Dunedin

Dunedin Nieuw-Zeeland
Dunedin Nieuw-Zeeland

Dunedin is een gezellige studentenstad op het Zuidereiland (Southland) van Nieuw-Zeeland. De naam Dunedin is een schotse vertaling voor de stad Edinburg en het straatplan is ook bijna gelijk aan die van de schotse hoofdstad. Dunedin is een stad die heel veel Schotse invloeden heeft en daar zijn de inwoners zeer trots op. In de Art Gallery vind je een opmerkelijke verzameling kunstwerken van verschillende oude en nieuwe meesters. Het unieke Railway Station is ook absoluut een bezoek waard. Het gebouw is niet alleen vanaf de buitenkant prachtig maar ook de binnenkant is bijzonder te noemen. Hier vind je een mozaïek vloer met bijna 800.000 steentjes. Op Zoek naar een uitdaging? Zoek dan Baldwin Street eens op. Deze 400 meter lange straat heeft een stijgingspercentage van maar liefst 38 graden en hiermee is het de aller steilste straat ter wereld. De straat is opgenomen in het Guinness Book of Records en mochten ze je thuis niet geloven dat je deze straat hebt getrotseerd, dan kun je aan het einde van North Road een heus certificaat ophalen. Nabij Dunedin vind het Otago Schiereiland wat bekend staat om haar natuur. Je vind er een aantal zeldzame diersoorten waaronder de koningsalbatros, bedreigde geeloogpinguins, blauwe pinguins en de pukekura.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Nieuw-Zeeland? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Dunedin
 • Auckland (1054 km)
 • Christchurch (308 km)
 • Hamilton (982 km)
 • Invercargill (172 km)
 • Noordereiland (907 km)
 • Rotorua (986 km)
 • Tauranga (1031 km)
 • Wellington (617 km)
 • Zuidereiland (186 km)
 • Ervaringen

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dunedin

  Dunedin railway station (Dunedin)

  Dunedin railway station
  Dunedin railway station

  Het treinstation van Dunedin is een van de mooiste oude gebouwen van Nieuw-Zeeland. Hoewel het niet heel groot is heeft het wel allure. Het gebouw is geopend in 1906 en gebouwd in Vlaamse neorenaissance-stijl. Daarnaast kun je vanuit Dunedin een belevende treinreis maken naar de andere kant van deze stad. De route gaat dwars door bergen, over oude bruggen, tunnels en schitterende riviertjes. Deze reis heet de Otago Central Rail Trail en duurt ongeveer 4 uur. Vooral in de maand december is deze reis spectaculair mooi, omdat de berm dan in bloei staat.

  First Church Of Otago (Dunedin)

  First Church Of Otago
  First Church Of Otago

  First Church Of Otago wordt beschouwd als een van de grootste bijdragen van architect Robert Lawson. De kerk ligt aan Moray Place, op zo'n 100 meter van het centrum van de stad. Het is een van de meest indrukwekkende 19e-eeuwse kerken van Nieuw-Zeeland. Vooral de 56 meter hoge toren is een echte eyecatcher. Uiteraard is de binnenkant ook erg mooi, door het vele houtwerk aan het plafond.

  Otago Settlers Museum (Dunedin)

  De naam van het Otago Settlers Museum verklapt het al een beetje, maar in het museum ga je terug in de tijd naar de kolonisten van Otago. De eerste kolonisten van Nieuw-Zeeland komen in boeiende collecties terug in het museum in Dunedin. Zo creëert het museum een uniek en mooi beeld van de geschiedenis van de streek. De collectie van het Otago Settlers Museum bestaat uit kleding, foto's, gereedschap, voertuigen en meubels van de Otago kolonisten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

  Vervoer

  Jezelf verplaatsen is erg makkelijk in Dunedin. De stad heeft een uitgebreid busnetwerk die het centrum en alle buitenwijken met elkaar verbinden. Je kunt betalen met contant geld of creditcard maar het voordeligst is om een Gocard aan te schaffen. Met deze kaart krijg je 25% korting op de ritprijs. Deze prijzen zijn gebaseerd op "zones". Deze Gocards zijn verkrijgbaar in elke stadsbus en verschillende winkels. Als je snel ergens moet zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor een taxi, deze zijn wel erg prijzig.

  Geschiedenis

  Dunedin werd in 1848 gesticht door de schotten. Toen er in 1861 goud werd gevonden, groeide de plaats van 2000 tot 10.000 inwoners in 4 jaar. Dunedin werd de rijkste stad van Nieuw-Zeeland. De eerste universiteit van het land opende haar deuren in Dunedin.

  Heb je interesse in een reis naar Dunedin? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Dunedin, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Judith

  Judith - reisexpert Nieuw-Zeeland


  Wat een divers land is Nieuw-Zeeland! Op het Zuidereiland vind je veel bergen en meren, maak hier een wandeling in een van de nationale parken of geniet je van de rust ergens aan het water. Ik vond Milford Sounds echt heel gaaf! Wandel bijvoorbeeld de Milford Track, vaar per boot of vlieg er doorheen in een helikopter. Op het Noordereiland vind je weer een hele andere wereld. Van maanlandschappen, geisers en modderpoelen tot tropische stranden, jungle en Maori. Nieuw-Zeeland heeft het allemaal! Wil jij op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen