Winkelen in BelgiŽ

Chocoladewinkel Belgie
Chocoladewinkel Belgie

Voor de shop-a-holic is België33travel/"> een waar paradijs. Naast alle andere vele mooie bezienswaardigheden die het land kent, is winkelen ook een echte must. Zowel in Antwerpen, Brussel, Gent of Brugge; iedere stad heeft wel iets unieks te bieden. Men is er zeer vriendelijk bovendien, en mocht je het winkelen even beu zijn, er zijn genoeg terrasjes, restaurants en barretjes waar je gezellig kunt uitrusten. Tip: er zijn volop leuke shoparrangementen te boeken in heel België in combinatie met accommodaties voor elk budget. Niet onbelangrijk is dan ook de melding van de zogeheten “solden”, de wettelijk vastgelegde uitverkoop van België. Deze vindt plaats in zowel januari als juni, en is een gelegenheid waarvoor zelfs de meeste Belgische vrouwen vrij voor nemen om de beste koopjes te bemachtigen! Hieronder een aantal bijzondere plekken en evenementen uitgelicht op het gebied van winkelen en mode!

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Antwerpen – Gezelligheid voorop

Antwerpen is een heerlijke stad om te winkelen. De belangrijkste winkelstraat van Antwerpen is toch wel de Meir. Of je het wilt of niet, je komt hier vrijwel standaard terecht. Je vindt hier alle bekende modewinkels zoals Diesel, Zara en Morgan, maar ook hét warenhuis van Antwerpen, een combinatie van de Nederlandse Bijenkorf en Hema. In Antwerpen worden bovendien met regelmaat leuke markten gehouden, zoals de Vogeltjesmarkt, de Antiekmarkt en de kerstmarkt.

Brussel – Modestad

Naast de “normale” doorgaande winkels, ga je voor de wat exclusievere modewinkels en boetiekjes naar Brussel. Het is er heerlijk om een weekend rond te snuffelen in zowel de grote warenhuizen, de normale winkelstraten als de kleinere boetiekjes. Belangrijke straten voor de exclusievere producten zijn de Rue de Dansaert, Koninklijke St. Hubertus Galerij en de Mannenmodestraat. Ook vind je in heel Brussel zeer speciale, ambachtelijke chocoladewinkels! In Brussel worden daarnaast leuke markten gehouden, zoals een antiekmarkt op zowel zaterdag als zondags, de vlooiemarkt, de bloemenmarkt en de jaarlijkse kerstmarkt.

Vraag gratis een offerte aan

Brugge – Cultuur & Couture

Brugge is op zowel cultuur, historie, winkelen en culinair gebied een zeer bijzondere stad. Je kunt hier terecht voor de bekende, duurdere modehuizen maar ook voor leuke kleine boetiekjes waar je uren rond kunt snuffelen. Er worden in Brugge ook nog een aantal ouderwets gezellige markten gehouden, zoals bijvoorbeeld de groenten- en fruitmarkt, de algemene warenmarkt en de vlooienmarkt. Een echte must-see is de kerstmarkt van Brugge, waarbij de schitterende historische binnenstad volledig wordt versierd in kerststijl. Het maakt de stad nog sfeervoller dan normaal.

Gent – Autovrij winkelen

Het autovrije centrum van Gent is uitermate geschikt om een dag of weekend te spenderen. Zowel grote winkelketens als kleine, exclusieve boetiekjes en leuke markten bevinden zich door de hele stad. De leukste en belangrijkste winkelstraten van Gent zijn de Veldstraat, het Sint Jacobsplein en op de Brabantdam. Gent leent zich bovendien ook voor leuke markten, zo wordt er de Biologische markt gehouden, de Ambachtsmarkt, de Vlooienmarkt en wederom een zeer gezellige kerstmarkt!

Overnachten in een van deze prachtige steden in België?

Klik dan hier voor ons aanbod. Buiten dit aanbod hebben we nog meer leuke opties. Wil je graag een voorstel op maat ontvangen, neem dan contact met ons op. 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen