Hoe bevalt het leven op Curaçao?

Marit en haar gezin op Curaçao
Marit en haar gezin op Curaçao

Voor onze nieuwe rubriek: 'Hoe bevalt het leven in....' interviewen wij deze keer Marit. Wat voor menig Nederlander een tropische vakantiebestemming is, is voor Marit (32 jaar) en haar gezin nu een thuis. Marit emigreerde in oktober 2014 met haar man en dochtertje van 2 naar Curaçao. Daar werd in april 2015 hun tweede dochter geboren, een echte ‘Yu di Korsou’. En wij zijn uiteraard erg benieuwd hoe dat bevalt, wat haar favoriete hotspot is en wat haar tips zijn voor iedereen die overweegt om naar het buitenland te verhuizen.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Hoe ben je op Curaçao terecht gekomen?

Wij zijn naar Curaçao geëmigreerd i.v.m. het werk van mijn man. Hij werkt voor een internationale financiële instelling. We wilden altijd al eens naar het buitenland en na een vakantie op Curaçao besloten we om het avontuur hier aan te gaan.

Hoe bevalt het?

Het is heerlijk! We hebben hier een fijn huis en een riante tuin, met echte palmbomen waar kokosnoten aan groeien. De setting is volledig Caribisch. Het geeft een ultiem vakantiegevoel. Iedere dag wakker worden met een zonnetje en je niet druk hoeven maken over wat je aantrekt. Ook voor onze twee dochters is het hier heerlijk opgroeien. In de zon! Op het strand! Of in het zwembad! Vraag gratis een offerte aan

Wat is jouw favoriete hotspot op Curaçao?

De zee en het strand!

Marit op haar geliefde strand
Marit op haar geliefde strand

Wat is het beste strand op Curaçao om met kinderen heen te gaan?

Met de meisjes gaan we vaak naar Seaquarium Beach, vlakbij ons huis. Daar is het strand weliswaar aangelegd voor de hotels, maar onze oudste dochter kan daar heel makkelijk zelf de zee in omdat de golven daar tegengehouden worden door het kunstmatige rif. Als we willen snorkelen en echt willen genieten van de natuur, dan gaan we vaak naar Playa Porto Marie of Daaibooi.

Wat kan je iedereen aanraden om te zien of te doen op Curaçao?

Snorkelen of duiken! Lekker eten aan het strand en een bezoekje aan het Sea Aquarium, een soort mini-Dolfinarium. Vooral dat laatste is met kleine kindjes erg leuk. Genieten van de dolfijnen- of zeeleeuwenshow, de haaien en flamingo’s voeren of de zeekomkommers aaien.

Wat moet vooral overgeslagen worden?

Je kunt hier niet zo goed winkelen. Veel dingen zijn erg duur, omdat producten moeten worden ingescheept en de kwaliteit van kleding of meubels is vaak ook niet al te best.

Heb je tips voor iedereen die overweegt in het buitenland te gaan wonen?

Bedenk goed van tevoren wat je uitgavenpatroon zal zijn en stem daar je wensen verder op af. Vraag veel aan locals en durf te integreren! Leer de taal, pas je aan aan het land en haar gebruiken.

En heb je nog tips voor iedereen die naar Curaçao wil?

Pas je aan aan de mentaliteit hier. Rilèks! En geniet vooral!

Je kunt Marit en haar ‘Beach Life’ ook volgen op www.mabeachlife.com

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen