Recept: Japanse noedels

Japanse noedels ofwel Japanse ramen
Japanse noedels ofwel Japanse ramen

Hoewel wij het kennen als Japanse noedels of Japanse ramen, zeggen ze in Japan shina soba. Toch is de benaming Japanse noedels en Japanse ramen niet helemaal hetzelfde, omdat het er namelijk om gaat in welk gerecht ze gebruikt worden. Wanneer men Japanse ramen zegt betekent dit dat ze thuishoren in de noedelsoep. Eigenlijk zijn noedels oorspronkelijk een Chinees gerecht, maar rond 1910 werden ook de Japanners er dol op. Tegenwoordig is het dus niet meer weg te denken in de Japanse keuken en wordt het zowel 's middags als 's avonds gegeten. Ook kun je deze Japanse lekkernij op elke hoek van de straat kopen. Wil je weten hoe je deze Japanse noedels zelf kunt maken? Dat deelt Es van Es-Factory met ons.

Aanbieders van vakanties naar Japan
Booking.com (hotel) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
Iki Travels (rondreizen) Klik
Dimsum Reizen (landenspecialist) Klik
OutSight Travel (landenspecialist) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Shoestring (rondreizen) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik

Ingrediënten

- 800 gram bloem, genaamd pastabloem type 00
- extra bloem voor het bestuiven
- 5 eieren 
- 30 milliliter sesamolie
- 6 gram natrium- of kaliumcarbonaat
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 110 milliliter water

Bereidingswijze

1. Voeg de bloem, eieren, water, sesamolie, zout, witte peper en knoflookpoeder samen. Kneed dit mengsel tot een zacht elastisch deeg. Zorg dat het deeg niet meer plakt. Tip: Wanneer het deeg te droog is kun je iets meer water toevoegen en wanneer het deeg nog plakt kun je meer bloem toevoegen.

2. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast. Let op: Laat het deeg niet langer dan 24 uur in de koelkast liggen. Bestrooi ondertussen het aanrecht met flink wat bloem en verdeel het deeg in acht gelijke stukken. Pak een deel van het deeg en druk het plat op het bestrooide aanrechtblad. Herhaal dit ook met de andere stukken. Één stuk deeg is genoeg voor één persoon. Zet daarnaast alvast een met bloem bestoven plank of bord klaar om je noedels op te leggen.

3. Haal het plat gedrukte stuk deeg door de pastamachine op de dikste stand. Zet hierna de pastamachine een standje dunner en haal opnieuw het deeg erdoor heen. Zet elke keer de pastamachine een standje dunner totdat het deeg door de dunst mogelijke stand is gehaald. Wanneer je hiermee klaar bent zet je het spaghetti hulpstuk op de pastamachine. Zorg ervoor dat je genoeg bloem op het deeg hebt aangebracht. Als dit zo is, kun je het deeg door het spaghetti opzetstuk halen. Draai de noedels voorzichtig om je hand zodat er een soort knoop ontstaat en leg ze op een met bloem bestoven plank of bord. Ga zo door totdat je het gewenste aantal noedels hebt.

Tip: Heb je deeg over? Dit kun je bewaren in de vriezer. Laat het deeg eerst ontdooien om er weer noedels van te maken.

Heb je interesse in een reis naar Japan? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Japan, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

0,0

Gerelateerde artikelen