Reisadvies: Is BelgiŽ een veilig vakantieland?

Centrum van Brugge
Centrum van Brugge

België is een land dat door relatief veel Nederlanders wordt bezocht. Zo zijn weekendjes weg naar Belgische steden zoals Antwerpen, Brugge en Gent erg geliefd vanwege de korte afstand vanuit Nederland. Daarnaast wordt de Ardennen ook regelmatig gekozen voor een vakantie dicht bij huis. Maar hoe veilig is België als vakantieland? Wij geven in dit artikel antwoord op deze vraag.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies België

Het reisadvies voor België is oranje. Het wordt afgeraden naar België te reizen, alleen wanneer dit strikt noodzakelijk is. Het aantal besmettingen van het coronavirus is nog steeds heel hoog in België. De Nederlandse overheid adviseert zeer dringend om niet naar het buitenland te reizen. Ben je in België geweest? Dan geldt er bij terugkeer in Nederland een thuisquarantaine van 10 dagen. Vanuit België gelden er inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Vanaf 25 december dienen alle reizigers die niet in België wonen een recente en negatieve PCR-test mee te nemen als ze langer dan 48 uur in België blijven. Door de snelle verspreiding van een besmettelijke variant van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland geldt een inreisverbod voor personen uit deze gebieden. Het vlieg- en treinverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland naar Belgie wordt ook tijdelijk opgeschort.Huidig reisadvies België

Onveilige gebieden België

Er zijn geen onveilige gebieden in België.

Veiligheid België

Over het algemeen is België een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Hetzelfde geldt voor de hoofdstad Brussel en andere grote steden in België zoals Antwerpen. Echter zijn er een aantal zaken waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Net zoals in de meeste Europese steden komen ook in de grote Belgische steden criminaliteit voor. Denk hierbij aan zakkenrollen. Wees daarom altijd alert en houd je spullen dichtbij je. Daarnaast zijn er sinds de terroristische aanslagen verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen door de Belgische autoriteiten.

Regenboog over Grote Markt in Brussel
Regenboog over Grote Markt in Brussel

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar België is een geldig reisdocument vereist. Dit kan een identiteitskaart zijn of een paspoort.
  • Het meenemen van drugs naar België wordt afgeraden. In de meeste landen staan er hoge straffen op het bezitten, smokkelen of gebruiken van drugs.

Link

Bezoek de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over het actuele reisadvies van België.

Accommodatietip

De Belgische steden zijn ideaal voor een stedentrip. Zo is het NH Collection Antwerp Centre **** in Antwerpen een aanrader. Het hotel heeft een fijne ligging in het centrum. In Brussels is het Le Plaza **** een aanrader. Ook dit hotel heeft een fijne ligging. Ga je liever naar de Ardennen? Bekijk dan eens het Parc La Clusure ****.

Kortom, er is veel te zien en te doen in België. Heb je een langere periode vrij om België te bezoeken? Denk dan ook eens aan een rondreis. Maak een combinatie van de prachtige natuur zoals de Ardennen met de bijzondere steden zoals Ghent en Brugge. Maar vergeet ook zeker niet een bezoek aan de Belgische Kust. Wij helpen je heel erg graag bij het plannen van een prachtige (rond)reis naar België. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,2

Gerelateerde artikelen