Bloemfontein

Bloemfontein Raadzaal Zuid-Afrika
Bloemfontein Raadzaal Zuid-Afrika

Bloemfontein ligt in het midden van Zuid-Afrika en is de hoofdstad van Vrijstaat en de juridische hoofdstad van Zuid-Afrika. De stad is zeer rustig en heeft veel oude architectuur. De sfeer is er relaxt en vriendelijk. Op cultureel gebied is er in de stad genoeg te doen, zo kun je het Anglo-Boer War Museum bezoeken of juist het National Museum. Kunstliefhebbers halen hun hart op in het Oliewenhuis Art Museum. Het oude gedeelte van de stad is opvallend, er zijn veel zandstenen monumenten en je vind er een Angelicaanse kathedraal en de City Hall. Behalve kunst en cultuur doet Bloemfontein zijn naam eer aan want de stad heeft ook heel veel groen te bieden. De stad wordt ook wel "The City of Roses" genoemd. Dit is omdat de stad bekend staat om zijn grote aantal rozen. Ieder jaar wordt er ook het Rose Festival gehouden. In het nabij gelegen Frankline Game Reserve vind je tal van dieren waaronder antilopen en zebra's. Bij het Cheetah Experience kun je alles leren over de cheetah en wie weet spot je de dieren tijdens een van de tours. Even genoeg van kunst, cultuur en groene vlaktes? Dan kun een van de gezellige restaurants en bars binnenlopen en na een heerlijke maaltijd kun je nog het nachtleven van Bloemfontein ontdekken.

Heb je weinig kennis van Zuid-Afrika? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bloemfontein
Plaatsen in de buurt van Bloemfontein (Zuid-Afrika) :
 • Kimberley (149 km)
 • Johannesburg (371 km)
 • Pretoria (422 km)
 • Durban (473 km)
 • Port Elizabeth (542 km)
 • Kaapstad (912 km)
 • Ervaringen

  op 20 december 2013 plaats: Bloemfontein, reisperiode: februari 2013

  Bloemfontein heeft voor de toerist genoeg te bieden. In de binnenstad zijn nagenoeg alle bezienswaardigheden te vinden, maar ook buiten het centrum is met name het National Women's Memorial and War Museum en het Okiewenhuis Art Gallery de moeite waard.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bloemfontein

  Free State National Botanical Garden (Bloemfontein)

  Free State National Botanical Garden
  Free State National Botanical Garden
  Kaart met locatie Free State National Botanical Garden

  Bloemfontein staat bekend als 'City of Roses' vanwege de bloemenrijkdom die stichters van de stad hier aantroffen. Benieuwd geworden naar deze prachtige bloemen? Breng dan zeker een bezoekje aan Free State National Botanical Garden. De botanische tuinen zijn gewijd aan het kweken en het tonen van de gevarieerde flora van deze regio. Er zijn maar liefst 6 tuinen met meer dan 400 plantsoorten. Rozen zijn natuurlijk prominent aanwezig. De tuinen zijn gelegen in een bosrijke omgeving waardoor het een geliefde locatie is bij wandelaars. Je kunt hier mooie wandelingen maken of middels een rondleiding het landschap bewonderen. De natuurgebieden van de tuinen zijn een paradijs voor dieren. Je kunt hier verschillende zoogdieren, reptielen en vogelsoorten spotten. De tuinen zijn vanuit een historisch oogpunt ook interessant. Zo worden er diverse relieken uit de Prehistorie tentoongesteld.

  Nationaal Museum in Bloemfontein (Bloemfontein)

  In Bloemenfontein staat het Nationaal Museum dat is opgericht in 1877. Je vindt er onder andere geschiedenis over de cultuur en natuur van Zuid-Afrika, maar ook is het een kunstmuseum. Verder omvat het museum 13 verschillende onderzoeksafdelingen, zoals bijvoorbeeld natuurwetenschappen, en zit het Art Museum er ook. Bijzonder is de collectie fossielen van dinosauriërs en de reconstructie van een 19e-eeuwse straat in Bloemenfontein.

  Oorlogsmuseum van die Boerenrepublieke (Bloemfontein)

  Oorlogsmuseum van die Boerenrepublieke
  Oorlogsmuseum van die Boerenrepublieke
  Kaart met locatie Oorlogsmuseum van die Boerenrepublieke

  Oorlogsmuseum van die Boererepublieke is een bijzonder museum in Bloemfontein. In dit historische museum staat de Tweede Boerenoorlog centraal. Tijdens deze strijd verloor de lokale bevolking de strijd tegen de Britten en werd het een kolonie van het Britse koloniale rijk. Dit is een van de weinige museum die in het teken staat van de Boerenoorlogen tussen 1899 en 1902. Het museum heeft een unieke kunstcollectie en geeft de bezoekers tevens de mogelijkheid om de omstandigheden waarin de oorlogen tot stand kwamen beter te begrijpen. Op dezelfde locatie is het Nationale Vrouwenmonument te zien. Dit monument is ter herinnering aan de ellende, die vrouwen en kinderen hebben doorstaan tijdens de Tweede Boerenoorlog.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika bekijken.

  Geschiedenis

  In 1846 stichtte de Brit Henry Warden de stad als militaire post. Daarvoor woonden er hoogstwaarschijnlijk al wel Voortrekkers in het gebied. De plaats lag strategisch langs de hoofdroute tussen het Kaapgebied en de noordelijke streken. Pas in 1945 kreeg Bloemfontein de officiële stadsstatus toegewezen, terwijl het al vanaf 1854 de hoofdstad was van Zuid-Afrika. Oude bronnen vermelden dat de naam van de stad is afgeleid van een bron (fontein) die bij het erf van een Griekwa boer ontsprong. Deze Griekwa boer zou de naam Jan Bloem hebben gehad. Later legden de Britten de naam Bloemfontein vast die verwees naar de plaats waar een enorme bloemenzee was, midden in de kale woestijn.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bloemfontein