Bariloche

Kathedraal in Bariloche, ArgentiniŽ
Kathedraal in Bariloche, ArgentiniŽ

Officieel heet de stad San Carlos de Bariloche en het ligt in de provincie Río Negro. De stad lijkt op een typisch Zwitsers stadje maar dan zonder wegen, fabrieken en kabelbanen, wel zie je er houten chalets en chocolade. Bariloche is namelijk de chocolade-hoofdstad van Argentinië. Daarnaast is het een uitstekende wintersportplaats. Op 17 km afstand ligt het Villa Cerro Catedral skicentrum wat een van de grootste skicentra van het Zuidelijk Halfrond is.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bariloche
Plaatsen in de buurt van Bariloche (ArgentiniŽ) :
 • Puerto Madryn (550 km)
 • Mendoza (943 km)
 • Calafate (1026 km)
 • Buenos Aires (1344 km)
 • Ushuaia (1534 km)
 • Salta (1898 km)
 • Ervaringen

  op 6 december 2014 plaats: Bariloche, reisperiode: november 2014

  Heerlijk natuur. 2 dagen met een huurauto rond gereden. Zeker niet vergeten aan te doen bij een rondreis

  • Algemeen 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bariloche

  Chocolatiers (Bariloche)

  Chocolatiers
  Chocolatiers
  Kaart met locatie Chocolatiers

  In de stad Bariloche vind je veel verschillende chocolatiers. Sommige winkels zijn zo groot als een supermarkt. Een echt walhalla voor de chocolade-liefhebber dus! De meeste chocolatiers zijn in handen van een aantal Italiaanse families. Er is in Bariloche zelfs een chocolademuseum en je kunt een chocoladefabriek bezoeken. In het museum kun je een rondleiding volgen en verschillende soorten chocolade proeven. Ook kun je er nog een doosje met chocola kopen.

  Parque Nacional Nahuel Huapi (Bariloche)

  Parque Nacional Nahuel Huapi
  Parque Nacional Nahuel Huapi
  Kaart met locatie Parque Nacional Nahuel Huapi

  Argentinië was het eerste land van Zuid-Amerika dat nationale parken heeft ingesteld. Dit ter bescherming van de flora en fauna. Tegenwoordig telt Argentinië 20 nationale parken en 8 provinciale parken. Totaal is 140.000 km² beschermd gebied, ongeveer 5% van de totale landoppervlakte. Het eerste nationale park (opgericht in 1903) is Parque Nacional Nahuel Huapi. Dit park is nu 7.050 km² groot en een van de meest bezochte parken van het land. De grootste stad in het park is San Carlos de Bariloche. Er zijn verschillende meren in het park, zoals Nahuel Huapi-meer, Lago Gutierrez, Lago Mascardi, en Lago Traful.

  Patagonia Museum Francisco P. Moreno (Bariloche)

  Patagonia Museum Francisco P. Moreno
  Patagonia Museum Francisco P. Moreno
  Kaart met locatie Patagonia Museum Francisco P. Moreno

  Het Patagonia Museum Francisco P. Moreno werd op 17 maart 1940 geopend als onderdeel van de opening van het openbaar centrum van Bariloche, een centrum dat gebouwd werd in opdracht van de regering om de toen nog afgelegen skistad te bevorderen. Het is vernoemd naar Francisco Moreno, een vooraanstaande Argentijnse geleerde en ontdekkingsreiziger. In 1992 werd het gebouw uitgebreid en gemoderniseerd. Het museum werd, net als de bijhorende openbare bibliotheek Domingo Sarmiento en het gemeentehuis, ontworpen door Ernesto de Estrada.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ArgentiniŽ bekijken.

  Vervoer

  Op zo`n 14 km van de stad bevindt zich een redelijk nieuwe luchthaven. Met de auto vanaf Buenos Aires is zo`n 1572 km en Puerto Madryn ligt op ongeveer 925 km.

  Geschiedenis

  De jezuïeten bouwden rond 1670 een missiepost aan de oevers van het meer. In de daarop volgende 200 jaar probeerden de Engelsen en Spanjaarden een verbinding te vinden tussen het Nahuel Huapi-meer en de Atlantische Oceaan of de Stille Zee. Uiteindelijk slaagde Francisco Moreno erin. In 1902 werd San Carlos de Bariloche gesticht.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bariloche