Invercargill

Invercargill Nieuw-Zeeland
Invercargill Nieuw-Zeeland

Invercargill is de meest zuidwestelijke stad van Nieuw-Zeeland en een van de meest zuidelijke steden ter wereld. Het is de hoofdstad van Southland en ligt op het Zuidereiland. Er wonen meer dan 50.000 inwoners in de stad. Er zijn verschillende scholen in de stad maar de Southern Institute of Technology is het meest bekend, voornamelijk omdat er geen lesgeld betaald hoeft te worden.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Invercargill
Plaatsen in de buurt van Invercargill (Nieuw-Zeeland) :
 • Dunedin (172 km)
 • Zuidereiland (274 km)
 • Christchurch (459 km)
 • Wellington (765 km)
 • Noordereiland (1047 km)
 • Hamilton (1112 km)
 • Rotorua (1126 km)
 • Tauranga (1167 km)
 • Auckland (1175 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Invercargill

  Fiordland National Park (Invercargill)

  Fiordland National Park
  Fiordland National Park
  Kaart met locatie Fiordland National Park

  Fiordland National Park is opgericht in 1952 en is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland (12.500 km²). Het park is makkelijk te bereiken vanuit Invercargill. Eenmaal binnen kun je genieten van de prachtige kustlijn met daarlangs bergen van meer dan 2.000 meter hoog, fjorden en het regenwoud. Voor de kust liggen unieke eilandjes zoals Secretary Island en Resolution Island. Ook vind je in dit gebied dolfijnen, zeehonden en talloze vogels.


  Het Southland Museum and Art Gallery ligt aan de rand van Queens Park. Het museum is erg veelzijdig en daarom ook geschikt voor jong en oud. Er zijn o.a. tentoonstellingen over de geschiedenis en cultuur van de Maori, maar ook over het ontstaan van het eiland. Naast deze historische expositie is er ook een groot tuatarium wat de leefomgeving is van een aantal wilde dieren. Een bekende bewoner hiervan is de reptielensoort tuatara. Vooral de 100-jarige tuatara is een echte publiekslieveling.

  Invercargill Water Tower (Invercargill)

  Invercargill Water Tower
  Invercargill Water Tower
  Kaart met locatie Invercargill Water Tower

  De 42 meter hoge historische watertoren is een opvallend punt in de stad. De toren is ontworpen door William Sharp en werd in 1989 gebouwd. Je herkent het gebouw dan ook meteen aan de unieke structuur en het neoromaans industrieel ontwerp. Een kenmerk van de toren is de elegante koepel boven op de toren en het prachtige metselwerk aan de zijkant. Als je geluk hebt kun je de watertoren ook aan de binnenkant bezichtigen en zelfs een klim maken omhoog.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

  Vervoer

  Er zijn verschillende snelwegen die naar Invercargill leiden zoals SH1 en SH6. Daarnaast is er een treinverbinding met Christchurch en Dunedin, deze loopt langs de oostkust. In 2002 was Invercargill de stad met het meest zuidelijke passagiersstation ter wereld. Vanaf Invercargill Airport gaan er dagelijks vluchten naar Christchurch en Wellington. In de stad kun je je het beste per bus vervoeren. Maar ook per taxi en tram zijn betrouwbare vervoersmiddelen.

  Geschiedenis

  Invercargill werd tussen 1850 en 1870 gesticht door Schotse immigranten. In eerste instantie had de stad maar 2.500 inwoners maar toen rond 1880 de export van boter en kaas opgang kwam groeide het aantal inwoners snel.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Invercargill