Samarinda

Samarinda in IndonesiŽ
Samarinda in IndonesiŽ

De havenstad Samarinda ligt in het oosten van Kalimantan, ongeveer 50 km de Sungai Mahakam rivier op vanaf de zee. Samarinda is de hoofdstad van de provincie Oost-Kalimantan. De stad vormt een belangrijk verbindingspunt voor de handel met het achterland. Zowat al het verkeer richting het achterland, of het nu via de lucht of het water gaat, vertrekt via Samarinda. De rivier bij Samarinda is ongeveer 1 km breed is en 90 m diep. De stad ligt hier aan beide kanten van de rivier en wordt door een grote brug verbonden.

In Samarinda zijn er voldoende gelegenheden om te winkelen. De Citra Niaga is een groot winkelcentrum met restaurants en andere eettentjes. Aan de Jalan Abdul Hasan is nog een groot winkelcentrum, de Mesrah Indah, waarin ook allerlei restaurantjes te vinden zijn. Je kunt hier goed shoppen en het eten is goedkoop. Er zijn ook een aantal traditionele markten of pasars als je een meer lokaal sfeertje wilt proeven.

Heb je weinig kennis van IndonesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Samarinda
Plaatsen in de buurt van Samarinda (IndonesiŽ) :
 • Kalimantan (286 km)
 • Rantepao (411 km)
 • Sulawesi (563 km)
 • Makassar (575 km)
 • Menado (883 km)
 • Surabaya (896 km)
 • Bali (914 km)
 • Denpasar (932 km)
 • Sanur (935 km)
 • Kuta (940 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Voor de bezienswaardigheid is Samarinda niet de 'perfecte' locatie , maar voor de natuur zit je op de juiste locatie. Er zijn tevens veel eetgelegenheden en veel mogelijkheden om te winkelen. In de stad zijn veel traditionele markten of de zogenoemde pasars, als je meer een lokaal feestje wil proeven. Samarinda is een leuke stad om een dag door te brengen tijdens bijvoorbeeld een rondreis. In de stad zelf is naast de genoemde punten niet heel veel te beleven, maar het is wel een rijke ervaring om de stad te bezoeken, door de prachtige landschappen alleen al.

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Samarinda

  Mahakam River (Samarinda)

  Mahakam River
  Mahakam River
  Kaart met locatie Mahakam River

  De Mahakam River is een van de grootste rivieren van Indonesië en de grootste van Oost-Kalimantan. In totaal heeft de rivier een lengte van 980 kilometer en een stroomgebied van circa 77.100 vierkante kilometer. Hij begint bij de hooglanden van Borneo tot aan de monding in de Straat Makassar. Naast de rivier vinden diverse sociale activiteiten plaats door de lokale bevolking, zoals het vervoer van goederen, de visserij en de verkoop van vis.


  Masjid Islamic Center (Samarinda)

  Masjid Islamic Center is een van de prachtigste en tegelijkertijd een van de grootste moskee in Zuidoost-Azië. Het hoofdgebouw van de moskee heeft een oppervlakte van 43.500 vierkante meter. Je herkent de moskee door de hogen toren en een grote koepel die rechtop staat. Daarnaast zijn er nog zes andere torens. De belangrijkste toren heeft een hoogte van 99 meter heeft. Deze toren bestaat uit 15 verdiepingen en hebben een gemiddelde hoogte van zes meter. 


  Pampang (Samarinda)

  Pampang dorp is een cultureel dorp en toeristische attractie in Samarinda. De bewoners van dit dorp zijn de Dayak Kenyah stam, zij kwamen hier wonen nadat ze geëmigreerd waren vanuit Apokayan in Malinau. Zij verhuisde omdat ze dichter bij een stedelijk gebied wilde wonen, zodat ze meer onderwijs en luxere basisbehoeftes kregen. In totaal leven er nog zo'n 800 leden van de Dayak Kenyah stam. Iedere zondagmiddag kun je hier een Dayak ceremonie bijwonen. De rest van de dagen is het niet toegankelijk voor toeristen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IndonesiŽ bekijken.

  Vervoer

  In Samarinda rijden taxi's waarmee je de stad kunt verkennen. Als je naar andere steden in Oost-Kalimantan wilt reizen kun je het vliegtuig, de bus en/of de taxi nemen.

  Geschiedenis

  Samarinda is aan het begin van de 18e eeuw gesticht door Buginese handelaren die immigreerden vanuit Sulawesi.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Samarinda