Lugano

Ciani Park in Lugano - Zwitserland
Ciani Park in Lugano - Zwitserland

Lugano ligt in het zuiden van Zwitserland aan het Meer van Lugano. Lugano is een bruisend stadje. Het zakelijke en toeristische leven draait het hele jaar door. In de stad bevinden zich meer dan 70 banken, hiermee is Lugano de derde financiële stad van Zwitserland. Lugano is de grootste stad van het Italiaanssprekende kanton Ticino.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lugano
Plaatsen in de buurt van Lugano (Zwitserland) :
 • Luzern (126 km)
 • Bern (156 km)
 • Zürich (156 km)
 • Sankt Gallen (162 km)
 • Winterthur (167 km)
 • Lausanne (187 km)
 • Schaffhausen (190 km)
 • Basel (201 km)
 • Genève (218 km)
 • Ervaringen

  op 14 augustus 2020 plaats: Lugano, reisperiode: augustus 2020

  Zwitserland, een super mooi land. Elk katon heeft zijn charmes en gezicht. Wallis zijn bergen. Lucano en lugano zijn mediterane uitstraling. Saint gallen zijn typische Duitse uitstraling. Het is wel een duur land om te vertoeven.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7
  op 30 november 2016 plaats: Lugano, reisperiode: augustus 2016

  Het is een geweldig mooi land in alle streken.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 3
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 2
  • Ligging 10
  op 26 september 2011 plaats: Lugano, reisperiode: 0000

  Het openbaar vervoer is met de stadsbus heel goed overzichtelijk geregeld. (Ook bij elke halte een kaartautomaat). Wat mij wel tegenviel was dat er geen restaurants langs de boulevards waren te vinden. Wel waren er heel veel banken langs het meer te vinden. Het heeft een mooi gezellig centrum. Mooie uitzichten over het Meer van Lugano, vooral wanneer het donker is. Zwitserland is een mooi schoon land zo ook Lugano was heel schoon.

  • Algemeen 7
  • Inwoners 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lugano

  Kathedraal van San Lorenzo (Lugano)

  Kathedraal van San Lorenzo
  Kathedraal van San Lorenzo
  Kaart met locatie Kathedraal van San Lorenzo

  De Kathedraal van San Lorenzo heet in het Italiaans Cattedrale di San Lorenzo. Het is onduidelijk wanneer er precies met de bouw van de kathedraal gestart is, maar deze werd in 1517 afgerond. Gedurende de eeuwen is de kathedraal enkele keren gerenoveerd en uitgebreid. Voor de bouw van de kerk zijn witte stenen en marmer gebruikt. Aan de buitenkant is de kathedraal rijkelijk versierd met reliëfs van bijvoorbeeld vogels en leeuwen.

  Meer van Lugano (Lugano)

  Meer van Lugano
  Meer van Lugano
  Kaart met locatie Meer van Lugano

  Op de grens van Zwitserland en Italië ligt het Meer van Lugano. De oppervlakte van dit meer is bijna 49 km². Er worden verschillende boottochten georganiseerd, zodat vakantiegangers het meer kunnen verkennen. De diepte van het meer is op het diepste punt 134 meter. Op aangegeven plekken kan er in het meer ook gezwommen worden. In de zomer heeft het water een temperatuur tussen de 19 graden Celsius en de 24 graden Celsius.

  Meer van Lugano (Lugano)

  Meer van Lugano
  Meer van Lugano
  Kaart met locatie Meer van Lugano

  In het zuidelijkste puntje van Ticino ligt het Meer van Lugano. Het meer strekt zich uit tot in het Italiaanse gebied. Het klimaat is hier mild, wat kenmerkend is voor de Middellandse Zee. Hierdoor groeien er aan het meer zelfs palmbomen en citrusvruchten. Een leuke manier om kennis te maken met het Meer van Lugano is door het maken van een boottochtje over het meer.

  Piazza della Riforma (Lugano)

  Piazza della Riforma
  Piazza della Riforma
  Kaart met locatie Piazza della Riforma

  Het Piazza della Riforma is het meest centrale plein in Lugano. Op dit plein kunnen toeristen heerlijk ontspannen op een van de vele terrasjes of in een van de bistro's. In de zomer is het Piazza della Riforma dan ook een gezellige ontmoetingsplek voor toeristen. De meest bekende horecagelegenheden op dit plein zijn Federal, Sasscafé, Vanini en Olimpia. Op dit plein ligt ook het Palazzo Civico, het stadhuis van Lugano.

  Piazza della Riforma (Lugano)

  Piazza della Riforma
  Piazza della Riforma
  Kaart met locatie Piazza della Riforma

  Piazza della Riforma wordt ook wel kortweg Piazza Riforma genoemd en is het voornaamste plein van Lugano. Het plein is de ontmoetingsplaats van veel locals, die neerstrijken bij de diverse horecagelegenheden. Olimpia en Federal zijn van deze horecagelegenheden de bekendste, hier zitten vooral in de zomer de terrassen vrijwel altijd vol. Op dinsdag- en vrijdagochtend is er een markt op het Piazza della Riforma.

  San Lorenzo Kathedraal (Lugano)

  San Lorenzo Kathedraal
  San Lorenzo Kathedraal
  Kaart met locatie San Lorenzo Kathedraal

  De Romeinse San Lorenzo Kathedraal dateert waarschijnlijk uit de 9e eeuw. Hij is meerdere malen gerenoveerd en het belangrijkste kenmerk van de kerk is de gevel. Deze werd ontworpen door Giovanni Antionia Amadeo's Certosa di Pavia en werd gemaakt van witte steen en marmer. De versierde portals zijn van goede kwaliteit. De centrale poort heeft vijf medaillons die vier heiligen en in het midden de Maagd met haar kind voorstellen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zwitserland bekijken.

  Vervoer

  Lugano heeft een autovrij stadscentrum. Lugano heeft een eigen vliegveld, Lugano Airport.

  Geschiedenis

  De eerste sporen van Lugano stammen uit de tijd van de Etrusken, de Galliërs en de Romeinen. In de middeleeuwen werd er door de bisdommen van Como en Milaan om dit gebied gevochten. De Franse Revolutie en in het bijzonder de bevrijdingsdag van 1798, waaraan het 'Vrijwilligerscorps' nog steeds de herinnering levend houdt, hebben geleid tot de onafhankelijkheid binnen de Zwitserse Confederatie in 1803.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lugano