Leicester

Het centrum van Leicester in Engeland
Het centrum van Leicester in Engeland

Aan de rand van het English National Forest en de rivier de Soar ligt Leicester, de grootste stad in East Midlands. Het is qua bevolkingsaantal Engelands 10e stad. Het is de provinciestad van Leicestershire. De plaats heeft een oppervlakte van 73,3 km². Het zijn ongeveer 340.000 inwoners in deze stad. Er gaan nog altijd geruchten dat de stad is gesticht door de mytische koning Leir. Ook denkt men dat Leir zou zijn begraven in een kamer onder de Soar. Leicester is ook de stad in Engeland die het administratieve centrum van Leicesterhire is. In Leicester bevindt zich ook de professionele voetbalclub, genaamd Leicester City FC. Op 2 mei 2016 werd de club nog landskampioen van Engeland. De wedstrijden worden gespeeld in het King Power Stadium. Naast de welbekende voetbalclub, worden er in Leicester de wereldkampioenschappen wielrennen georganiseerd. Daarnaast was Leicester al drie keer de speelstad voor het WK rugby.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Engeland? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Autorondreis Yorkshire, Lake District & South Scot
Aanbod Rondreizen Verenigd Koninkrijk / Rondreizen Verenigd Koninkrijk
Autorondreis Beautiful England
Aanbod Rondreizen Verenigd Koninkrijk / Rondreizen Verenigd Koninkrijk
Vlieg-busrondreis Orkney en Shetland Eilanden
Aanbod Rondreizen Verenigd Koninkrijk / Rondreizen Verenigd Koninkrijk
Autorondreis De Ronde van Schotland
Aanbod Rondreizen Verenigd Koninkrijk / Rondreizen Verenigd Koninkrijk
Het hart van Schotland
Aanbod Rondreizen Verenigd Koninkrijk / Rondreizen Verenigd Koninkrijk
Autorondreis Op en Top Engels
Aanbod Rondreizen Verenigd Koninkrijk / Rondreizen Verenigd Koninkrijk

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Leicester
 • Bath (162 km)
 • Birmingham (55 km)
 • Blackpool (182 km)
 • Brighton (213 km)
 • Bristol (165 km)
 • Coventry (36 km)
 • Derby (38 km)
 • Guernsey (369 km)
 • Jersey (388 km)
 • Leeds (131 km)
 • Liverpool (150 km)
 • Londen (144 km)
 • Manchester (119 km)
 • Newcastle (262 km)
 • Norwich (164 km)
 • Oxford (98 km)
 • Stratford-upon-Avon (63 km)
 • York (146 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Leicester

  Abbey Park (Leicester)

  Abbey Park
  Abbey Park

  Het grootste park van Leicester is Abbey Park. Het ligt op een aantal kilometer afstand van het centrum van de stad. Het park wordt in tweeën gedeeld door de River Soar. Het ene gebied ligt in het oosten, met een Victoriaans deel met veel bomen, meren en prachtige bloemen tuinen. Het andere deel ligt in het westen en wordt de Abbey Grounds genoemd. Hier vind je overblijfselen uit de 12e eeuw en ruïnes van het Cavendish House. Dit is een herenhuis uit de 17e eeuw. Ook is er een speciaal deel gemaakt waar je diverse dieren kan bezoeken. Het park is de perfecte plek om even tot rust te komen en ook erg leuk voor kinderen.

  National Space Centre (Leicester)

  National Space Centre
  National Space Centre

  National Space Centre is het meest geavanceerde ruimtetheater in de wereld, waar je kunt deelnemen aan interactieve opdrachten. Het is een van de grootste attracties op het gebied van ruimte in het Verenigd Koninkrijk. Je wordt meegenomen op reis naar het heelal, waar je alles zal leren over het sterrenstelsel, de ruimtevaart en astronauten. Voor kinderen is het een erg leuk museum, er zijn allerlei interactieve attracties waar ze aan deel kunnen nemen. Zo kan je een 3D reis maken naar de maan. Ook is er een planetarium.

  New Walk Museum & Art Gallery
  New Walk Museum & Art Gallery

  Het New Walk Museum & Art Gallery is het oudste museum van de stad. Hier kan je een collectie van dinosauriërs en Duitse expressionistische kunst bekijken. Het museum is ooit ontworpen door Joseph Hansom en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het is een gezinsvriendelijk museum met een verscheidenheid aan galerieën, displays en meer over de natuurlijke omgeving van bijvoorbeeld dinosauriërs. Ook kan je er eer keramiek tentoonstelling van Picasso bekijken en leer je er meet over het oude Egypte.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Er zijn allerlei manieren om vanuit Nederland in Leicester te komen; met de auto, trein, boot of het vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is East Midlands, wat inmiddels Nottingham East Midlands Airport genoemd wordt. Vanuit Amsterdam gaan er vluchten naar Leicester. Als je met de auto gaat moet je een deel van de route afleggen met een veerboot. In Leicester zelf kun je je verplaatsen met de trein of bus.

  Geschiedenis

  De stad werd ongeveer 2.000 jaar geleden opgericht op de plaats van de voormalige Keltische nederzetting. In die tijd begonnen de Romeinen de eerste beschermde faciliteiten te bouwen, wat later de stad Leicester werd. De stad is gesticht door de mythische koning Leir, onder de naam Kaerleir, volgens Geoffrey van Monmouth. Dochter Cordelia zou Leir hebben begraven in een grafkamer onder de Soar dichtbij de stad. Deze kamer is aan de god Janus opgedragen. Mensen vieren jaarlijks de naamdag van deze god in de buurt van Leirs grafkamer. Ook is het toneelstuk van William Shakespeare genaamd 'King Leir' geïnspireerd op dit verhaal.

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Leicester