Alice Springs

Alice Springs AustraliŽ
Alice Springs AustraliŽ

Alice Springs ligt in Centraal-Australië en heeft een geïsoleerde ligging. De dichtstbijzijnde (grote) steden zijn Port Augusta in Zuid-Australië (1007 km) en Darwin (1305 km). Alice Springs is een modern stadje en is tevens de belangrijkste stad in het midden van Australië. Er komen jaarlijks zo`n 400.000 toeristen naar dit stadje. Alice Springs is een goed uitgangspunt om de spectaculaire natuur in de omgeving te bekijken.

Judith 'Ik heb zelf West-AustraliŽ ontdekt met een camper. Dit is een compleet andere wereld dan de oostkust die de meeste mensen bezoeken. In het noorden maak je kennis met de Aboriginals en bezoek je nationale Parken. Geniet van de relaxte sfeer in Broom, ga picknicken op het strand en beleef een fantastische zonsondergang. Laat jezelf verassen door de prachtige stranden bij Exmouth en Coral Bay. Bezoek Ningaloo Reef, het kleine zusje van The Great Barrier Reef maar zeker niet minder mooi! Bezoek ook de steden, Perth en Melbourne hebben ons allebei verrast met Street art, foodtrucks en veel leuke dingen om te zien en te doen. En last but not least... The Great Ocean Road! Wat een spektakel, het ene stukje nog mooier dan het andere, je blijft in verbazing vallen.', Judith - reisexpert AustraliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Alice Springs
 • Adelaide (1329 km)
 • Brisbane (1963 km)
 • Cairns (1450 km)
 • Canberra (1955 km)
 • Darwin (1290 km)
 • Melbourne (1890 km)
 • Perth (1992 km)
 • Sydney (2027 km)
 • Ervaringen

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Alice Springs

  Alice Springs Desert Park (Alice Springs)

  Alice Springs Desert Park
  Alice Springs Desert Park

  Alice Springs Desert Park is gelegen tussen het Nationaal Park West MacDonell en de stad. Alice Springs Desert Park is een dierenpark en tevens een cultureel centrum. In het park bevinden zich drie thema gebieden, de Desert Rivers, Sand Country en Woodlands. De drie gebieden hebben alle drie wandelpaden, met daarbij specifieke planten en volières met vogels uit de betreffende gebieden. Bij Woodlands is zelfs een verblijf met rode reuzen kangaroo's en ook zijn er emoes te vinden.

  Anzac Hill (Alice Springs)

  Anzac Hill
  Anzac Hill

  Anzac Hill is een monument ter nagedachtenis aan de militairen die omgekomen zijn in Wereldoorlog I en II. Het ligt ten noorden van Alice Springs en ligt vlakbij Wills Terrace. Je kunt een klein stukje lopen naar de top, maar als je dat te inspannend vindt kun je dit ook met de auto doen. Vanaf Anzac Hill kun je een goed beeld krijgen van Alice Springs en ook de mooie natuur van MacDonnell Ranges bekijken. Ook zijn de zonsopgang en de zonsondergang hier adembenemend.

  Telegraph Station (Alice Springs)

  Telegraph Station
  Telegraph Station

  Telegraph Station is een historisch telegraaf station gelegen in het Red Centre van Australië. Het is een van de best bewaard gebleven telegraaf stations van de Overland Telegraph Line. Dit station werd vanaf 1872 gebruikt om berichten te versturen tussen Adelaide en Darwin. Na 60 jaar diende het gebouw als school voor Aboriginal-kinderen. Het station is gerestaureerd met de originele stenen en van binnen ingericht met gebruiksvoorwerpen en meubels uit de 20e eeuw. Zowel met de auto als met de bus is deze bezienswaardigheid goed te bereiken. In de omgeving van het telegraafstation is er voldoende ruimte om te picknicken, maar ook kun je er wandelen en wilde dieren spotten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AustraliŽ bekijken.

  Vervoer

  Aangezien Alice Springs niet zo`n grote stad is liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar.

  Geschiedenis

  Een droge rivier in de buurt werd vernoemd naar Charles Todd, het hoofd van de telegraafpost en de permanente waterbron in de buurt kreeg de naam van zijn vrouw (Alice Todd). Alice Springs werd op haar beurt weer vernoemd naar die waterbron. De stad is gesticht in 1880.

  Heb je interesse in een reis naar Alice Springs? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Alice Springs, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar AustraliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen