Sandanski

Natuurpark vlakbij Sandanski
Natuurpark vlakbij Sandanski

In het zuidwesten van Bulgarije ligt de stad Sandanski aan de voet van het Piringebergte. Sandanski ligt aan de rivier Sandanska Bistritsa. Het gebied waarin Sandanski ligt kent het beste klimaat van Bulgarije. In de omgeving van Sandanski bevinden zich tachtig bronnen waarvan de temperatuur varieert van 42 tot 81 garden Celsius. Het zoutgehalte van het water is laag en heeft een rijke chemische samenstelling. Dit water wordt met succes gebruikt voor behandeling van vele ziektes in de luchtwegen. Een van de trekpleister van Sandanski is het stadspark. Hier groeien meer dan 200 plantensoorten. Een andere populaire bestemming is de stad Melnik.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Bulgarije? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Grifid Arabella * * * *
Zwarte Zee / Goudstrand (Zlatni Piassatsi)
9,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bulgarije
Santa Marina Holiday Village * * * *
Zwarte Zee / Sozopol
8,9 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bulgarije
DIT Majestic Beach Resort * * * *
Zwarte Zee / Zonnestrand (Slantschev Brjag)
8,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bulgarije
Sol Luna Bay Resort * * * *
Zwarte Zee / Obzor
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bulgarije
Grifid Clubhotel Bolero * * * *
Zwarte Zee / Goudstrand (Zlatni Piassatsi)
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bulgarije
Obzor Beach Resort * * * *
Zwarte Zee / Obzor
8,4 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bulgarije

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Sandanski
Plaatsen in de buurt van Sandanski:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sandanski

Belasitsa Nature Park (Sandanski)

Belasitsa Nature Park
Belasitsa Nature Park

Het Belasitsa Nature Park ligt vlakbij de gelijknamige berg. In het park zijn ongeveer 1.200 plantensoorten, waarvan een paar beschermde soorten zijn. Er zijn ongeveer 1.680 diersoorten hier gevonden en 120 vogelsoorten. Het gebied is tot beschermd gebied verklaard omdat er beschermde plant- en diersoorten leven. Er zijn veel wandelroutes door het park. Langs de routes staan informatieborden die je informatie geven over interessante feiten en kennis laten maken met de planten en dieren die hier leven. Vlakbij het park is een punt waar Griekenland, Macedonië en Bulgarije bij elkaar komen, dit is de Tumba piek. Het park ligt ongeveer 20 km van Sandanski af.

Memorial Temple St. Petka (Sandanski)

Memorial Temple St. Petka
Memorial Temple St. Petka

Ongeveer 33 km van Sandanski ligt de Memorial Temple St. Petka van Bulgarije. De kerk werd gebouwd in de buurt van de tempel waarin Baba Vanga leefde. De tempel werd gebouwd op 14 oktober 1994 met het geld wat Vanga gedoneerd had. De muurschilderingen en de foto's zijn gemaakt door een grote Bulgaarse kunstenaar, Svetlin Rusev, hij was een goede kennis van Vanga. De tempel trekt veel aandacht vanwege de ligging en de architectuur. Ondanks het feit dat de tempel niet gebouwd is volgens de regels van de orthodoxe kerk trekt de tempel duizenden toeristen en gelovigen aan. Vanga is erg bekend bij de Bulgaren maar ook in andere landen. Ze werd beschouwd als een fenomeen. Haar echte naam was Vangeliya Gushterova.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bulgarije bekijken.

Vervoer

De dichtstbijzijnde luchthaven in Bulgarije is Sofia. Op deze luchthaven kun je een auto huren waarmee je naar Sandanski kunt reizen, maar je kunt er ook voor kiezen om van te voren een auto te huren. Je vindt op de websites van de autoverhuurbedrijven namelijk verschillende aanbiedingen. Met de taxi van de luchthaven van Sofia naar Sandanski kost ongeveer €85,00. Ook kun je ervoor kiezen om een shuttle service te nemen naar het centrale busstation Centralna Autogara. Dit kost ongeveer €3,00. Vanaf dit station kun je met de bus naar Sandanski. Op dit busstation staan loketten waar je bustickets kunt kopen. De busreis duurt ongeveer 3 uur. Er gaat ook een trein vanaf dit station naar Sandanski, maar deze trein komt niet ieder uur en de reis duurt ongeveer even lang als een reis met de bus. In Sandanski zelf zit ook een treinstation. Vanaf dit station kun je verschillende steden in Bulgarije bezoeken.

Geschiedenis

De stad werd gesticht door de Thraciërs. Hoogstwaarschijnlijk is Sandanski de geboorteplaats van Spartacus. Volgens legendes nam de Thracische Spartacus de leiding over de grootste slavenopstand tegen het Romeinse Rijk. In de zesde eeuw had de stad een van de eerste christelijke bisschoppelijke centra. Aan het einde van de zesde eeuw werd de stad verwoest door de Barbaren. Tot 1949 had de stad de naam Sveti Vrach. Ter ere van de grote Bulgaarse revolutionaire Yane Sandanski, kreeg de stad de naam Sandanski, hij vocht in de negentiende eeuw voor de bevrijding van Macedonië.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Sandanski? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Sandanski, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Bulgarije? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Sandanski