Makassar

Makassar in IndonesiŽ
Makassar in IndonesiŽ

Makassar ligt in het zuiden van Sulawesi en is de hoofdstad van Zuid-Sulawesi. Makassar was de naam van een gouvernement van de VOC. In 1971 kreeg de stad de naam Ujung Pandang, maar in 2000 werd het weer Makassar. Makassar is een van de grootste steden van het land.

Makassar is al eeuwen het handelsknooppunt van Indonesië, dit komt door de strategische ligging van de stad. In de stad en omgeving is altijd veel te doen, naast de vele bezienswaardigheden zijn er regelmatig festiviteiten zoals botenraces. En wil je er op uit dan kun je bijv. voor de kust de koraalriffen verkennen of naar het Bantimurung natuurreservaat, waar ze prachtige watervallen hebben.

Heb je weinig kennis van IndonesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Makassar
Plaatsen in de buurt van Makassar:

Ervaringen

Louisa Brinkman op 19 mei 2017 plaats: Makassar, reisperiode: mei 2017

Vieze stad waar niet veel te beleven valt.

  • Algemeen 1
  • Uitgaan 2
  • Cultuur 1
  • Restaurants 1
  • Bezienswaardigheden 1
  • Inwoners 2
  • Ligging 3

Bezienswaardigheden

Makassar is ooit één van de vaste handelsplekken geweest van de VOC. In het land is Nederlandse geschiedenis achtergebleven, wat heeft gezorgd voor veel bezienswaardigheid. Een overblijfsel van de Nederlandse geschiedenis in het land, is Fort Rotterdam. Dit fort is gebouwd in 1545 door de 10e koning van Gowa. Het fort is gemaakt d.m.v stenen en klei in de vorm van een schildpad. Hier is bewust voor gekozen en staat symbolisch voor het leven op land en zee. Verder is het een leuk uitstapje vanuit Makassar is namelijk het Rammang-Rammang dorp. Dit ligt bij Maros, op ongeveer 1,5 uur rijden ten noorden van Maklassar. Dit is de moeite waard, omdat je in een fraai stukje natuur terecht komt. In dit gebied zie je karstbergen, mangrovebossen en een prachtig meer.

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Makassar

Balla Lompoa Museum (Makassar)

Het Balla Lompoa Museum is een houten paleis met een ijzeren dak op ongeveer elf kilometer afstand van Makassar. Het was vroeger de zetel van de vorsten van Gowa. In het museum vind je kostuums en koninklijke wapens, maar je kunt ook diverse ruimtes bezichtigen. Op speciale dagen kun je ook de gouden kroon van Gowa zien. Verder is het paleis omringd met torenhoge muren.


Fort Rotterdam (Makassar)

Fort Rotterdam
Fort Rotterdam

In het westen van Makassar staat Fort Rotterdam met aan de zuidkant diverse koloniale gebouwen. Fort Rotterdam is een historisch gebouw uit de Nederlandse Kolioniale tijdperk. Onder andere het Museum La Galigo I is in een van deze gebouwen gevestigd. Vroeger lag hier al de handelswaar uit Oost-Indonesië opgeslagen, tegenwoordig worden er verschillende muziekinstrumenten, prehistorische vondsten, kledingstukken, keramiek en schaalmodellen van traditionele boten en huizen tentoongesteld.

Jalan Sulawesi (Makassar)

Een bekende straat in Makassar is de Jalan Sulawesi. Aan deze straat bevinden zich verschillende Chinese tempels. Vroeger heette deze straat dan ook de tempelstraat. De Ibu Agung Bahari was de meest interessante tempel, maar is helaas afgebrand in 1997 tijdens de anti-Chinese rellen. De moderne tempels Long Kwak Gong met zes verdiepingen, de Vihara Dharma Loka en de Istana naga sakti staan er nog wel.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IndonesiŽ bekijken.

Geschiedenis

Op 18 november 1667 werd het Verdrag van Bongaja getekend door de VOC en de plaatselijke sultan. Er werd o.a. bepaald dat de VOC handel mocht drijven in het gebied. Er werd vooral gehandeld in katoen, hout en specerijen. Cornelis Speelman liet het fort Rotterdam bouwen met muren van 2 m breed en 7 m hoog. Fort Rotterdam is bewaard gebleven en is momenteel een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Makassar. In de omgeving van de stad werd makassarolie geproduceerd. Dit is plantaardige olie die gemaakt wordt uit vruchten van de kesambi- of koesambi-boom. Eind 18e eeuw, begin 19e eeuw werd de makassarolie gebruikt om het kapsel in vorm te houden.

Heb je interesse in een reis naar Makassar? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Makassar, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar IndonesiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen