Tauranga

Tauranga Nieuw-Zeeland
Tauranga Nieuw-Zeeland

Tauranga ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland in de regio Bay of Plenty. Van deze regio is het de mest dichtstbevolkte stad. Tauranga is het centrum van het zesde grootste stedelijk gebied van Nieuw-Zeeland en telt ongeveer 122.000 inwoners. De stad ligt in de noordwestelijke hoek van de Bay of Plenty regio en is een van de belangrijkste gebieden voor zaken, internationale handel, cultuur, mode en tuinbouwwetenschappen. Wat betreft de hoeveelheid export is de haven van Tauranga de grootste van Nieuw-Zeeland. Tevens is het een van de snelst groeiende steden. Er zijn verschillende toeristische attracties in de stad waaronder mogelijkheden voor watersport en het ligt in de buurt van Mount Maunganui waar warme zoutwaterbronnen en resten van Maori-huizen te vinden zijn.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tauranga
Plaatsen in de buurt van Tauranga (Nieuw-Zeeland) :
 • Rotorua (55 km)
 • Hamilton (80 km)
 • Noordereiland (127 km)
 • Auckland (153 km)
 • Wellington (422 km)
 • Christchurch (725 km)
 • Zuidereiland (897 km)
 • Dunedin (1031 km)
 • Invercargill (1167 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tauranga

  Buitenactiviteiten (Tauranga)

  Buitenactiviteiten
  Buitenactiviteiten
  Kaart met locatie Buitenactiviteiten

  Door het lekkere klimaat zijn buitenactiviteiten erg populair in Tauranga. Voorbeelden hiervan zijn golfen, wandelen, mountainbiken en raften. De kustlijn van de regio Bay of Plenty heeft kilometerslange, gouden zandstranden waar veel watersportmogelijkheden zijn. Hieronder vallen onder meer zwemmen, surfen, vissen, duiken, kajakken en kitesurfen. Ook kun je dolfijnen gaan bewonderen tijdens boottripjes die speciaal hiervoor georganiseerd worden.

  Mount Maunganui (Tauranga)

  Mount Maunganui
  Mount Maunganui
  Kaart met locatie Mount Maunganui

  In de buurt van Tauranga ligt de Mount Maunganui. Dit is een slapende vulkaan die over de stad kijkt. Vroeger leefden de Maori op de hellingen van deze berg en hier zijn nog steeds resten van te zien. Rondom de berg kun je heerlijk ontspannen in de warme zoutwaterbronnen of je kunt een actieve fiets- of wandeltocht maken. Ook werd in de baai bij de berg het eerste kunstmatige koraalrif van Nieuw-Zeeland aangelegd.

  Parken Tauranga (Tauranga)

  Parken Tauranga
  Parken Tauranga
  Kaart met locatie Parken Tauranga

  Er bevinden zich verschillende parken in en rondom Tauranga. Een van de grootste van de stad is het Memorial Park, die erg geschikt is voor alle leeftijden. Zo zijn er diverse speeltuinen en activiteiten, maar er ook mogelijkheden om te picknicken of te barbecueën. Andere parken zijn Fergusson Park, Yatton Park, Tauranga Domain en Kulim Park. Ook het Marshaus Animal Park is leuk om te bezoeken. Hier kun je allerlei dieren, waaronder de Tibetaanse jak zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van Tauranga ligt Tauranga Airport. Vanaf hier gaan er regelmatig vluchten naar andere luchthavens in het land. Er komen of gaan geen internationale vluchten. In de stad rijdt de Bay Hopper Bus rond. Dit is een bus die elke keer hetzelfde rondje door de regio rijdt waar je de omgeving goed mee kunt ontdekken. Een andere manier om je te verplaatsen is met een fiets, dit is een populair vervoersmiddel in Nieuw-Zeeland. Ook rijden er taxi's rond en tevens kun je je met een gehuurde auto goed verplaatsen.

  Geschiedenis

  De eerste bewoners arriveerden in de 12 eeuw in Tauranga met een Takitimu en een Mataatua waka, traditionele kano's die gemaakt werden door de Maori. Tijdens de jaren '30 van de 19e eeuw waren handelaren in vlas actief in de Bay of Plenty. Sommige verbleven er voor korte tijd, maar anderen trouwden met lokale vrouwen en bleven voorgoed in het gebied. De eerste permanente handelaar was James Farrow, die in 1829 naar Tauranga reisde. Van 21 januari tot 21 juni 1864 vond de Tauranga Campaign plaats. Dit gebeurde tijdens de Nieuw-Zeeland oorlogen. De bekendste hiervan is de strijd van Gate Pa, een fort van de Maori. Onder het lokale bestuur werd Tauranga op 1 maart 2004 opnieuw legaal uitgeroepen tot een stad.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tauranga