Guernsey

Mooi plaatje van Guernsey
Mooi plaatje van Guernsey

Guernsey is een van de kanaaleilanden en is gelegen voor de kust van Normandië. Het eiland is na Jersey het grootse kanaaleiland en is onderdeel van het Britse kroonbezit, en dus geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Tot het baljuwschap Guernsey horen ook de eilandjes Alderney, Herm en Sark. De hoofdstad van Guernsey is Saint Peter Port. Guernsey staat ook wel bekend als een echt belastingparadijs. Dit komt doordat er geen dividendbelasting, transferbelasting, vermogensbelasting en BTW wordt geheven. Bijzonder aan het eiland is de getijdenwisseling. Wanneer het eb is staat de haven in het noorden van het eiland droog en liggen de schepen dus op het droge.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Guernsey
Plaatsen in de buurt van Guernsey (Engeland) :
 • Jersey (46 km)
 • Bath (216 km)
 • Bristol (223 km)
 • Brighton (232 km)
 • Oxford (273 km)
 • Londen (287 km)
 • Stratford-upon-Avon (311 km)
 • Coventry (337 km)
 • Birmingham (340 km)
 • Leicester (369 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guernsey

  Hauteville House (Guernsey)

  Hauteville House
  Hauteville House
  Kaart met locatie Hauteville House

  Wel eens gehoord van de beroemde schrijver Victor Hugo? Hij is bekend van onder andere Les Misérables en de klokkenluider van de Notre Dame. Hij heeft veertien jaar op Guernsey gewoond omdat hij verbannen was. Zijn huis (Hauteville House) uit die tijd is zeer goed bewaard gebleven. Je kunt dus zien waar hij zijn meesterwerken heeft geschreven.

  Heritage Festival (Guernsey)

  Iets wat je niet mag missen als je in mei op Guernsey bent is het Heritage Festival. Tijdens dit festival, wat 35 dagen duurt, wordt de rijke geschiedenis van het eiland gevierd. Tijdens dit festival wordt onder andere bevrijdingsdag gevierd, en zijn er vele activiteiten, parades en optredens. Ondanks dat Guernsey een klein eilandje is is dit een groots festival.

  Little Chapel (Guernsey)

  Little Chapel
  Little Chapel
  Kaart met locatie Little Chapel

  Een van de bekendste bezienswaardigheden op Guernsey is de Little Chapel, ofwel kleine kapel. Deze is waarschijnlijk de kleinste kapel ter wereld en is gebouwd door broeder Déodat. Hij wilde een miniatuurversie van de bekende basilica in Lourdes. De kapel is prachtig gedecoreerd met schelpen, kiezels en stukjes gebroken porselein. Dit maakt het een bijzonder bouwwerk om te zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Guernsey is, net zoals Jersey, makkelijk te bereiken met het vliegtuig vanuit verschillende Britse luchthavens. Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten vanaf Nederland. Het is ook mogelijk om vanuit het Verenigd Koninkrijk de veerboot te pakken. Ook kun je vanuit Frankrijk de veerboot pakken naar Guernsey. Op het eiland zelf kun je jezelf verplaatsen met het openbaar vervoer, de auto (die ook gehuurd kan worden) of met de fiets (voor de sportievelingen).

  Geschiedenis

  Al sinds 10.000 voor Christus blijken er mensen gewoond te hebben op Guernsey. Het eiland heeft de naam Guernsey waarschijnlijk gekregen van de Vikingen die ook op het eiland geweest zijn. Vanaf het jaar 993 was het eiland onderdeel van het graafschap Normandië. In 1204 maakte Guernsey zich los van dit graafschap en in 1206 werd Castle Cornet gebouwd om de haven van St. Peter Port te beschermen tegen de Fransen. Tegenwoordig is Guernsey een Brits kroonbezit maar heeft wel een eigen regering.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Guernsey