Pretoria

Union Buildings Pretoria
Union Buildings Pretoria

Pretoria ligt in de provincie Gauteng in het oosten van Zuid-Afrika. Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika. De universiteit van Pretoria is de grootste van het land. Op 14 oktober 1931 kreeg Pretoria officieel de status van hoofdstad van de Unie van Zuid-Afrika. Bijnaam van Pretoria is 'stad van de Jacaranda' omdat er duizenden Jacaranda's planten te vinden zijn in de stad.

Sandra 'Zuid-Afrika is zo divers, het is qua natuur eigenlijk de hele wereld in 1 land! Ik heb de panoramaroute gedaan, met prachtige uitzichten als God's window en Blyde River Canyon. Maar ook de safari's in Krugerpark en prive-gameparken vind ik echt geweldig. Hier hebben we een spannende wandelsafari gedaan waarbij we oog in oog stonden met een kudde olifanten. Ook een fietstour met gospel-dienst in Soweto is heel bijzonder. Zuid-Afrika is voor alle seizoenen een prachtige bestemming!', Sandra - reisexpert Zuid-Afrika gratis reisvoorstel >>

Landkaart Pretoria
Plaatsen in de buurt van Pretoria:

Ervaringen

Elly en Wim Jonker op 28 september 2014 plaats: Pretoria, reisperiode: september 2014

Pretoria is een mooie stad met prachtige bezienswaardigheden zoals het Voortrekkers monument, de Union Buildings, Het Paul Kruger plein en het Paul Kruger huis. Een stad waar je zeker nog meer van wil zien.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
Petra op 12 februari 2013 plaats: Pretoria, reisperiode: januari 2012

Behalve de parlementsgebouwen en het Voortrekkersmonument, zijn er niet zoveel bezienswaardigheden in Pretoria.

  • Algemeen 6
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 8
  • Ligging 6

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pretoria

Pretoria Zoo (Pretoria)

Pretoria Zoo
Pretoria Zoo

De Pretoria Zoo midden in het centrum van Pretoria is een aanrader voor iedereen. Zo kun je een bezoek brengen aan de gorilla huizen, de Afrikaanse pelsrobben, het aquarium, de bedreigde Komodo draak en het reptielenpark. Ook zijn er een aantal fokprogramma's voor zeldzame diersoorten. De Pretoria Zoo is de grootste dierentuin in het land. Het is leuk om met een golfkar of handkar door het park te rijden. Ook kun je de dierentuin Choo-Choo trein nemen. Bijzonder is de kabelbaan in de dierentuin, die je naar de bergtop brengt in een 7 minuten durende rit.

Uniegebouw (Pretoria)

Uniegebouw
Uniegebouw

Een zeer indrukwekkend gebouw in Pretoria is het Uniegebouw. Het gebouw is de officiële zetel van de Zuid-Afrikaanse regering en kijkt uit over Pretoria. Het gebouw is voornamelijk opgetrokken uit zandsteen en bestaat uit meerdere delen. Het is in de vorm van een halve maan gebouwd. Om het Uniegebouw ligt een grote tuin met verschillende inheemse planten. Nabij het gebouw staat ook een mooi amfitheater. Het Uniegebouw is wereldwijd bekend geworden nadat Nelson Mandela als eerste democratische president hier werd ingehuldigd.

Voortrekker Monument (Pretoria)

Voortrekker Monument
Voortrekker Monument

Het Voortrekker Monument is een zwaar granieten monument ter nagedachtenis van de Voortrekkers en beeldt twee belangrijke mijlpalen uit. Voortrekkers waren blanke Zuid-Afrikaanse boeren die verschillende boerenrepublieken oprichtten. Deze boerenrepublieken leidden tot de oprichting van de Oranje Vrijstaat en de Zuid-Afrikaansche Republiek. Op het monument symboliseren twee belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Voortrekkers. Het gaat hierbij om de Grote Trek en de Slag bij Bloedrivier. Het monument is ontworpen door Gerard Moerdijk. Vanuit bijna heel Pretoria kan het monument gezien worden, het ligt namelijk op een heuvel.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika bekijken.

Vervoer

De dichtstbijzijnde luchthaven is OR Tambo International in Johannesburg en ligt op ongeveer 45 km afstand. Je kunt vanuit Pretoria met de trein naar Johannesburg reizen. In de stad zelf rijden bussen en taxi's.

Geschiedenis

De eerste bewoners in het gebied van het huidige Pretoria waren leden van het Nguni-volk, die later als Ndebele bekend stonden. Pretoria heeft een Boerengeschiedenis. De stad is gesticht in 1855 vanuit het verlangen onafhankelijk te zijn van de Britten en de zwarte bevolking.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Pretoria? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Pretoria, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Zuid-Afrika? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen