Kakopetria

Kakopetria, Cyprus
Kakopetria, Cyprus

Kakopetria ligt aan de noordoostkant van het Troödos-gebergte. Het dorp ligt op 667 meter hoogte en heeft ongeveer 1.500 permanente inwoners. Daarnaast zijn er veel vakantiehuizen van mensen die er niet permanent verblijven. Het historisch centrum is zo karakteristiek voor Cyprus dat het een monumentenstatus heeft gekregen. Het dorp heeft een mooi dorpsplein en veel gerestaureerde, traditionele huizen. Er zijn een aantal restaurantjes naast de oude watermolen en aan het grote dorpsplein. Verder stroomt er in Kakopetria één van de drie riviertjes in Cyprus die het hele jaar water hebben, de Garillis rivers.

Aan de oostkant van Kakopetria ligt het modernere deel van het dorp. De huizen hier zijn groot en liggen vaak direct aan de rivier. Het oude deel van het dorp ligt tussen twee rivieren in aan de westkant. Het oude gedeelte is verder te herkennen aan de houten balkonnetjes van de huizen. Het landschap om het dorp is bosachtig.

Heb je weinig kennis van Cyprus? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kakopetria
Plaatsen in de buurt van Kakopetria (Cyprus) :
 • Limassol (36 km)
 • Tochni (44 km)
 • Nicosia (48 km)
 • Pafos (48 km)
 • Kyrenia (55 km)
 • Larnaka (68 km)
 • Noord-Cyprus (83 km)
 • Famagusta (97 km)
 • Ayia Napa (102 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kakopetria

  Agios Nikolaos tis Stegis (Kakopetria)

  Agios Nikolaos tis Stegis
  Agios Nikolaos tis Stegis
  Kaart met locatie Agios Nikolaos tis Stegis

  Een paar kilometer buiten Kakopetria bevind zich ook een van de vele kerken op Cyprus met een UNESCO certificaat: de Agios Nikolaos tis Stegis. Deze kerk kun je alleen tijdens bezoekuren bezoeken. Het terrein is volledig afgesloten dus vanaf de weg kun je niks zien. De kerk is vele honderden jaren oud en bevat onder andere schilderingen uit de 11e eeuw.

  Kykkos klooster (Kakopetria)

  Kykkos klooster
  Kykkos klooster
  Kaart met locatie Kykkos klooster

  Op een aantal kilometer van Kakopetria ligt het beroemde Kykkos klooster. Dit klooster ligt op 1.318 meter hoog en is via een bochtige weg te bereiken. Het klooster is vooral beroemd om zijn mozaïeken, die zeer de moeite waard zijn om te zien. Tevens is het de begraafplaats van President en Aartsbisschop Makarios.

  Wandelen en fietsen (Kakopetria)

  Wandelen en fietsen
  Wandelen en fietsen
  Kaart met locatie Wandelen en fietsen

  Voor wandelaars en fietsers is Kakopetria een echt paradijs. Er zijn verschillende goed aangelegde wandel- en fietspaden met duidelijke bordjes en informatie over de omgeving. Het beste seizoen om te wandelen en te fietsen is in de lente en aan het einde van de herfst. Dan staat alles in bloei.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Cyprus bekijken.

  Vervoer

  Kakopetria kun je het beste met de bus bereiken vanaf Lefkosia. Deze bus gaat 9 keer per dag en in het weekend 2 keer per dag. Als je terug wilt neem je de bus weer naar Lefkosia. Deze bus gaat 7 keer per dag. Het is natuurlijk ook mogelijk om een taxi te nemen, ook vanaf het vliegveld. Je kunt ook een auto huren en er zelf naartoe rijden.

  Geschiedenis

  Kakopetria is al sinds de 5e of 6e eeuw bewoond. Dit is bekend geworden na opgravingen in de jaren '40. Tijdens deze opgravingen is een deel van een oude tempel gevonden. De tempel is gewijd aan de godin Athena en de halfgod Hercules. Kakopetria was al heel vroeg bewoond vanwege de aanwezigheid van water. Bewoners gebruikten het water als energiebron. Er werden veel watermolens langs de rivieroevers gebouwd. Kakopetria heeft zijn naam te danken aan het feit dat het gebied erg rotsachtig is. 'Kako' betekent ruw/slecht en 'Petra' betekent steen/rots.

  Weer

  Je kunt zeggen dat het in Kakopetria vaak goed weer is. Zeker tijdens de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 35℃. In de winters kan het in Kakopetria wat koeler worden en tussen november en februari dalen de temperaturen tot ongeveer 16℃. In deze maanden valt ook de meeste neerslag, maar ook in deze periode is dit nooit meer dan 10 dagen per maand.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kakopetria