Tanjung Benoa

Tanjung Benoa Beach, Bali, IndonesiŽ
Tanjung Benoa Beach, Bali, IndonesiŽ

Tanjung Benoa is een kleine badplaats op het Indonesische eiland Bali, gelegen op een schiereiland in het oosten. Zoals veel andere badplaatsen op Bali was het vroeger een vissersdorp. Nu bestaat de kustlijn voornamelijk uit hotels, resorts en watersportfaciliteiten. Je kunt er jetskiën, waterskiën, achter een motorboot met een banaan, donut, fly fish of een parachute. Je hebt er daarnaast veel mooie restaurants en nachtclubs en je kunt er een paar prachtige tempels bezichtigen. Vanaf Tanjung Benoa kun je ook naar een van de eilanden van Turtle Island, waar een schildpaddenopvang is. Kies je voor een boot met glazen bodem, zie je onderweg gekleurde vissen en koralen. Kenmerkend is het feit dat het schiereiland nog al multicultureel is. Op het eiland staat immers een Hindoetempel, een Chinese tempel en een moskee.

Heb je weinig kennis van IndonesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tanjung Benoa
Plaatsen in de buurt van Tanjung Benoa:
 • Bali (37 km)
 • Denpasar (11 km)
 • Kuta (6 km)
 • Nusa Dua (7 km)
 • Sanur (8 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Aan de oostkust van het schiereiland Tanjung Benoa, bevindt zich een overvloed aan zowel resort als hotels, die verschillen van wat simpeler tot buitensporig en soms smakeloos overdadig. Hier vind je overigens winkels, restaurants en veel watersportactiviteiten. Naast deze bezienswaardigheden zijn het mangrove bos en het Tajung Benoa Turtle Island ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Tenslotte is het zeker de moeite om de Chinese tempel en de moskee op het eiland te bekijken. Ervaar de cultuur door langs de typische Indonesische huisjes te lopen.

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tanjung Benoa

  Caow Eng Bio (Tanjung Benoa)

  Caow Eng Bio
  Caow Eng Bio

  Caow Eng Bio is een Chinese tempel in Tanjung Benoa. Het is een van Bali's oudste Chinese tempels en zeker een bezoekje waard. Het is een opvallende verschijning met de felrode muren en gekleurde Chinees-boeddhistische versieringen. De tempel is elke dag open, maar de beste tijd om Caow Eng Bio te bezoeken is rondom het Chinese nieuwjaar tussen februari en april.

  Tanjung BenoaPura Dalem Ning Lan Taman Beji tempel (Tanjung Benoa)

  De Pura Dalem Ning Lan Taman Beji tempel is een prachtige tempel in Tanjung Benoa. Het is op loopafstand van de Caow Eng Bio tempel. Beide tempels zijn zeker een bezoekje waard bij je bezoek aan de badplaats. Let wel op dat deze tempel meestal alleen open is tijdens religieuze ceremonies of rituelen, maar je kunt altijd langsgaan voor een mooie foto aan de buitenkant.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IndonesiŽ bekijken.

  Vervoer

  Tanjung Benoa ligt 15 kilometer van de internationale luchthaven Ngurah Rai af. Je rijdt hier naartoe in een halfuurtje. Er rijden taxi's op het eiland. Jezelf vervoeren naar het vaste land is ook prima te doen door de vele boten die er varen.

  Geschiedenis

  Tanjun Benoa was vroeger een vissersdorp met een drukke haven. Het diende als een handelspost voor Chinese en Buginese handelaren. Je vindt er nu nog steeds nabestaanden van deze bevolkingsgroepen. Inmiddels trekt het dorp vooral toeristen.

  Heb je interesse in een reis naar Tanjung Benoa? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Tanjung Benoa, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar IndonesiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen