Canberra

Canberra
Canberra

Canberra ligt in zuidoosten van Australië. Canberra is een door eucalyptusbomen omgeven plattelandsgemeente wat vooral rust uitstraalt. Er wonen niet meer dan 500.000 mensen in deze hoofdstad. De stad staat bekend om haar stijlvolle cafés en voortreffelijke restaurants. De naam Canberra is afgeleid van het Aboriginals en betekent 'ontmoetingsplek'. De stad is erg geschikt om te wandelen, fietsen, picknicken of tochtjes te maken over het meer.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Canberra
Plaatsen in de buurt van Canberra:

Ervaringen

Hanneke op 19 april 2020 plaats: Canberra, reisperiode: juni 2017

Canberra heeft geen stranden vandaar een laag cijfer. Qua bezienswaardigheden is er niet dagenlang wat te doen maar de gastvrijheid, rust en natuur spraken mij het meeste aan.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 6
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 8
  • Ligging 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Canberra

Australian War Memorial museum (Canberra)

Australian War Memorial museum
Australian War Memorial museum

In het Australian War Memorial wordt de militaire geschiedenis van het land belicht. O.a. alle oorlogsslachtoffers uit Australië worden herdacht. Hier kom je alles te weten over de militaire geschiedenis van Australië. Het Australian War Memorial Museum is het best bezochte museum van Australië, het is recht tegenover het Parliament House te vinden. De namen van de 102.600 omgekomen soldaten staan in bronzen panelen gegraveerd in de Roll of Honour.

Floriade (Canberra)

Floriade
Floriade

De Floriade wordt ieder jaar in de lente gehouden. Dit bloemenfestival laat de noordoever van het meer veranderen in een zee van kleur. Dit bloemen- en tuinfestival komt jaarlijks terug in Canberra. Wanneer in het voorjaar de bloembollen zijn uitgekomen, begint het festival. Dat is in de periode van september t/m oktober. De eerste editie van dit festival was in 1998 en trok ongeveer 400.000 bezoekers. Vanwege dit aantal hebben ze er een jaarlijks festival van gemaakt. Overigens is het idee van de Floriade geïnspireerd door de Nederlandse Floriade.

Lake Burley Griffin (Canberra)

Lake Burley Griffin
Lake Burley Griffin

Het Lake Burley Griffin is een stuwmeer in het hart van Canberra, het is gelegen in de Molonglo rivier. Dit stuwmeer is vernoemd naar de Amerikaanse architect Walter Burley Griffin en is ontstaan nadat de rivier in 1963 werd ingedamd. In 1960 begonnen ze met graven en in september 1963 sloten ze de dammen. In 1964 werd het waterpeil pas bereikt vanwege een droogte waardoor het waterpeil niet bereikt kon worden. Het meer werd op 17 oktober 1964 officieel geopend.

Parliamentary Triangle (Canberra)

Parliamentary Triangle
Parliamentary Triangle

In het Parliamentary Triangle in Canberra vind je het belangrijkste kunstmuseum van heel het land: de National Gallery of Australia. Hier kun je kennis maken met de verschillende culturen van Australië. De meeste mensen die het museum bezoeken doen dat omdat het museum een prachtige collectie aan Aboriginalkunst heeft. In het museum kun je ook Aziatische, Amerikaanse, Afrikaanse en Europese kunstwerken bewonderen. Het museum is gespecialiseerd in 19e eeuwse kunst, maar heeft daarnaast ook verschillende kunstwerken uit latere eeuwen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AustraliŽ bekijken.

Vervoer

Veel bezienswaardigheden liggen rondom Lake Burley Griffin en zijn lopend te bezichtigen. De bezienswaardigheden buiten het centrum moet je met de auto doen, er gaan namelijk geen bus naartoe. Wel rijdt er in het centrum de Canberra Explorerbus.

Geschiedenis

In 1911 werd de stad ontworpen om als hoofdstad te gaan dienen. Men wilde namelijk dat de rivaliteit tussen Melbourne en Sydney zou eindigen. De Amerikaanse architect Walter Burley Griffin won de internationale bouwwedstrijd en vanaf 1913 werd er begonnen met de bouw van de hoofdstad Canberra. In 1927 was het zo goed als af en werd Canberra de federale hoofdstad van het Gemenebest van Australië. De stad ligt in een speciaal district, Australian Capital Territory.

Heb je interesse in een reis naar Canberra? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Canberra, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar AustraliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen