De leukste uitstapjes in BelgiŽ

Glijbaan Aqualibi
Glijbaan Aqualibi

België stikt van de leuke attracties en musea die geschikt zijn voor het hele gezin. Er is een zeer ruime keuze en een grote diversiteit. In de 10 provincies van België zijn bijna 365 attracties, parken en musea te vinden waar je het hele jaar een uitstapje naartoe kunt maken. Daarnaast is er voor ieder wat wils. Gezinnen kunnen de dierentuin of een attractiepark bezoeken, natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de talloze parken en cultuurminnaars kunnen zich vermaken in de vele musea en historische gebouwen. De toeristische uitstapjes in België zijn op te delen in 3 verschillende categorieën: de recreatieve attracties, de natuurattracties en de culturele attracties.

Recreatieve attracties
Bobbejaanland
Bobbejaanland in Lichtaart is een van de populairste pretparken in België en Europa. Bovendien bestaat het park dit jaar 50 jaar, waardoor ze een gloednieuwe attractie hebben geopend: de Dizz! Het is een duizelingwekkende achtbaan waarbij de wagentjes continu rond hun eigen as spinnen! Naast deze nieuwe attractie zijn er nog 50 andere leuke attracties te vinden. Een deel hiervan is overdekt.Bellewaerde Park
In Leper ligt het Bellewaerde Park. Dit is een uniek park met attracties, dieren en natuur in één! Het is een park dat je nergens anders vindt. Vermaak je in een van de spannende attracties als de El Volador of de Boomerang, in het dierenpark met leeuwen, olifanten en tijgers en natuurlijk in de prachtige natuur van het park.

Waterpark Aqualibi
Het waterpark Aqualibi in Wavre is spetterend nieuw! Het is bovendien het hele jaar door zomer in Aqualibi. Er zijn 4 glijbanen, een golfbad een nieuwe zone met waterspelen en een reuze jacuzzi. Het zijn allemaal verrassende attracties die je weer kunt combineren met ontspanning. Vergeet bovendien niet een bezoekje te brengen aan het wateravontuur op de Rapido. Dit is een kolkende rivier die je naar de jungle voert.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Natuurattracties
Grot van Han
De Grot van Han ligt in Han-sur-Lesse en is de enige attractie in België met 3 sterren in de Michelingids. Het is één van de grootste grottenstelsels in heel Europa en ontstaan door de stroming van de Lesse, een rivier. In de grot kun je gangen met stalagmieten en stalactieten bezichtigen en er zijn grote ruimtes als de Minaretzaal en de Wapenzaal. Ook laat een fantastisch lichtspektakel de Lichtkoepel mooi tot zijn recht komen. De grot is te voet en per tram te bereiken. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.

Nationaal Park Hoge Kempen
Het enige nationale park dat Vlaanderen kent strekt zich over meerdere gemeenten: Genk en As, Lanaken, Maasmechelen, Zutendaal en Dilsen-Stokkem. Het park bestaat uit 5.700 hectare pure natuur en staat daarom ook garant voor een prachtige wandeling. Je vindt er onder andere bossen, paarse heidevlakten, hoge toppen met prachtige uitzichten en zeldzame planten en dieren. Er zijn 5 toegangspoorten die elk een ander thema hebben en je een andere kijk op het park geven.

Nationale Plantentuin
De Nationale Plantentuin van België is één van de grootste botanische tuinen in Europa. Het ligt op zo'n 3 kilometer afstand van het Atomium in Brussel. In het park ontdek je een historische tuin van 92 hectare met groen en prachtige planten. Je komt hier van alles te weten over de 18.000 planten in de tuin. Ook is er een Plantenpaleis waar je kennis maakt met tropische en exotische planten.

Culturele attracties

Belgisch Stripcentrum
Het Belgisch Stripcentrum is een museum waar je meer dan 4.000 m² aan tentoonstellingsruimte hebt over stripverhalen. Suske en Wiske, de Smurfen, Nero, Kuifje, Lucky Luke en Guus Flater komen naast de andere honderden stripfiguren allemaal langs! Het is zeker één van de topattracties van de hoofdstad Brussel.

Kasteel van Lavaux-Ste-Anne
Dit prachtige Waalse kasteel ligt in Lavaux-Sainte-Anne en bied je een prachtige voorstelling van het adellijk leven in de 17e en 18e eeuw. Ook is er een Natuurmuseum dat in de 19e en 20e eeuw gerenoveerd is.

Abdij van Villers
De Abdij van Villers ligt in Villers-la-Ville en is een topbezienswaardigheid in België. Het is een historisch en religieus erfgoed, zo'n 30 kilometer vanaf Brussel. De site is een van de meest volledige sites van heel Europa en het weergeeft dan ook 850 jaar aan geschiedenis en kennis weer. Je kunt hier het dagelijks leven van de cisterciënzers zelf beleven en zien hoe ze omgingen met architectuur en waterbeheersing.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen