Jersey

Mooi plaatje van Jersey
Mooi plaatje van Jersey

Jersey is de grootste van de kanaaleilanden en ligt op ongeveer 22 kilometer van de Franse kust van Normandië in de baai van Mont Saint-Michel. Op het eiland, dat 116 km² groot is, wonen ongeveer 93.000 mensen. Jersey is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Het is namelijk een Brits kroonbezit. Het hoogste punt van het eiland ligt op 143 meter boven zeeniveau. Het klimaat is gematigd, met milde winters en koele zomers.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Jersey
Plaatsen in de buurt van Jersey (Engeland) :
 • Guernsey (46 km)
 • Brighton (228 km)
 • Bath (243 km)
 • Bristol (253 km)
 • Oxford (290 km)
 • Londen (291 km)
 • Stratford-upon-Avon (334 km)
 • Coventry (359 km)
 • Birmingham (364 km)
 • Leicester (388 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Jersey

  Coasteering (Jersey)

  Coasteering
  Coasteering
  Kaart met locatie Coasteering

  Voor de sportievelingen is Coasteering een leuk uitje. Tijdens deze actieve tocht ontdek je de prachtige kustlijn van het eiland. Met een wetsuit en helm op klim, zwem en kruip je langs de kust. Voor de echte durfals is er ook de mogelijkheid om van een aantal kliffen af te springen.

  Maritime Museum & Occupation Tapestry (Jersey)

  Maritime Museum & Occupation Tapestry
  Maritime Museum & Occupation Tapestry
  Kaart met locatie Maritime Museum & Occupation Tapestry

  Aangezien Jersey een eiland is was het maritieme leven er goed ontwikkeld vroeger. Dit is goed terug te zien in het Maritime Museum & Occupation Tapestry. In dit interactieve museum leer je alles over de maritieme geschiedenis van Jersey en natuurlijk over scheepvaart zelf. Goed voor een leerzaam dagje uit.

  Mont Orgueil Castle (Jersey)

  Mont Orgueil Castle
  Mont Orgueil Castle
  Kaart met locatie Mont Orgueil Castle

  Mont Orgueil Castle is iets wat je niet mag en kunt missen. Het fort is vroeger gebouwd om een invasie van de Fransen te voorkomen. Het is gebouwd op een rots en heeft een magnifiek aanzicht. Het kasteel zelf, met zijn vele verborgen trappen en gangen, is een waar avontuur om te bezoeken. Een bezoek aan het kasteel is ook nog eens erg leerzaam.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Jersey heeft zijn eigen vliegveld. Je kunt er vanaf Nederland niet direct naartoe vliegen maar wel vanaf vliegvelden rondom Londen, zoals Londen Gatwick. Vanaf deze vliegvelden gaan er 12 vluchten per dag naar Jersey. Ook is het mogelijk om met de auto te komen. Vanaf de zuidkust van Engeland zijn er verschillende veerboten die naar het eiland varen. Op het eiland zelf kun je gebruik maken van het openbaar vervoer of van een auto (die ook gehuurd kan worden). Het eiland is niet zo groot dus je kunt alles gemakkelijk bereiken.

  Geschiedenis

  Het eerste bewijs van menselijke activiteit op Jersey stamt uit de prehistorie. Later maakte het eiland deel uit van het Romeinse rijk. Het is onduidelijk waar het eiland in de middeleeuwen precies bij hoorde. Er is weinig informatie over Jersey in die tijd. Na de middeleeuwen ging Jersey deel uitmaken van het Graafschap van Normandië. De jaren daarna is het zowel in handen van Engeland als Frankrijk geweest en zijn er vele oorlogen om het eiland gevoerd. Dit kun je terugzien in de vele verdedigingswerken op het eiland. Sinds 1204 is Jersey afgescheiden van het Graafschap van Normandië en heeft het zijn eigen bestuur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Jersey bezet door Duitse troepen. Op 9 mei 1945 is het eiland bevrijd. Tegenwoordig is Jersey onderdeel van het Britse kroonbezit. Het eiland heeft zijn eigen parlement maar sommige onderdelen van het bestuur rusten nog bij het Verenigd Koninkrijk, zoals de verdediging. Het eiland is tegenwoordig een populaire bestemming voor toeristen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Jersey