Vrijwilligerswerk doen met Activity International

Vrijwilligerswerk in Ghana
Vrijwilligerswerk in Ghana
Vrijwilligerswerk is dé manier om jouw steentje bij te dragen aan de wereld. Je helpt anderen die het net wat minder hebben dan jij. Waarom zou je het aangename niet met noodzakelijke combineren? Reisorganisatie Activity International biedt sociale vrijwilligersprojecten aan in het buitenland. Zo kun jij anderen helpen en leer je tegelijkertijd een nieuw stukje van de wereld kennen. Doordat je erg betrokken bent met de lokale bevolking leer je de taal en gewoonten nog sneller kennen. Meer weten over deze projecten van Activity International? Lees dan snel verder over hoe jij je steentje kunt bijdragen!
Vrijwilligerswerk in Nicaragua
Vrijwilligerswerk in Nicaragua

De verschillende projecten

Helpen als vrijwilliger kan op heel veel verschillende manieren. Van tandenpoetstraining aan kleine kinderen tot het verzorgen van gewonde apen, alle beetjes helpen om de wereld tot een betere plek te maken. Over het algemeen kan er een onderscheid worden gemaakt tussen sociale projecten, waarbij je mensen in een mindere positie helpt, of wildlife projecten, waarbij je de natuur een handje helpt. Beide soorten vrijwilligerswerk zullen we hier voor je uitlichten. 

Sociale projecten
De sociale projecten van Activity International zijn zeer divers. Voorlichting geven over HIV, patiënten registreren in een lokale kliniek of het buurtcentrum opknappen; ieder project zorgt voor een bijdrage. Deze projecten zorgen ervoor dat jij een kleine bijdrage kunt leveren aan het verbeteren van de omstandigheden van diegene die het hard nodig hebben. Vooral kinderen krijgen extra veel aandacht bij de projecten Activity International. De kansarme kinderen verdienen net zo goed een kans in het leven als ieder ander en kunnen de extra hulp maar al te goed gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld Engelse les geven aan kinderen of helpen in een weeshuis. Met jouw hulp krijgen ook deze kinderen een kans in het leven. 

Spelende kinderen in Cambodja
Spelende kinderen in Cambodja


Wildlife- en natuurprojecten
Tijdens deze projecten krijg je de kans om de natuur een handje te helpen. De natuur en verschillende bedreigde diersoorten lopen namelijk steeds meer gevaar en er is niet veel tijd meer te verliezen. Daarom is jouw hulp hard nodig! Van het helpen van kleine aapjes tot schildpadden en van jaguars tot walvissen, ze hebben jouw hulp allemaal nodig. Tijdens de wildlife projecten verblijf je vaak in of in de buurt van een natuurreservaat. Daarnaast zijn er ook projecten waarbij het behoud van de natuur centraal staat. 
Orang Oetan op Borneo
Orang Oetan op Borneo

Begeleiding

Voorbereiding is een belangrijk gedeelte van vrijwilligerswerk. Je wil natuurlijk wel goed voorbereid op reis gaan en weten wat jou te wachten staat tijdens het vrijwilligersproject. Daarom organiseert Activity International een vrijwilligers-training voorafgaand aan het project. Tijdens deze dag word je goed voorbereid op het werk wat jou te wachten staat en krijg je daarnaast ook extra informatie over het land waar jij naartoe gaat. Cultuurverschillen, veiligheid en gezondheidsaspecten worden allemaal uitgebreid behandeld, zodat je met een gerust gevoel kunt beginnen aan het avontuur. 

Meisjes in Pushkar, India
Meisjes in Pushkar, India

De bestemmingen

Je kunt deelnemen aan vrijwilligersprojecten van Activity International in 30 verschillende landen over de hele wereld! In Afrika zijn er verschillende projecten in de landen Ghana, Kenia, Tanzania, Swaziland, Zimbabwe, Zambia of Zuid-Afrika. Daarnaast is er ook een ruim aanbod aan projecten in Azië en Latijns-Amerika. In Azië kun je kiezen tussen Thailand, Nepal, Vietnam, Indonesië (Bali), Sri Lanka, India en Cambodja. Argentinië, Costa Rica, Cuba, Ecuador, Nicaragua, Peru, Colombia en Suriname behoren tot de opties in Latijns-Amerika. Daarnaast zijn er ook enkele wildlife projecten in Nieuw-Zeeland, Australië en Canada. Er is dus genoeg keuze over de hele wereld dus, zodat je altijd kunt kiezen voor een land dat past bij jouw interesses. Zo haal je het maximale uit deze geweldige ervaring.

Nieuws

Artikelen