Medan

Medan in IndonesiŽ
Medan in IndonesiŽ

Medan is een drukke stad en ligt in de provincie Noord-Sumatra. Het is de hoofdstad van deze provincie. De stad heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden en je kunt vanuit Medan ook een aantal interessante dingen bezoeken in de omgeving zoals het Tobameer, Berastagi of het culturele centrum van de Karo Batak. In Medan zelf vind je o.a. oude koloniale gebouwen, de grootste moskee van Sumatra (ontworpen door een Nederlandse architect), de grootste Chinese tempel van Indonesië en het prachtige paleis van de sultan van Deli. Ten tijde van Nederlandse overheersing werd deze stad ook wel het paradijs van Oost-Indië genoemd. 

Heb je weinig kennis van IndonesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Medan
Plaatsen in de buurt van Medan:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

De stad is in de nabijheid van veel bezienswaardigheden. De stad is gelegen nabij Sumatra. Mocht je in de stad zelf willen blijven. Dan is museum Negeri Provinsi Utara zeker de moeite waard. In dit museum leer je de diverse facetten (historisch, geografisch en cultureel) van de regio kennen. Het leuke van dit museum is het feit dat het is ontworpen door een Nederlandse architect. Zo krijg je toch nog dat thuisgevoel op je vakantie. Verder heb je nog een gigantische Chinese tempel, het prachtige paleis van Sultan en natuurlijk nog veel meer.

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Medan

Berastagi (Medan)

Berastagi
Berastagi

In de omgeving van Medan ligt het bergstadje Berastagi. Dit kleine stadje bevindt zich op 1.300 meter boven zeeniveau en ligt tussen twee vulkanen, de Gunung Sibayak en de Gunung Sinabung. Deze vulkanen domineren het landschap. Er heerst een aangenaam en koel klimaat. Berastagi wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis om het Gunung Leuser National Park te bezoeken of om een van de twee actieve vulkanen te beklimmen.

Istana Maimoon (Medan)

Op ongeveer 200 meter afstand van de moskee Mesjid Raya staat het voormalige paleis van de sultan van Deli, Istana Maimoon. Het paleis werd ontworpen door een Italiaans architect en is gebouwd in 1888. In het ontwerp zijn invloeden van de Maleisische oostkust terug te vinden, terwijl de elegante Moorse gewelven en decoratieve tegels weer typisch uit het Midden-Oosten zijn.

Mesjid Raya (Medan)

Mesjid Raya
Mesjid Raya

De grootste moskee van Sumatra is de Mesjid Raya. De Amsterdamse architect A.J. Dingemans heeft het ontwerp van deze moskee bedacht. A.J. Dingemans heeft het ontworpen naar Turkse en Marokkaanse voorbeelden. De moskee beschikt over schitterend gebrandschilderd glas en zwarte koepels. De staande klok is cadeau gedaan door toentertijd koningin Wilhelmina. In het jaar 1906 werd de moskee gebouwd.


Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IndonesiŽ bekijken.

Geschiedenis

Rond 1000 na Chr. werd het gebied rondom Medan bezocht door Chinese, Arabische en Indiase handelaren. Zij waren op zoek naar aromatische boomvloeistoffen, die voor medische doeleinden werden gebruikt door de Aziaten. In de volgende eeuwen profiteerden de diverse zeelieden, handelaren, Maleisische en Islamitische heersers van de groeiende winstgevende handel. Aangezien deze regio behoorlijk dunbevolkt was en het verbouwen van tabak enorm arbeidsintensief, werden er Javanen en Chinezen geronseld die op de plantages moesten werken, vaak hun hele leven lang en onder barre omstandigheden. Vanaf 1890 werd er naast tabak ook sisal, palmolie, rubber en thee verbouwd. Door de revolutie in 1946 eindigde de handel. Tegenwoordig heeft de sultan geen politieke macht meer. Na de onafhankelijkheid kwamen er weer steeds meer Toba Batak (originele bevolking) in het gebied wonen waardoor Maleiers, Javanen en Chinezen niet langer meer in de meerderheid waren.

Heb je interesse in een reis naar Medan? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Medan, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar IndonesiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen