Schrijf een ervaring over Aireka en maak kans op mooie prijzen!

Aireka

Url: https://www.aireka.nl/
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: verre reizen

Logo van Aireka

Op 27 augustus 2019 heeft Sembono Travel BV te Amsterdam financieel onvermogen bij SGR aangemeld. Sembono handelt onder de namen Aireka, GoAmerika, GoMotorbiking en GoBrazil (nader: Aireka). Het ANVR lidmaatschap van Sembono Travel B.V. met anvr.nr. 3292 is hiermee tevens beëindigd.

Het bericht van SGR luidt verder als volgt:
"Informatie voor klanten die al op vakantie zijn volgt zo spoedig mogelijk. In alle gevallen geldt dat de vliegtickets gebruikt kunnen worden. De terugvlucht naar Nederland zal dus geen problemen opleveren. Consumenten die rechtstreeks bij Aireka een reis onder de SGR garantieregeling hebben geboekt ontvangen binnenkort een bericht met instructies hoe zij reeds vooruitbetaalde reissommen van SGR terugbetaald kunnen krijgen. Klanten die al in het bezit zijn van de vliegtickets kunnen die vliegtickets gebruiken.

Indien de consument de tickets gebruikt en ter plaatse voor de accommodatie of bijvoorbeeld de auto- of motorhuur moet betalen. Dan kan de consument na terugkomst het voor deze reisonderdelen betaalde bedrag bij SGR claimen.


Aireka was al 35 jaar actief in de toeristische branche. De reisorganisatie is begonnen als Eureka Reispromoties met Noord-Amerika als specialisatie. In de loop der jaren is het aanbod van de reisorganisatie uitgebreid en heeft zij zich gespecialiseerd in meerdere verre bestemmingen. Het aanbod van bestemmingen bestaat inmiddels uit Brazilië, Verenigde Staten, Canada en Turkije. Aireka is onderdeel van Sembono Travel BV. Aireka heeft 6 eigen merken: GoBrazil, GoCanada, GoClassicCars, GoTurkey, GoAmerika en GoMotorbiking.