Weekendje Brussel

Diverse Belgische bieren
Diverse Belgische bieren

Brussel,33travel/"> de hoofdstad van België en centrum van heel Europa, is een prima plek voor een weekendje weg. De stad heeft een compact centrum waar je alles lopend kunt doen. Wil je ook naar het Atomium dan kun je beter met de metro reizen. Brussel is natuurlijk de stad van Manneken Pis en België het land van chocolade en bier, hier kun je dan ook niet omheen. Geniet van al het moois en lekkers wat de stad te bieden heeft en je wilt hier zeker vaker terug.

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Manneken Pis

Vrijwel iedereen denkt gelijk aan Manneken Pis als men het over Brussel heeft. Toch verwonderlijk want dit standbeeld van een plassende jongetje is slechts 58 cm hoog. Toch kun je niet om dit mannetje heen, in alle promotie-uitingen van de stad komt het beeldje terug en in de souvenir-winkels is hij verkrijgbaar is alle kleuren en maten. Al eeuwen staat het beeldje op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, vlakbij de Grote Markt. Vaak wordt hij gehuld in een bijzonder outfit, inmiddels heeft hij al zo'n 700 tenues verzameld.

Chocolade

Al sinds 1635 is chocolade een geliefd product in België maar in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika kent men het bruine goud al duizenden jaren. Toen werden de cacao-bonen gebruikt als muntstuk of om een drankje mee te maken. In België maakt men vandaag de dag chocolade die je echt geproefd moet hebben. In winkels als Chocopolis, Neuhaus en Godiva kun je chocolade in allerlei vormen en maten kopen en bij restaurant Drug Opera verkopen ze heerlijke zelfgemaakte chocolademelk en chocolademousse. Wil je niet alleen de chocolade proeven maar ook meer weten over het hele bereidingsproces en de geschiedenis breng dan een bezoek aan het Cacao en Chocolade Museum, gevestigd in een prachtig 17e-eeuws pand in een zijstraat van de Grote Markt. Vraag gratis een offerte aan

Bier

België en bier wordt vaak in een adem genoemd, niet verwonderlijk als je weet dat er maar liefst 700 soorten bieren worden gebrouwen. Ook in Brussel is bier iets waar ze trots op zijn. In de meeste cafés hebben ze een uitgebreide bierkaart, maar bij Beermania schenken ze maar liefst 400 verschillende soorten bier. Probeer ze niet allemaal in hetzelfde weekend uit, want dan denk ik dat je verder niet veel meer ziet van de stad. Wil je er thuis ook nog van genieten, loop dan eens binnen bij de Biertempel, hier verkopen ze enorm veel bieren en leuke bieraccessoires.

Brussels Card

Ben je van plan om veel musea te bezoeken in Brussel en reis je met openbaar vervoer, koop dan de Brussels Card. Deze kaart geeft gratis toegang tot 32 musea en je kunt gratis reizen met het openbaar vervoer van MIVB. De kaart is verkrijgbaar voor 24, 48 en 72 uur. Ook krijg je met deze kaart korting bij verschillende restaurants, winkels en toeristische attracties.

Bereikbaarheid

Vanuit Nederland is Brussel goed te bereiken met de trein en met de auto. Het Centraal Station is op loopafstand van het centrum en vanaf daar kun je verder reizen met de metro, tram, bus of fiets. Er zijn meer dan 60 metrostations in Brussel, waarvan de meeste ondergronds zijn. Met de auto is het vanuit Utrecht ongeveer 180 km. Let er wel op dat je langs de Ring Antwerpen moet waar het vaak druk is, mijdt bijvoorbeeld de spits hier.

Impressie Brussel

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen