Leicester

Het centrum van Leicester in Engeland
Het centrum van Leicester in Engeland

Aan de rand van het English National Forest en de rivier de Soar ligt Leicester, de grootste stad in East Midlands. Het is qua bevolkingsaantal Engelands 10e stad. Het is de provinciestad van Leicestershire. De plaats heeft een oppervlakte van 73,3 km². Het zijn ongeveer 340.000 inwoners in deze stad. Er gaan nog altijd geruchten dat de stad is gesticht door de mytische koning Leir. Ook denkt men dat Leir zou zijn begraven in een kamer onder de Soar. Leicester is ook de stad in Engeland die het administratieve centrum van Leicesterhire is. In Leicester bevindt zich ook de professionele voetbalclub, genaamd Leicester City FC. Op 2 mei 2016 werd de club nog landskampioen van Engeland. De wedstrijden worden gespeeld in het King Power Stadium. Naast de welbekende voetbalclub, worden er in Leicester de wereldkampioenschappen wielrennen georganiseerd. Daarnaast was Leicester al drie keer de speelstad voor het WK rugby.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Leicester
Plaatsen in de buurt van Leicester (Engeland) :
 • Coventry (36 km)
 • Derby (38 km)
 • Birmingham (55 km)
 • Stratford-upon-Avon (63 km)
 • Oxford (98 km)
 • Manchester (119 km)
 • Leeds (131 km)
 • Londen (144 km)
 • York (146 km)
 • Liverpool (150 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Leicester

  Abbey Park (Leicester)

  Abbey Park
  Abbey Park
  Kaart met locatie Abbey Park

  Het grootste park van Leicester is Abbey Park. Het ligt op een aantal kilometer afstand van het centrum van de stad. Het park wordt in tweeën gedeeld door de River Soar. Het ene gebied ligt in het oosten, met een Victoriaans deel met veel bomen, meren en prachtige bloemen tuinen. Het andere deel ligt in het westen en wordt de Abbey Grounds genoemd. Hier vind je overblijfselen uit de 12e eeuw en ruïnes van het Cavendish House. Dit is een herenhuis uit de 17e eeuw. Ook is er een speciaal deel gemaakt waar je diverse dieren kan bezoeken. Het park is de perfecte plek om even tot rust te komen en ook erg leuk voor kinderen.

  National Space Centre (Leicester)

  National Space Centre
  National Space Centre
  Kaart met locatie National Space Centre

  National Space Centre is het meest geavanceerde ruimtetheater in de wereld, waar je kunt deelnemen aan interactieve opdrachten. Het is een van de grootste attracties op het gebied van ruimte in het Verenigd Koninkrijk. Je wordt meegenomen op reis naar het heelal, waar je alles zal leren over het sterrenstelsel, de ruimtevaart en astronauten. Voor kinderen is het een erg leuk museum, er zijn allerlei interactieve attracties waar ze aan deel kunnen nemen. Zo kan je een 3D reis maken naar de maan. Ook is er een planetarium.

  New Walk Museum & Art Gallery
  New Walk Museum & Art Gallery
  Kaart met locatie New Walk Museum & Art Gallery

  Het New Walk Museum & Art Gallery is het oudste museum van de stad. Hier kan je een collectie van dinosauriërs en Duitse expressionistische kunst bekijken. Het museum is ooit ontworpen door Joseph Hansom en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het is een gezinsvriendelijk museum met een verscheidenheid aan galerieën, displays en meer over de natuurlijke omgeving van bijvoorbeeld dinosauriërs. Ook kan je er eer keramiek tentoonstelling van Picasso bekijken en leer je er meet over het oude Egypte.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Er zijn allerlei manieren om vanuit Nederland in Leicester te komen; met de auto, trein, boot of het vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is East Midlands, wat inmiddels Nottingham East Midlands Airport genoemd wordt. Vanuit Amsterdam gaan er vluchten naar Leicester. Als je met de auto gaat moet je een deel van de route afleggen met een veerboot. In Leicester zelf kun je je verplaatsen met de trein of bus.

  Geschiedenis

  De stad werd ongeveer 2.000 jaar geleden opgericht op de plaats van de voormalige Keltische nederzetting. In die tijd begonnen de Romeinen de eerste beschermde faciliteiten te bouwen, wat later de stad Leicester werd. De stad is gesticht door de mythische koning Leir, onder de naam Kaerleir, volgens Geoffrey van Monmouth. Dochter Cordelia zou Leir hebben begraven in een grafkamer onder de Soar dichtbij de stad. Deze kamer is aan de god Janus opgedragen. Mensen vieren jaarlijks de naamdag van deze god in de buurt van Leirs grafkamer. Ook is het toneelstuk van William Shakespeare genaamd 'King Leir' geïnspireerd op dit verhaal.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Leicester