Brisbane

Brisbane AutsraliŽ
Brisbane AutsraliŽ

Brisbane ligt in het oosten van Australië, aan de Brisbane River. Het is de derde stad van Australië, na Sydney en Melbourne. Brisbane is de hoofdstad van Queensland en heeft meer dan 1,5 miljoen inwoners. De stad is vooral bij jongeren populair vanwege de twee grote uitgaansgebieden in de stad. In deze gebieden zijn veel clubs, bars, eetgelegenheden etc.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Brisbane
Plaatsen in de buurt van Brisbane:

Ervaringen

Merel Kaal op 7 september 2016 plaats: Brisbane, reisperiode: oktober 2015

Ik heb hier 4 maanden gewoond, mede door de mensen die zo welkomend waren voelde ik me echt thuis. Er is veel te zien zoals de botanische tuinen, de musea en galleries maar je kunt ook heerlijk relaxen aan het stadstrand in Southbank of even naar de bios. Er zijn hele lekkere restaurants in Brisbane, Jamie Oliver heeft er zelfs een restaurant!

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 10
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 10
 • Ligging 8
Liesbeth op 9 oktober 2014 plaats: Brisbane, reisperiode: maart 2013

Mooie stad om een paar dagen te verblijven. Maar integendeel tot Sydney niet zo spectaculair, weinig bezienswaardigheden en evenementen.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 6
 • Bezienswaardigheden 6
 • Inwoners 7
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Brisbane

Cathedral of St. Stephan (Brisbane)

Cathedral of St. Stephan
Cathedral of St. Stephan

De Cathedral of St. Stephan is een prachtige kathedraal die is ontworpen door Benjamin Backhouse. Dit gebouw met mooie symmetrische torenspitsen is in 1874 voltooid. De kathedraal heeft zijn naam te danken aan de bisschoppelijke zetel, wat het symbool is van de belangrijkste leraar en herder van de plaatselijke kerk. De kathedraal is voor de hele stad Brisbane een belangrijk heiligdom. De Cathedral of St. Stephan is voor iedereen een plaats die uitnodigt om even rust te nemen.

Lone Pine Koala Sanctuary (Brisbane)

Lone Pine Koala Sanctuary
Lone Pine Koala Sanctuary

Lone Pine Koala Sanctuary is een dierentuin/opvang voor koala's in Queensland. In 1927 werd het centrum voor koala's opgericht en is hiermee het oudste en grootste koala-opvangcentrum in de wereld. In Lone Pine Koala Sanctuary vind je niet alleen koala's, maar ook kangoeroes, Tasmaansse duivels, verschillende soorten reptielen en vogels en een vogelbekdier. De bezoekers kunnen tegen betaling de koala's vast houden, maar elke koala mag maximaal een half uurtje per dag worden vastgehouden. Ook kun je de kangoeroes voeren die loslopen in een nabijgelegen reservaat en je kunt ook rondvliegende regenboog lori's voeren. Deze bezienswaardigheid is leuk voor alle leeftijden.

Mount Coot-tha (Brisbane)

Mount Coot-tha
Mount Coot-tha

Vanaf Mount Coot-tha heb je een geweldig uitzicht over de stad Brisbane. Op ongeveer acht kilometer ten westen van Brisbane vind je de Mount Coot-Tha. Ook 's avonds heb je hier een grandioos uitzicht. Veel locals uit Brisbane picknicken graag op zondag op deze mooie locatie, je kunt ervoor kiezen om ook gezellig te gaan picknicken, maar als je wat meer luxe wil kan je ook naar een goed restaurant of gezellig café gaan. In de Mount Coot-Tha Botanic Gardens is een tropische flora te vinden. Dit is zeker een bezoekje waard.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AustraliŽ bekijken.

Vervoer

Omdat het centrum van Brisbane in een U-vorm ligt met de Brisbane baai in het midden, kun je de stad heel goed met een veerboot verkennen. Ook lopend kun je de stad goed bezichtigen. Het openbaar vervoer is goed geregeld en vrij goedkoop.

Geschiedenis

In 1823 werd John Oxley op pad gestuurd om een goede locatie te vinden voor een strafkolonie. Aan een rivier vond John een goede plek. De rivier vernoemde hij naar de gouverneur van New South Wales (Thomas Brisbane) en na verloop van tijd werd de plaats ook zo genoemd. De strafkolonie werd in 1839 gesloten en Brisbane groeide daarna uit tot een levendige stad.

Weer

Brisbane heeft een subtropisch klimaat met warme zomers en zeer milde winters.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Brisbane? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Brisbane, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar AustraliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen