge straffen op het bezitten, smokkelen of gebruiken van drugs.

Link

Bezoek de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor meer informatie over het actuele reisadvies van België.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,4

Gerelateerde artikelen