Kerstmarkten in BelgiŽ

Kerstmarkten Belgie, kerstverlichting
Kerstmarkten Belgie, kerstverlichting

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Tijdens de wintermaanden kun je overal in België genieten van de bourgondische kerstmarkten. De stadspleinen zijn warm aangekleed en volledig in kerstsfeer gehuld; schitterende versieringen, gezellige terrasjes en leuke drukte maken het tot een sprookjessfeer die de barre, donkere maanden letterlijk en figuurlijk verlichten. Traditiegetrouw is het vanzelfsprekend dat je voor de leukste kerstmarkten naar Brussel of Antwerpen gaat, maar laat je ook eens verrassen door de pracht en praal en gezelligheid in andere steden zoals in Brugge, Leuven, Gent, Hasselt of Luik!

Heb je weinig kennis van BelgiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kerstmarkt Brussel

Rond de Grote Markt, het Sint Katalijneplein, de Vismarkt en de Beurs zijn ruim 200 kraampjes te vinden met de leukste kerstcadeaus en prullaria. Echter, er is nog veel meer te beleven! Zo vind je er genoeg stands met de heerlijkste lekkernijen, een verlicht reuzenrad, een schaatsbaan en carrousels. Sfeervol en bruisend Brussel zorgt voor het ultieme kerstgevoel! De kerstmarkt in Brussel vindt plaats van 24 november 2017 tot en met 31 december 2017 en is dagelijks geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Kerstmarkt Antwerpen

Elk jaar wordt Antwerpen weer omgetoverd tot de kersthoofdstad van België. Door de hele stad zijn er schitterende taferelen te aanschouwen en kraampjes met een zeer uitgebreid aanbod aan producten en versnaperingen. Overal is Antwerpen voorzien van schitterende verlichting en er is een kerststal en een schaatsbaan! De afsluiting van de kerstperiode is bovendien zeer bijzonder; de Kerstboomverbranding. Hiermee wordt elk jaar de kerst afgesloten door het verbranden van de kerstbomen; de schitterende vlammen van het vuur houden je heerlijk warm onder het genot van allerlei lekkernijen en ontspannende muziek. Zeer de moeite waard! De kerstmarkt in Antwerpen vind plaats van 9 december 2017 tot en met 7 januari 2018. 

Vraag gratis een offerte aan

Kerstmarkt Brugge

In de schitterende historische stad Brugge kom je vanaf half november helemaal in de kerststemming! Door de hele stad zijn sfeervolle kerstversieringen en dennenbomen verspreid en de leuke schaatsbaan te midden van de stad verzorgt de bijbehorende ijspret. Ook hier zijn tal van kraampjes en stands te vinden waar je nog je laatste originele kerstinkopen kunt doen, overheerlijke Belgische wafels kunt eten en glühwein kunt drinken. Proef letterlijk de Belgische cultuur in Brugge! De kerstmarkt in Brugge vindt plaats van 24 november 2017 tot en met 2 januari 2018. De markt is van zondag tot en met donderdag geopend van 10.30 uur tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.30 uur tot 23.00 uur.

Kerstmarkt Leuven

Al meer dan 20 jaar wordt de 10-daagse Kerstmarkt op het Hooverplein en het Ladeuzeplein in Leuven gehouden. Deze uitgestrekte pleinen in de historische binnenstad van Leuven zijn de perfecte setting voor het ultieme kerstgevoel. Er zijn op en rond het plein zo'n 150 kraampjes te vinden waar je voor bijzondere kerstcadeaus, kerstversieringen en versnaperingen kunt winkelen of een leuk rondje maken in de zweefmolen uit 1900. Dit jaar is zelfs het huis van de kerstman geplaatst op het plein, waar je kunt zien hoe hij leeft. Bijzonder is ook het plein naast de kraampjes, waar ambachtslieden en artiesten hun werken tonen. De kerstmarkt in Leuven vindt plaats van 7 december 2017 tot en met 20 december 2017.

Kerstmarkt Gent

Een van de meest gezellige en knusse kerstmarkten van België is toch wel die in Gent. Dit jaar zijn vanaf 8 december t/m 7 januari een vijftigtal kraampjes geplaatst rondom de befaamde kathedraal op het Sint-Baafsplein. De kleinschaligheid van de markt maakt het een ultieme knusse beleving! Overal vind je wederom leuke cadeaus, poffertjes, Glühwein en een schaatsbaan. Deze kerstmarkt is van maandag tot en met vrijdag geopend van 12.00 uur tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 23.00 uur. Op kerstavond en Oudejaarsdag is de kerstmarkt geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag van 14.00 uur tot 23.00 uur.

Winterland Hasselt

Tijdens de wintermaanden is Hasselt omgebouwd tot Winterland Hasselt. In Hasselt bevindt zich de grootste mobiele schaatsbaan in België, kun je op bezoek bij de kerstman in zijn huis, er rijdt een treintje rond, er is een authentieke draaimolen te vinden en een wel 60 meter hoog reuzenrad! Winterland is bovendien grotendeels overdekt. Je kunt er zelfs daadwerkelijk op bezoek bij de kerstman, een exclusieve aangelegenheid voor 12 tot 20 personen per dag. Winterland Hasselt vindt plaats van 18 november 2017 tot en met 7 januari 2018. Het kerstdorp is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. De kerstmarkt is van maandag tot en met donderdag geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur en van vrijdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur. Op kerstavond is het geopend tot 19.00 uur, op Eerste Kerstdag vanaf 14.00 uur, op Oudjaarsdag tot 02.00 uur en op Nieuwjaarsdag vanaf 13.00 uur.

Kerstdorp Luik

Luik wordt tijdens de kerstperiode volledig omgetoverd tot een schitterend sfeervol kerstdorp! Het is dan ook niet voor niets de grootste en oudste kerstmarkt van België. Wat 24 jaar geleden ooit begon het als een traditionele kerstmarkt, is tegenwoordig een werkelijk dorp inclusief dorpsraad, omgebouwde straatjes, chalets en bewoners in stijl! Het is dus niet zomaar een kerstmarkt, maar een dorp met zelfs een eigen burgemeester, commissarissen en adviseurs! Zij zorgen voor de animatie en sfeer in het dorp. Behalve dat het de grootste kerstmarkt is van België door de omvang, is het ook de langst durende en grootste qua sfeer. Bijna vijf weken kun je het schitterende dorp bezoeken en in de ruim 200 chalets cadeaus, decoraties, ambachtelijke artikelen en versnaperingen kopen. Ga dus lekker op onderzoek uit en bezoek wat verschillende kerstmarkten die je het meest aanspreken! Ga voor heerlijke knusheid in een wat ingetogen setting, of ga voor gezellige drukte en uitbundigheid! Deze kerstmarkt vindt plaats van 24 november 2017 tot en met 30 december 2017. De kerstmarkt is op maandag en dinsdag geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag en zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur en van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 24.00 uur.

Nog meer items over Kerst:

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen