Puerto Madryn

Uitzicht op de stad Puerto Madryn
Uitzicht op de stad Puerto Madryn

Puerto Madryn is een stad in het zuiden van Argentinië, in het Argentijnse deel van Patagonië, aan de Atlantische kust. Het ligt in de provincie Chubut en is de hoofdplaats van het departement Biedma. Puerto Madryn heeft een heel andere uitstraling dan de zuidelijke plaatsen, alleen al door het milde klimaat. Het centrum is levendig en vol gezellige restaurants en eetcafeetjes waar je heerlijk kunt genieten van verschillende visspecialiteiten. Op de lange, brede boulevard en op het strand is het heerlijk uitwaaien of zonnen. Ook zijn er diverse terrasjes met uitzicht op zee en de vissershaven aan het einde van de lange houten pier. Puerto Madryn is een goede uitvalsbasis om Península Valdés te ontdekken. Península Valdés is een schiereiland wat vooral bekend is vanwege de vele walvissen die langs de kust zwemmen. Het hele schiereiland staat als natuurreservaat bekend bij UNESCO.

Heb je weinig kennis van ArgentiniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Puerto Madryn
Plaatsen in de buurt van Puerto Madryn:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Puerto Madryn

PenŪnsula Valdťs (Puerto Madryn)

PenŪnsula Valdťs
PenŪnsula Valdťs

Schiereiland Península Valdés ligt ten noorden van de Golfo Nuevo. Sinds 1999 staat dit wereldberoemde natuurgebied op de Werelderfgoedlijst. Vele walvissen, zeeleeuwen, pinguïns, zeeolifanten maar ook veel vogelsoorten verblijven hier graag waardoor het gebied erg bekend is. Het is een vrijwel boomloos gebied wat vooral is begroeid met grassen die goed tegen de hitte kunnen. Van juni t/m oktober verblijven verschillende soorten walvissen voor de kust om te paren. Zo'n anderhalf miljoen rotsaalscholvers en ñandus (een soort struisvogel) komen hier in de zomer om zich hier te nestelen. Kortom is Península Valdés een geliefde plaats bij zowel mens als dier.

Reserva Provincial Punta Tumbo (Puerto Madryn)

Reserva Provincial Punta Tumbo
Reserva Provincial Punta Tumbo

Het schiereiland Reserva Provincial Punta Tumbo is een natuurgebied ten zuiden van Puerto Madryn in de Atlantische Oceaan. Hier leven miljoenen Magelhaen pinguïns, maar ook zijn hier vele soorten zeevogels te bewonderen. Tussen september en april komen een groot aantal Magelhaense pinguïns naar deze plaats om hun eieren uit te broeden. Punta Tumbo is sinds 1979 een beschermd gebied. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties in Chubut.

Walvisexcursie (Puerto Madryn)

Walvisexcursie
Walvisexcursie

Wanneer je in Puerto Madryn verblijft is het mogelijk bij het nabijgelegen Península Valdés een walvisexcursie te doen. Rondom dit schiereiland leeft een groot deel van het jaar een groep zuidkapers (een walvissoort). De zuidkapers laten zich vooral in de maanden juni t/m november zien. Deze excursie is een dagbesteding op zich waarbij je vanaf de boot de walvissen kunt bewonderen. Een walvissentour is gemakkelijk te boeken vanuit Puerto Madryn.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van ArgentiniŽ bekijken.

Geschiedenis

De stad werd in 1865 door de Welsh Sir Jones Parry gesticht.

Weer

Het klimaat in Puerto Madryn is gematigd en droog. Kenmerkend zijn de sterke winden uit het zuidwesten, de zogenaamde Pampero. De gemiddelde temperatuur in januari is 21įC en in juli 8įC. De jaarlijkse neerslag is gering; tussen de 150 en 200 mm. Het weer is over het algemeen zonnig, waardoor de stad ook een geliefde badplaats is geworden. Door de warme zeestroom (de BraziliŽstroom) zijn de watertemperaturen er gemiddeld hoger dan in de noordelijker gelegen badplaatsen van de provincie Buenos Aires.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Puerto Madryn? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Puerto Madryn, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar ArgentiniŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen