Wildlife projecten bij Activity International

Schildpaddenproject
Schildpaddenproject
Door de opwarming van de aarde, de bedreigde diersoorten, dierenhandel en het kappen van oerwouden, staat de natuur onder druk. Wil jij de natuur en de bedreigde diersoorten beschermen? Help dan mee met een van de wildlife- en natuurprojecten van Activity International!

Wildlife projecten bij Activity International

Heb jij een passie voor cultuur en zin in een avontuur? Kies dan uit een van de wildlife- of natuurprojecten van Activity International. Kom samen met Activity International, partnerorganisaties, andere internationale vrijwilligers en de lokale bevolking op voor alles wat wordt bedreigd en maak de wereld weer een stukje beter. Activity International biedt projecten aan in bijna 30 landen. De projecten die worden aangeboden, hebben verschillende leeftijdscategorieën. De minimale leeftijd om mee te helpen aan een project is 15 jaar. Sommige projecten zijn vanaf 16 jaar, sommige vanaf 17 jaar en sommige vanaf 18 jaar.

Wildlife Rehab and Research
Wildlife Rehab and Research

Bestemmingen en projecten

Het verschilt per periode welke projecten op welke bestemmingen worden aangeboden. Zo wordt er onder andere een Schildpaddenproject in Costa Rica, een Olifantenproject in Thailand, een Wilderness Volunteer Program in Canada en een Monkey Rehabilitation Center project in Zuid-Afrika aangeboden.

Schildpaddenproject in Costa Rica
Tijdens het schildpaddenproject in Costa Rica houd je je onder andere bezig met het monitoren van schildpadden en help je met het ontwikkelen van een beleid voor het natuurbeheer en natuurbehoud. Schildpadden zijn namelijk een van de bedreigde diersoorten van Thailand. Je verblijft op een vrijwilligerskamp of in een vrijwilligershuis op basis van volpension. Je kunt kiezen voor een verblijf van twee tot vier weken en de minimale leeftijd voor dit project is 18 jaar. Dit project wordt aangeboden van april tot en met september.

Olifantenproject in Thailand
In Thailand leven er maar zo'n 1.000 olifanten in het wild, en dit worden er steeds minder. 3.000 olifanten leven in gevangenschap. Dit komt allemaal door de toeristenindustrie. Tijdens dit project ga je onder andere op zoek naar olifanten en observeer je ze, met als doel zoveel mogelijk olifanten in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving te laten leven. Je verblijft tijdens het project in een vrijwilligershuis of in een gastgezin op basis van volpension. Dit project wordt het hele jaar door aangeboden en je kunt kiezen voor een verblijf van een tot vier weken. De minimale leeftijd voor dit project is 18 jaar.

Olifantenproject
Olifantenproject


Wilderness Volunteer Progam in Canada
Als je aan Canada denkt, denk je al gauw aan de prachtige en diverse landschappen en natuurgebieden. De natuur moet natuurlijk ook onderhouden worden. Voor dit programma kun je kiezen uit verschillende projecten en natuurgebieden zoals in West Canada, Central Canada en French Canada. Zo heb je onder andere het project Enviromental Conversation. Tijdens dit project houd je je onder ander bezig met het onderhouden en herstellen van oevers en rivieren, met het verzamelen en catalogiseren van plantensoorten en met het schoonhouden en herstellen van natuurgebieden en looppaden. Samen met andere internationale vrijwilligers werk je vier tot twaalf weken mee aan dit project en slaap je in cabins of tenten. Deze projecten worden het hele jaar door aangeboden en hebben ook een minimale leeftijd van 18 jaar.

Monkey Rehabilitation Center project in Zuid-Afrika
Midden in de natuur van Zuid-Afrika bevindt zich het Monkey Rehabilitation Center. Hier worden weesaapjes, gewonde aapjes en 'vermenselijkte' aapjes opgevangen. Ook andere gewonde dieren worden hier opgevangen. Tijdens dit project houd jij je bezig met het verzorgen van de dieren. Wanneer de dieren weer gezond genoeg zijn, worden ze teruggezet in de natuur. Je kunt kiezen voor een verblijf van twee tot vier weken, verlenging is mogelijk. Je verblijft in een accommodatie met andere internationale vrijwilligers en maaltijden zijn inclusief. Dit project is het hele jaar door beschikbaar en de minimale leeftijd voor dit project is 17 jaar.
Monkey Rehabilitation Center project
Monkey Rehabilitation Center project


Wil jij een handje helpen met het beschermen van de natuur en de bedreigde diersoorten? Kijk voor de actuele wildlife- en natuurprojecten op de website van Activity International.

Nieuws

Artikelen