Au pair worden met Activity International

Au Pair geeft kinderen te eten
Au Pair geeft kinderen te eten
Heb jij er altijd al van gedroomd om te wonen in het buitenland en vind jij het leuk om te werken met kinderen? Met Activity International kun je au pair worden in een gastgezin voor een half jaar of een jaar in Amerika of Australië. Laat je begeleiden door Activity International en maak je dromen waar!

Activity International

Activity International is een organisatie die mensen met bijzondere reisplannen helpt. Het bedrijf is opgericht in 1988 en het hoofdkantoor is gevestigd in Enschede. Activity International helpt reizigers die op zoek zijn naar een speciale type reis. Zij bieden de volgende type reizen aan: vrijwilligerswerk, backpacken, highschool, au pair, wildlife en summercamp.

Child care
Child care

Au pair in Amerika

Je hebt eindelijk besloten om au pair te worden en je bent aangekomen in Amerika. Voordat je in de gastfamilie komt, volg je eerst een training in de buurt van New York. Hier leer je alles over de Amerikaanse cultuur, over de verzorging van de kinderen en krijg je EHBO-les. Nadat je deze training gevolgd hebt, ga je kennis maken met de gastfamilie. Je zal eerst ingewerkt worden zodat je even kan wennen aan je nieuwe thuis, maar daarna krijg jij de verantwoordelijkheid over de kinderen. Zo geef je ze te eten, breng je ze naar school en ruim je de kamers op.

Er zijn drie mogelijkheden om au pair te worden in Amerika. De eerste mogelijkheid heet 'Au Pair'. Dit is het standaard programma waarin je je bezighoudt met de verzorging van de kinderen en daarnaast ga je dertig weken lang, drie uur per week naar school. De tweede mogelijkheid is 'Au Pair ExtraOrdinair'. Voor dit programma heb je een relevante opleiding nodig, daarom ligt ook de vergoeding iets hoger. Daarnaast ga je ook tijdens dit programma dertig weken lang, drie uur per week naar school. De laatste mogelijkheid is 'EduCare'. Tijdens dit programma ga je dertig weken lang, zes uur per week naar school.

Naast de schooluren en de verzorging van de kinderen krijg je ook tijd om de mooiste plekken van Amerika te ontdekken tijdens je vrije dagen.

New York
New York

Au pair in Australië

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud, vind je het leuk om met kinderen te werken en ben je bereid om minimaal een half jaar in een gastgezin te wonen? Word dan au pair in Australië! Wel is het hebben van ervaring, een rijbewijs en rijervaring verplicht. Jouw taak tijdens deze reis is het verzorgen van de kinderen. Je brengt ze naar school, geeft ze eten en speelt met ze. Ook zullen er wat kleine huishoudelijke taken gedaan moeten worden, maar de focus ligt op de verzorging van de kinderen.

Ervaring in werken met kinderen is erg belangrijk. Hoe meer ervaring je hebt, hoe hoger je vergoeding wordt. Er zijn dan ook drie verschillende categorieën. Je kunt voor het programma 'Au Pair' kiezen als je minimaal tweehonderd aantoonbare uren ervaring hebt met kinderen van drie jaar en ouder. Deze ervaring kun je hebben opgedaan met oppassen, een stage of een summercamp in Amerika. De tweede categorie is 'Au Pair Plus'. Voor deze categorie kun je kiezen als minimaal tweehonderd aantoonbare uren ervaring hebt met kinderen, maar waarvan honderd uur ervaring met kinderen jonger dan drie jaar is. De derde en hoogste categorie is 'Au Pair Platinum'. Voor deze categorie kom je in aanraking als je minstens twee jaar professionele ervaring hebt met kinderen of je een diploma hebt van onder andere SPW, PABO of onderwijsassistent.

De gezinnen waarin je terecht kunt komen worden geclassificeerd in verschillen categorieën. Dit zijn city, rural en outback. Met de kwalificatie 'city' verblijf je in een stad zoals bijvoorbeeld Sydney, met de kwalificatie 'rural' verblijf je in een landelijk gelegen dorp en met de kwalificatie 'outback' verblijf je in een afgelegen dorp waarvan een stad minstens vijftig kilometer verderop ligt. Naast de werkuren die je maakt, heb je anderhalve dag per week vrij en een keer per maand ben je een weekend vrij. Blijf je negen maanden dan krijg je een extra week vrij en blijf je twaalf maanden dan krijg je twee weken extra vrij. Zo krijg je dus ook nog tijd om genoeg te zien van het mooie Australië.

Als je au pair wil worden in Australië, heb je een visum nodig. Dit visum is een jaar geldig. Wil je zes of negen maanden au pair worden? Dan krijg je dus de mogelijkheid om nog een aantal maanden te backpacken in Australië!

Harbour Bridge, Sydney
Harbour Bridge, Sydney

Nieuws

Artikelen