Sandanski

Natuurpark vlakbij Sandanski
Natuurpark vlakbij Sandanski

In het zuidwesten van Bulgarije ligt de stad Sandanski aan de voet van het Piringebergte. Sandanski ligt aan de rivier Sandanska Bistritsa. Het gebied waarin Sandanski ligt kent het beste klimaat van Bulgarije. In de omgeving van Sandanski bevinden zich tachtig bronnen waarvan de temperatuur varieert van 42 tot 81 garden Celsius. Het zoutgehalte van het water is laag en heeft een rijke chemische samenstelling. Dit water wordt met succes gebruikt voor behandeling van vele ziektes in de luchtwegen. Een van de trekpleister van Sandanski is het stadspark. Hier groeien meer dan 200 plantensoorten. Een andere populaire bestemming is de stad Melnik.

Heb je weinig kennis van Bulgarije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sandanski
Plaatsen in de buurt van Sandanski (Bulgarije) :
 • Sofia (127 km)
 • Plovdiv (138 km)
 • Veliko Turnovo (261 km)
 • Burgas (362 km)
 • Pomorie (376 km)
 • Sozopol (378 km)
 • Zonnestrand (Sunny Beach) (387 km)
 • Nessebar (388 km)
 • Varna (423 km)
 • Goudstrand (Golden Sands) (436 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sandanski

  Belasitsa Nature Park (Sandanski)

  Belasitsa Nature Park
  Belasitsa Nature Park

  Het Belasitsa Nature Park ligt vlakbij de gelijknamige berg. In het park zijn ongeveer 1.200 plantensoorten, waarvan een paar beschermde soorten zijn. Er zijn ongeveer 1.680 diersoorten hier gevonden en 120 vogelsoorten. Het gebied is tot beschermd gebied verklaard omdat er beschermde plant- en diersoorten leven. Er zijn veel wandelroutes door het park. Langs de routes staan informatieborden die je informatie geven over interessante feiten en kennis laten maken met de planten en dieren die hier leven. Vlakbij het park is een punt waar Griekenland, Macedonië en Bulgarije bij elkaar komen, dit is de Tumba piek. Het park ligt ongeveer 20 km van Sandanski af.

  Memorial Temple St. Petka (Sandanski)

  Memorial Temple St. Petka
  Memorial Temple St. Petka
  Kaart met locatie Memorial Temple St. Petka

  Ongeveer 33 km van Sandanski ligt de Memorial Temple St. Petka van Bulgarije. De kerk werd gebouwd in de buurt van de tempel waarin Baba Vanga leefde. De tempel werd gebouwd op 14 oktober 1994 met het geld wat Vanga gedoneerd had. De muurschilderingen en de foto's zijn gemaakt door een grote Bulgaarse kunstenaar, Svetlin Rusev, hij was een goede kennis van Vanga. De tempel trekt veel aandacht vanwege de ligging en de architectuur. Ondanks het feit dat de tempel niet gebouwd is volgens de regels van de orthodoxe kerk trekt de tempel duizenden toeristen en gelovigen aan. Vanga is erg bekend bij de Bulgaren maar ook in andere landen. Ze werd beschouwd als een fenomeen. Haar echte naam was Vangeliya Gushterova.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bulgarije bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven in Bulgarije is Sofia. Op deze luchthaven kun je een auto huren waarmee je naar Sandanski kunt reizen, maar je kunt er ook voor kiezen om van te voren een auto te huren. Je vindt op de websites van de autoverhuurbedrijven namelijk verschillende aanbiedingen. Met de taxi van de luchthaven van Sofia naar Sandanski kost ongeveer €85,00. Ook kun je ervoor kiezen om een shuttle service te nemen naar het centrale busstation Centralna Autogara. Dit kost ongeveer €3,00. Vanaf dit station kun je met de bus naar Sandanski. Op dit busstation staan loketten waar je bustickets kunt kopen. De busreis duurt ongeveer 3 uur. Er gaat ook een trein vanaf dit station naar Sandanski, maar deze trein komt niet ieder uur en de reis duurt ongeveer even lang als een reis met de bus. In Sandanski zelf zit ook een treinstation. Vanaf dit station kun je verschillende steden in Bulgarije bezoeken.

  Geschiedenis

  De stad werd gesticht door de Thraciërs. Hoogstwaarschijnlijk is Sandanski de geboorteplaats van Spartacus. Volgens legendes nam de Thracische Spartacus de leiding over de grootste slavenopstand tegen het Romeinse Rijk. In de zesde eeuw had de stad een van de eerste christelijke bisschoppelijke centra. Aan het einde van de zesde eeuw werd de stad verwoest door de Barbaren. Tot 1949 had de stad de naam Sveti Vrach. Ter ere van de grote Bulgaarse revolutionaire Yane Sandanski, kreeg de stad de naam Sandanski, hij vocht in de negentiende eeuw voor de bevrijding van Macedonië.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sandanski