Dunedin

Dunedin Nieuw-Zeeland
Dunedin Nieuw-Zeeland

Dunedin is een gezellige studentenstad op het Zuidereiland (Southland) van Nieuw-Zeeland. De naam Dunedin is een schotse vertaling voor de stad Edinburg en het straatplan is ook bijna gelijk aan die van de schotse hoofdstad. Dunedin is een stad die heel veel Schotse invloeden heeft en daar zijn de inwoners zeer trots op. In de Art Gallery vind je een opmerkelijke verzameling kunstwerken van verschillende oude en nieuwe meesters. Het unieke Railway Station is ook absoluut een bezoek waard. Het gebouw is niet alleen vanaf de buitenkant prachtig maar ook de binnenkant is bijzonder te noemen. Hier vind je een mozaïek vloer met bijna 800.000 steentjes. Op Zoek naar een uitdaging? Zoek dan Baldwin Street eens op. Deze 400 meter lange straat heeft een stijgingspercentage van maar liefst 38 graden en hiermee is het de aller steilste straat ter wereld. De straat is opgenomen in het Guinness Book of Records en mochten ze je thuis niet geloven dat je deze straat hebt getrotseerd, dan kun je aan het einde van North Road een heus certificaat ophalen. Nabij Dunedin vind het Otago Schiereiland wat bekend staat om haar natuur. Je vind er een aantal zeldzame diersoorten waaronder de koningsalbatros, bedreigde geeloogpinguins, blauwe pinguins en de pukekura.

Heb je weinig kennis van Nieuw-Zeeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dunedin
Plaatsen in de buurt van Dunedin (Nieuw-Zeeland) :
 • Invercargill (172 km)
 • Zuidereiland (186 km)
 • Christchurch (308 km)
 • Wellington (617 km)
 • Noordereiland (907 km)
 • Hamilton (982 km)
 • Rotorua (986 km)
 • Tauranga (1031 km)
 • Auckland (1054 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dunedin

  Dunedin railway station (Dunedin)

  Dunedin railway station
  Dunedin railway station
  Kaart met locatie Dunedin railway station

  Het treinstation van Dunedin is een van de mooiste oude gebouwen van Nieuw-Zeeland. Hoewel het niet heel groot is heeft het wel allure. Het gebouw is geopend in 1906 en gebouwd in Vlaamse neorenaissance-stijl. Daarnaast kun je vanuit Dunedin een belevende treinreis maken naar de andere kant van deze stad. De route gaat dwars door bergen, over oude bruggen, tunnels en schitterende riviertjes. Deze reis heet de Otago Central Rail Trail en duurt ongeveer 4 uur. Vooral in de maand december is deze reis spectaculair mooi, omdat de berm dan in bloei staat.

  First Church Of Otago (Dunedin)

  First Church Of Otago
  First Church Of Otago
  Kaart met locatie First Church Of Otago

  First Church Of Otago wordt beschouwd als een van de grootste bijdragen van architect Robert Lawson. De kerk ligt aan Moray Place, op zo'n 100 meter van het centrum van de stad. Het is een van de meest indrukwekkende 19e-eeuwse kerken van Nieuw-Zeeland. Vooral de 56 meter hoge toren is een echte eyecatcher. Uiteraard is de binnenkant ook erg mooi, door het vele houtwerk aan het plafond.

  Otago Settlers Museum (Dunedin)

  De naam van het Otago Settlers Museum verklapt het al een beetje, maar in het museum ga je terug in de tijd naar de kolonisten van Otago. De eerste kolonisten van Nieuw-Zeeland komen in boeiende collecties terug in het museum in Dunedin. Zo creëert het museum een uniek en mooi beeld van de geschiedenis van de streek. De collectie van het Otago Settlers Museum bestaat uit kleding, foto's, gereedschap, voertuigen en meubels van de Otago kolonisten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland bekijken.

  Vervoer

  Jezelf verplaatsen is erg makkelijk in Dunedin. De stad heeft een uitgebreid busnetwerk die het centrum en alle buitenwijken met elkaar verbinden. Je kunt betalen met contant geld of creditcard maar het voordeligst is om een Gocard aan te schaffen. Met deze kaart krijg je 25% korting op de ritprijs. Deze prijzen zijn gebaseerd op "zones". Deze Gocards zijn verkrijgbaar in elke stadsbus en verschillende winkels. Als je snel ergens moet zijn kun je natuurlijk ook kiezen voor een taxi, deze zijn wel erg prijzig.

  Geschiedenis

  Dunedin werd in 1848 gesticht door de schotten. Toen er in 1861 goud werd gevonden, groeide de plaats van 2000 tot 10.000 inwoners in 4 jaar. Dunedin werd de rijkste stad van Nieuw-Zeeland. De eerste universiteit van het land opende haar deuren in Dunedin.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Dunedin